Rar și scump: un Porsche 911 GT2 Evo s-a vândut cu 1.3 milioane de euro

de Cornel Șocariciu
Luni, 29.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
1.3 milioane de euro pentru un 911 GT2 Evo. Acesta este unul dintre cele 11 exemplare produse de germani. Și încă ceva: are doar 7.000 de kilometri.

Pasionații de motorsport, dar și iubitorii de clasice și-au dat întâlnire la licitația Original Spring Classic, organizată de Mecum. Cel mai interesant exponat se numește Porsche 911 GT2 Evo și a fost luat în vizor de foarte mulți pasionați. Dar unul singur a avut conturile suficient de mari încât să plătească 1.45 de milioane de dolari, echivalentul a 1.3 milioane de euro. 

Porsche 911 GT2 Evo face parte din seria 993 și a fost produs în doar 11 exemplare. Modelul este omologat pentru drumurile publice, dar mizează pe aceleași elemente care l-au făcut celebru în motorsport. Amintim de scaunele sport, de roll cage și de elementele de aerodinamică specifice.

Inima lui 911 GT2 Evo este un motor de 3.6 litri cu șase cilindri care produce 600 de cai putere și 664 Nm. Resursele sunt livrate pe puntea spate cu ajutorul unei transmisii manuale cu șase trepte.

Până în acest moment, exemplarul în cauză a avut un singur proprietar, iar pe bord au fost bifați doar 7.000 de kilometri.

Via | Carscoops

Comentarii (3)

  • Sigur o sa vin un ciudat si-o sa ne spuna ca are suspensii de Logan si ca nu merita ...
    3 0
  • Dacia 1400 Sport...nimic nu stii
    0 0
  • Sau Cielo......
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru