Range Rover Evoque ar putea primi o variantă cu şapte locuri bazată pe Jaguar F-Pace

de Sebastian Toma
Vineri, 10.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover pregăteşte un nou model, al cărui rol va fi să umple locul din gamă dintre Evoque şi Range Rover Sport. Debutul său este programat la finalul anului 2016, titrează englezii de la Autocar.

Range Rover ar putea avea în viitorul apropiat un nou model în gamă, potrivit englezilor de la Autocar. Surse din cadrul Jaguar Land Rover i-au informat pe jurnaliştii britanici cu privire la dezvoltarea unei variante Range Rover a lui Jaguar F-Pace. Aceasta este denumită Evoque Plus până la momentul lansării pe piaţă şi este programată să fie prezentată undeva la finalul anului 2016. Varianta cea nouă a lui Evoque ar avea şapte locuri, iar fotografii spion care operează în Regatul Unit au surprins deja câteva prototipuri care era testate pe drumurile publice şi avea o caroserie semnificativ mai lungă decât cea a lui Evoque.

Platforma tehnică a viitorului Evoque cu şapte locuri va fi preluată de la Jaguar F-Pace, primul SUV al mărcii din Coventry. Între timp, viitorul F-Pace nu va fi oferit nici în variante cu ampatament mărit, cum va fi Evoque-ul derivat din el, şi nici în variante cu şapte locuri, deci concernul britanic deţinut de Tata Motors nu îşi va face probleme privind o eventuală canibalizare între cele două modele.

Debutul comercial al noului Evoque Plus, încă neconfirmat de oficialii mărcii britanice, este aşteptat undeva în cursul anului 2017.

Urmareste Automarket
Noul model al celor de la Range Rover nu are doar rolul de a umple un loc în gamă, ci şi de a experimenta posibilităţile acestei game. Va fi cel mai apropiat Range Rover de ideea unui crossover, fiind un mix între un break şi un SUV.
Printre punctele forte ale viitorului model se vor număra spaţiul pentru pasagerii din spate, volumul portbagajului şi cel de-al treilea rând de scaune cu spaţiu din plin pentru doi copii. Sursa citată de Autocar sugerează un plafon lung şi o siluetă inspirată de la un coupe aplicate unui Range Rover Sport, totul cu o parte frontală şi un posterior preluate de la Evoque.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • 1. intre evoque si range sport gasim discovery sport, dar hopa nu e range rover.
    2. Probabil ca e noul evoque. nu inteleg de ce ai face o masina cu numele unei alte masini dar pe alta platforma, ma repet exista discovery sport.
    3. daca vom vedea suv jaguar, coupe sport range/land rover pe cand?
    6 1
  • SVAutobiography , cabrio, 7 locuri...

    Hai ca deja o da in penibil cu nspe mii de modificari si retusuri, in stilul fiat 500 sau veyron (unde am pierdut numarul "editiilor speciale")
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru