Raportul putere - masă de 1:1 e demodat: Aston Martin Valkyrie promite 1.130 CP pentru 1.030 de kilograme

de Cornel Șocariciu
Sambata, 24.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul Aston Martin Valkyrie promite 1.130 de cai putere dintr-un motor V12 aspirat natural asistat de un sistem de tip KERS. În același timp, masa totală se va cifra la 1.030 de kilograme.

Aston Martin vrea să ajungă în liga cea mai mare cu ajutorul lui Valkyrie. Hypercar-ul dezvoltat în colaborare cu echipa de Formula 1 Red Bull va fi produs în doar 150 de exemplare și promite performanțe excelente.

Hypercar-ul din Woking va folosi un motor aspirat V12 amplasat central care, conform noilor zvonuri, va dezvolta 1.000 de cai putere. Împreună cu acesta va lucra și un sistem de tip KERS, asemănător cu cel folosit pe monoposturile de Formula 1. În aceste condiții, puterea maximă generată de sistemul de propulsie va fi de 1.130 de cai putere. În tot acest timp, masa totală a lui Valkyrie va rămâne la 1.030 de kilograme, ceea ce înseamnă că raportul putere - masă va fi mai bun de 1:1.

Dar Aston Martin Valkyrie nu va impresiona doar prin aceste valori. Britanicii spun că distribuția maselor va fi de 50:50, iar acest lucru se va influența dinamica viitorului hypercar.

După cum probabil ați aflat, un exemplar Valkyrie va ajunge și în România. Acesta a fost comandat de Bogdan Căpușan, un pasionat al mașinilor exotice.

Anunțul a fost făcut pe contul său de Instagram.

Via | RoadAndTrack

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru