Rapper-ul Birdman a plătit 8 milioane de euro pentru unicatul Maybach Exelero

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 02.05.2011
Unicul exemplar Maybach Exelero a fost cumpărat de rapper-ul american Birdman pentru suma de 8 milioane de dolari. Vedeta mai deţine un Maybach Landaulet şi un Bugatti Veyron.

Esential

700 de cai putere oferă Maybach Exelero.
8 milioane de euro a plătit Birdman pentru unicul Maybach Exelero.

Cei mai mulţi îl cunosc probabil pentru cariera sa muzicală. Puţini ştiu că el este şi un colecţionar al celor mai scumpe modele din lume. Rapperul Birdman, pe numele său Bryan Williams, şi-a completat recent colecţia de supercaruri şi limuzine de lux cu singurul exemplar Maybach Exelero produs de constructorul german.

Modelul unicat a fost evaluat la 8 milioane de dolari, sumă achitată de rapper-ul american. Birdman mai deţine în garajul său un alt model Maybach, Landaulet, precum şi un Bugatti Veyron. Averea lui Bryan Williams este estimată la aproape 100 de milioane de dolari, el fiind unul dintre fondatorii casei de producţie Cash Money Records.

"Am văzut maşina şi mi-am dat seama că trebuie să fie a mea. Costă într-adevăr 8 milioane de dolari, dar a trebuit să fie a mea", a declarat Birdman în momentul achiziţiei.

Maybach Exelero a fost conceput în 2005 împreună cu producătorul de anvelope Fulda, în scopul promovării. Modelul coupe dispune de un motor V12 bi-turbo, de 5.6 litri, capabil să livreze 700 de cai putere la 5000 de rotaţii şi un cuplu motor de 1020 Nm la 2500 de rotaţii.

Cu o masă totală de 2660 de kilograme, Exelero poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 4.4 secunde, până la o viteză maximă de 351 km/h. 

via | automedia

Comentarii (17)

  • Opinie
    Taranism...
    18 14
  • Andrei
    Masina e facuta pt prosti ca asta =))
    15 16
  • Fara numar,fara numar.......
    Acum sincer,a auzit cineva de acest om? Cumva tre sa faca si el impresie;)
    18 7
  • @Bethurbazal, Este opinia ta si ti-o respect.. Dar avand in vedere faptul ca masina reprezinta un unicat, din punctul meu de vedere, achizitia poate fi considerata si o investitie.
    Multi sunt cei care ar vrea o tura la volanul "Batmobilului" ...Putini cei care au posibilitatea sa-si transforme visele in realitate. Restul stiu sa rada si sa arate cu degetul
    25 3
  • zarnesteanu
    Inca unul din cei 60%
    dintre cantaretii de rap si sportivii Americii de Nord care in 5 ani de zile de la incheierea careierei sunt falimentari. Celebritati precum Mike Tyson sunt astazi pe butuci din cauza unor decizii stupide luate in momentele de glorie. Tipul asta, de care nici eu n-am auzit in viata mea, se inscrie perfect in tipar.

    Ma tot intreb, de ce cocalarii si ghertoii astia nu-si aleg masini japoneze in clipa in care vor sa para ceea ce nu sunt? Pentru ca ... da, masina made in asia n-o sa fie niciodata ceea ce e una europeana sau americana. Nici Michael Jackson n-a fost alb, si nici legs-use nu-i Mercedes. Samd.
    11 12
  • Opinie
    Prin taranism eu ma refeream la situatia in care se afla multi rap-eri din lumea asta. De regula saraci lipiti pamantului in copilarie, unii ajung peste noapte milionari si au astfel de manifestari. Tipul asta ascunde prin astfel de achizitii micimea lui. Care micime? O stiti voi.
    10 5
  • @Bethurbazal,zarnesteanu si ceilalti
    Birdman e in industrie la cel mai inalt nivel de peste 20 de ani . Deci ce spuneti voi nu se aplica neaparat la el , care e pana la urma un om important de afaceri(indiferent in ce domeniu). Sigur ca daca vorbim de cei marunti va dau dreptate si voua .
    7 3
  • BaditzaEx
    vulpea cand n-ajunge la struguri...:))
    intr-adevar este un rapper caruia ii place sa iasa in evidenta, sa epateze, dar nu vad care este problema , nu puetm fi toti albi si nu toti negri... ;-) fiecare cu stilul sau iar cat de limitati d.pct.d.v intelectual sunt sau nu sunt, pana la urma este problema lor, atata timp cat Nu-i deranjeaza pe altii... Aceasta masina Excelero este o masina ( si ar putea fi oarecum o investitie avand in vedere exclusivitatea marcii si a numarului de ex fabricate ) adresata exact genului acesta de client, deci ca este taranism, parvenetism, s.a.m.d e altceva ... Eu insa ma mir, un pic ca abia acum si-a gasit un proprietar acest Excelero :))
    @ zarnasteanu e normal sa nu fi auzit in viata ta de acest tip, majoritatea Sigur n-am auzit, din moment ce traim pe alt continent , unii dintre noi n-asculta rap iar in media se da doar cantaretii mai celebrii/comerciali de rap.
    Iar < cocalarii >, < ghertoii > cum ii numesti tu prin febletea ta fata de anumite jargoane , nu-si iau tocmai datorita motivului pe care l-am explicat mai devreme vizavi de achizitionarea acestei masini de catre acest tip. Un < ghertoi > nu vrea Neaparat sa para diferit ci vrea sa Epateze, sa Parvina, sa para ca el este mai CIUMEG, dar in realitate ascunde aceeasi limitare de intelegere fata de ceilalti pe care tu matalutza ai exprimat-o mai devreme fata de subiectul in cauza : Birdman sau Pasaroiul :)), el macar colectioneaza ceva , tu doar latri si te dai Diferit, Special, Deontolog, Filozofal...
    On-topic : Sa o stapaneasca sanatos, este o masina superba plina cu tehnologie de ultima ora ( cel putin in 2005 cand a aparut ) ma surprinde totusi ( in ciuda pretului ) faptul ca abia acum s-a gasit un cumparator, avand in vedere ca exista N bogatani ca preafericitul in cauza.
    9 6
  • BaditzaEx
    @ zarnasteanu
    completare, acei < ghertoi > nu-si iau masini japoneze/asiatice , pt acele marci , exceptand cele de la 50k -100k in sus, nu sunt facute pt a te da mare ( mai pe intelesul tau ) , daca ai fi facut economie macar in liceu, ai fi retinut ca modul de fabricatie, in genere a produselor , facute in Japonia ( de unde si denumirea de strategie japoneza ) este de a realiza produse prin costuri de fabricatie mici si darea lor spre vanzare la preturi atractive , spre deosebire de strategia europeana ( de elita ). Astfel masinile japoneze , si mai recent cele sud-koreene castiga la raportul pret/dotari/fiabilitate... dar pierd in comparatie cu cele europene la categorii precum, originalitate, design si alte motive mai putin pragmatice.
    10 2
  • Excomunicatorul
    :)
    Pentru cei care il considera pe prietenul nostru cumparator de Excelero un taranoi le-as recomanda sa se uite la faptul ca acesta mai detine si un Veyron si un Laundaulet.Asta inseamna ca totusi nu are atat de putini bani pe cat considerati voi ca are si ca probabil omul face investitii pe termen lung.

    In mai putine cuvinte,nu este neaparat ca toti cei care isi cumpara masini scumpe sa devina falimentari a doua zi dupa ce au cumparat-o.Totusi,aici vorbim de 8.000.000$.
    9 5
  • daniel
    exelero
    Uitandu-ma la un clip de a lui ( 100 million ) pe care o vad pentru prima data.. pana si inna noastra are mai multe vizitatori ( 6 mil. vs 48 mil) - oare ea ce masina o sa-si ia?
    1 2
  • BIRDMAN=CIOROIUL
    2 3
  • Birdman-Cash Money Records
    Pt prostii care dau din gura doar ca se se afle in "grafic"..daca nu stiti despre ce vorba sau cine e Birdman, mai bine taceti. E ca si cum ati vorbi despre droguri si n-ati fumat in viata voastra un joint. Daca n-ati auzit de acest rapper, va puteti informa pe google de ex...si apoi dati-va cu parera..dar ca voi sunt multi, ca el sunt putini. Omushoru asta produce bani pe banda rulanta, bani la care tu nici nu visezi...in special, de pe urma unor artisti precum Lil Wayne, Drake, Nicki Minaj si altii..artisti cu succes la public..si pun pariu ca din artistii astia ati auzit, dar de Birdman nu :)... Mi se pare f normal sa-ti permiti sa achizitionezi o asemenea masina daca produci milioane de $. Si tu prostule care comentezi aiurea, daca ai produce la fel ca Birdman, poate nu ti-ai cumpara masini unicate, dar scumpe da. Asa ca nu mai comenta aiurea, informeaza-te mai intai si apoi deschide gura! Vorba lu BaditzaEx...vulpea cand n-ajunge la struguri....:)) Pace si noroc va doresc!
    3 0
  • DMariusV
    Frumos
    Nu ati auzit in viata voastra de Birdman deoarece, probabil, nu va interesectati cu stilul asta de muzica. Voi daca ati avea bani, v-ati achizitiona un CLS, el are o avere de 100 de milioane si-si permite sa-si achizitioneze bijuteria asta, ce pentru multi dintre noi va ramane toata viata doar un vis sa facem o poza langa ea.
    0 0
  • PLAY-BOY-YMCMB
    Birdman in Forbes topul celor mai bogati americani
    Pentru cine nu stie, acest Birdman, impreuna cu fratele lui, detin un intreg IMPERIU DE AFACERI... muzical, insemnand ca sub aripa lui sunt contracte ale artistilor precum Lil` Wayne, Bow-Wow, Drake, Nicky Minaj, Tyga, in trecut fiind sub aripa lui protectoare pana si Puff Daddy aka P.Diddy!!! ,detine casa de discuri CASH MONEY RECORDS, detine mai nou o linie vestimentara, o linie de bauturi fine, precum si multe multe afaceri. Baieti, acest Birdman, este un om care produce BANI PE BANDA RULANTA... Revista Forbes a scris despre el si despre "super-grupul" lui si al lui Lil Wayne, Young-Money-Cash-Money-PlayBoy, ca in curand vor atinge suma de... 1 MILIARD DE DOLARI... (...)... Voi stiti ce inseamna asta? Asta isi permite sa se stearga la toaleta cu hartii de 100 de $ la fund, asta are masini ce Becali doar viseaza... Asta are avion personal, are elicopter, are vreo 20 de bodyguarzi in deplasari, are o gramada de case de milioane de $, se imbraca poate, o pereche de-a lui de adidasi, costa cat o Dacie Logan, omu` e smecher... Multi artisti depind de el si multe afaceri. Este un om, scurt si la obiect, care PRODUCE BANI PE BANDA RULANTA... CONTINUU... SI FOARTE RAPID... Apai la valoarea lui, sa se multumeasca cu Mercedes sau Bmw? Haideti mai, Mercedes si Bmw sunt pentru "bogatii" de printre blocuri... sau care au si ei o vila de cateva sute de mii de euro, hai sa fim seriosi. Cineva la valoarea lui... UN SUPER-V.I.P. ,O SUPER VEDETA, UN SUPER-STAR... este normal sa isi cumpere acest Exelero de 8 milioane de dolari... Nu vi se pare normal? Oare cum ar fi aratat Birdman intr-un Bmw X5..? :| Ma voi sunteti nebuni pe cuvant... omu` asta este PUTRED DE BOGAT... SI EXTREM DE CELEBRU...
    3 0
  • tattae0610
    E jenant sa faci o celebritate TARANOI! Asculta muzica lui si mai vb. Nu cred ca are o melodie care sa nu te incante chiar daca nu asculti genul. Ca nu ati auzit voi de el este altceva. Sa judeci e simplu. Daca 50Cent are Bugatti, e si el TARANOI?
    0 0
  • cine nu stie cine este BIRDMAN traieste in epoca de piatra
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru