Rapid pe toate planurile: un britanic și-a făcut praf McLaren-ul de 300.000 de euro la 10 minute de la livrare

de Mircea Meşter
Miercuri, 04.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un McLaren 650S poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde. Dar, așa cum a putut experimenta un britanic, un astfel de supercar are și capacitatea de a dispărea complet din peisaj în doar 10 minute de la livrare.

Dacă pentru cei mai mulți dintre iubitorii mașinilor rămâne un vis posibilitatea de a conduce timp de câteva zeci de metri o astfel de mașini, cei care ajung să-și permită un model supersport reușesc de multe ori să o dea-n bară la modul propriu atunci când vine vorba de respectul pe care-l au pentru mașină în sine și pentru caii putere dezvoltați de aceasta. Evident, multe astfel de mașini ajung să reprezinte piese de colecție și să fie revândute după mulți ani pe sume considerabile, însă unele exemplare nu au norocul ăsta și pică pe mâinile unor posesori care dovedesc că nu le merită.

Asta s-a întâmplat acum câteva zile în Essex, Anglia, acolo unde un proaspăt posesor al unui McLaren 650S a reușit performanța de a "îmbrățișa" un copac cu noua sa mașină de 650 de cai putere. De fapt, "proaspăt posesor" și "noua sa mașină" pot fi înlocuite foarte ușor cu "foarte proaspăt posesor" și "foarte noua sa mașină", pentru că britanicul intrase în posesia mașinii sale cu fix 10 minute înainte să aibă loc nefericitul eveniment.

Esential 10 minute a apucat să se bucure șoferul britanic de noua sa mașină de 300.000 de euro.
Probabil că cele 10 minute de plăcere i-au dat ocazia nefericitului posesor să experimenteze de câteva ori accelerația radicală a ceea ce a fost mașina sa: 0-100 km/h în doar 3.0 secunde. La fel de sigur este faptul că societatea de asigurare care a realizat polița pe care probabil că nici măcar nu s-a uscat cerneala este cea mai tristă entitate din această ecuație în condițiile în care trebuie să acopere o pagubă de 300.000 de euro deși posesorul poliței nu apucase să plătească decât o mică parte din prima de asigurare.

Comentarii (7)

  • @AM: Motorul e in spate, deci nu e chiar atat de "praf" masinuta...
    10 3
  • mircea
    @Dodo
    Șasiu îndoit. Moartea căprioarei. :)
    12 4
  • O asteptam pe autovit
    18 2
  • Cam asta se poate face cu o mașină cu sute de cai (în oraș) dacă nu și mai tragic.
    4 1
  • O sa isi cumpere alta nu e problema pt. el....are de unde !
    1 1
  • Observ ca-i mai putin vizibil - daca nu invizibil de-a binelea - mecanismul prin care cresc astronomic primele de asigurare ale "normalilor" - noi, fraierii cu masini de 65 si nu 650 CP.

    Egal daca-i vorba de RCA (fiindca si la noi se distrug masini de calibru) sau Casco (nu doar la noi se manglesc miliarde prin raportari de furturi fictive.)

    ...Ce-i de facut? - ar intreba unii.
    Raspuns: NIMIC. :-) Asta-i capitalismul, sistem in care pierderile se socializeaza pe carca amarastenilor, iar castigurile se privatizeaza "la cine trebuie".
    5 0
  • Scrooge
    @Automarket....de unde stiti ca e indoit sasiul, ati primit pe mail expertiza de la asigurator ?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru