Razboi anglo-german intre Mercedes si McLaren

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 31.07.2008
Mercedes refuza sa mai colaboreze cu McLaren si trateaza marca britanica ca pe un adevarat rival.

Esential

40% din actiunile McLaren sunt detinute de Mercedes.

Mercedes a anuntat ca va renunta la cooperarea cu McLaren in ceea ce priveste constructia de modele sport. Cele doua branduri vor lua cai separate, iar conform unor noi informatii Mercedes nu intentioneaza sa mai aiba nicio legatura cu marca britanica.

Chiar daca Daimler este unul dintre actionarii principali la McLaren, Mercedes refuza sa livreze motoare pentru succesorul modelului McLaren F1, pregatit de britanici in acest moment.

Desi cele doua entitati sunt strans legate in Formula 1, se pare ca relatia din afara motorsportului nu este tocmai una placuta. Mercedes lucreaza la un nou model de performanta – SLC, iar McLaren dezvolta proiectul P11, urmasul supercarului McLaren F1.

Din punctul de vedere al germanilor, McLaren este deja un rival pentru Mercedes, iar livrarea motorului AMG V8 6.3 litri si 550 CP catre britanici nu are nicio logica.

Via | Leftlane 

Comentarii (2)

  • sa dea Domnul
    sa dea Domnul sa se desparta si sa faca cu motoare BMW. glumeam. desi sincer mi-as dori acest lucru si mi-as dori ca succesorul lui F1 sa redevina campion la viteza. Motorul de pe F1 este mai puternic decat V8-ul de la amg, intradevar este V12 dar parca mai mult as vrea sa treaca iar la BMW. parere personala.

    PS: eu as zice sa vb cu dacia sa puna motorul ala nou de pe logan :P
    0 0
  • motoare
    Eu stiu ca MERTZ pregateste o gama noua de motoare - e logic sa-si traga partea leului, ca oricum cercetarea tot ei o fac...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru