Rally Show Sibiu este gata de start

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 01.11.2007
Cei mai buni piloti romani de raliuri vor fi la Rally Show. Ramaneti cu Automarket pentru detalii live de la Sibiu!

16 piloti romani si un pilot finlandez si-au anuntat, pana in acest moment, prezenta la Pirelli Rally Show, competitie programata sambata, 3 noiembrie, pe pista de rally cross de la Sibiu.

In acest moment totul este pregatit. Chiar daca a plouat destul de mult in ultima perioada, traseul este intr-o stare foarte buna. Prognozele meteo sunt optimiste si nu cred ca va ploua sambata. Sunt 17 piloti inscrisi pana acum, dar lista ramane deschisa pana sambata dimineata”, a spus Sorin Itu, organizatorul Pirelli Rally Show 2007.

Cei 17 piloti inscrisi pana acum la Pirelli Rally Show 2007sunt Jarkko Miettinen, Claudiu David (singurul pilot roman din WRC), Dan Gartofan (noul campion din CRR), Titi Aur, Sorin Badea, Heinz Göllner, Gϋnther Graeff, George Grigorescu, Mihai Leu, Bogdan Marisca, Alexandru Pitigoi, Adrian Raspopa, Bogdan Stanoev, Marco Tempestini, Danny Ungur, Juhos Zoltan si Florin Staici.

Pirelli Rally Show se va desfasura in sistem similar cu celebra “Cursa Campionilor”, principala noutate fiind faptul ca pilotii care vor ajunge in semifinale vor parcurge trei manse.

Prima, la volanul masinii de grupa N4, a doua la volanul unui Citroen C2 R2, iar a treia la volanul unei masini din cadrul Cupei Dacia Logan Joe. „Sunt de parerea ca Citroen-urile C2 R2 vor fi foarte spectaculoase in mana pilotilor calificati in semifinale. Fara indoiala ca lipsa de aderenta cauzata de ploile cazute in ultima perioada vor afecta timpii obtinuti, recordul pistei cu o astfel de masina fiind de 1 minut si 58,2 secunde. Cei mai putin familiarizati cu tractiunea pe o singura punte motoare, vor resimti o lipsa de grip, de aceea fiecare cal putere trebuie pus la sol. Cutia de viteze a modelului Citroen C2 R2 cred ca este adaptata perfect traseului, iar posibilitatea selectarii treptelor fara ajutorul pedalei de ambreiaj este un avantaj fantastic. Sunt convins ca cei care vor pilota aceasta masina in timpul Pirelli Rally Show vor fi foarte incantati de performantele acesteia”, a spus Alex Filip, unul din pilotii care in 2007 a pilotat un Citroen C2 R2 in Campionatul de Raliuri al Romaniei.

Comportamentul, pe macadam, al unei masini Dacia Logan de cupa a fost deja apreciat de toata lumea.

Sunt sigur ca si in cadrul acestui rally show vor face o figura frumoasa. Cei patru piloti care vor ajunge sa piloteze, in semifinale si finale, o masina Dacia Logan se vor simti cu siguranta foarte bine la volan. Este o masina placuta la condus si care ofera un nivel mare de distractie. Ideea de a avea trei masini diferite, in aceasta faza a competitiei, este una excelenta si sunt sigur ca va creste mult spectaculosul competitiei”, a spus George Grigorescu, promotorul Cupei Dacia Logan Joe.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru