Ram, divizia de pick-up-uri a Fiat Chrysler, pregătește o benă inovatoare

de Sebastian Toma
Miercuri, 15.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marca americană Ram ar putea revoluționa lumea pick-up-urilor cu un nou patent, care prevede un sistem de rampe integrate în benă pentru accesul ușor al ATV-urilor și motocicletelor.

Ram, o marcă din concernul Fiat Chrylser Automobiles, a patentat un sistem care permite unui pick-up să aibă o rampă specială pentru ATV-uri și motociclete. Această rampă este integrată în benă și poate să funcționeze atât cu două șine, cât și cu una singura, fiind pretabilă atât pentru clienții care au un vehicul cu două roți, cât și pentru cei care au un vehicul cu patru roți și vor să-l transporte în benă. Cu toate că patentarea tehnologiei nu garantează faptul că aceasta va intra în producție în viitorul apropiat, decizia arată intențiile serioase ale companiei de a veni în întâmpinarea utilizatorilor acestor vehicule recreaționale.

Rampa celor de la Ram are ecartamentul reglabil.

Din ce remarcăm din cererea de patent a companiei americane, vorbim despre un sistem reglabil de rampă pentru un vehicul. Datorită faptului că distanța dintre cele două rampe poate fi reglată, sistemul este compatibil cu mai multe ecartamente de ATV-uri și poate susține una sau două motociclete fără a obliga șoferul să tracteze o remorcă specială.

De obicei, asemenea aplicații gândite pentru pick-up-uri și pentru alte vehicule utilitare nu sunt proiectate de constructorul vehiculului și nu sunt integrate într-un mod aspectuos în design-ul vehiculului.

Sistemul propus de Ram se pliază integral în benă.

Urmareste Automarket
Cei de la Fiat Chrysler Automobiles, deținătorii mărcii Ram, au semnat anul trecut un parteneriat cu japonezii de la Mitsubishi. Acesta din urmă prevede ca Fiat să vândă în Europa o variantă proprie a lui Mitsubishi L200.
Inițial, pick-up-ul de la Fiat Professional trebuia să fie bazat pe o platformă Dodge, dar italienii au ales să meargă pe ceva dezvoltat de un constructor străin de concern din motive legate de costuri. Șansele să vedem un pick-up Ram comercializat pe piața din Europa sunt destul de slabe, dar nu ar fi exclus ca FCA să-și împrumute patentul pentru partenerii de la Mitsubishi și să-l vedem în producție în ograda japonezilor.

Via WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru