Război electric între nemţi: Volkswagen NUVe va fi rivalul lui BMW i3 şi va fi lansat în 2019

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen pregăteşte lansarea unui concept în toamna acestui an care va anunţa viitorul model electric NUVe. Acesta va ataca acelaşi segment ca BMW i3.

Volkswagen lucrează în prezent la o strategie complexă pentru lansarea unor modele electrice pentru a-şi spăla imaginea afectată de scandalul Dieselgate, dar şi pentru a respecta noile cerinţe pentru emisii care vor intra în vigoare în 2020.

În acest sens, constructorul german pregăteşte lansarea a nu mai puţin de 6 concepte de modele electrice pe platforma MEB, iar primul dintre ele urmează să fie prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Paris, care va avea loc la începutul lunii octombrie.

Urmareste Automarket
Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia AutoBild, primul concept se va numi Volkswagen NUVe, va fi rivalul lui BMW i3, dar va avea un spaţiu interior asemănător cu cel disponibil în prezent pe Passat. Modelul ar urma să intre în producţie de serie în 2019, însă până în prezent nu se cunosc alte detalii tehnice despre performanţele sau autonomia acestuia.

Actualul BMW i3 oferă o autonomie de 190 de kilometri, însă în a doua parte a anului va primi o nouă baterie care îi va permite să aibă o autonomie de aproape 300 de kilometri.

Cel mai probabil, Volkswagen NUVe va avea cel puţin o autonomie asemănătoare, mai ales că şi alţi producari şi-au anunţat intenţia de a lansa modele electrice cu autonomi de circa 300 de kilometri în preajma anului 2019.

Via HybridCars

Comentarii (2)

  • De cand VW este o marca premium precum BMW ?
    3 4
  • andrei
    e audi, care e a lor. probabil modelul va fi de fapt audi, nu vw. oricum, sa mai lucreze la autonomiile alea. in 2019 ma astept sa sarim de 500km autonomie electrica.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru