Război între germani: BMW amână parteneriatele cu Mercedes pentru componente comune și stații de încărcare

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a decis să suspende negocierile cu Mercedes în privința proiectelor pentru utilizarea unor componente comune și dezvoltarea unei rețele de stații de încărcare, potrivit presei germane.

Uniunea Europeană și autoritățile germane au declanșat o investigație pentru afla dacă Volkswagen, Audi, Porsche, BMW și Mercedes au format un "cartel auto" pentru a stabili de comun acord diverse contracte cu furnizorii de componente, dar și prețul acestora, prin care practic au defavorizat cnstructorii străini.

Presa locală susține că dezvăluirile cu privire la existența acestui cartel au fost făcute de reprezentanții Mercedes, element care a stârnit nemulțumirea celor de la BMW. Publicația Sueddeutsche Zeitung citează surse din industrie care afirmă că BMW "și-a pierdut complet încrederea" în Mercedes în urma acestor dezvăluiri, motiv pentru care a decis să suspende toate negocierile pe care le purta cu constructorul din Stuttgart.

BMW și Mercedes colaborează de mai mulți ani pentru a utiliza diverse componente comune pentru mașini cu scopul de a reduce costurile. În ultima perioadă, cei doi producători s-au implicat însă și în alte proiecte.

Cel mai important este realizat împreună cu Volkswagen și Ford și vizează construirea unei rețele europene de 400 stații de încărcare rapidă de 350 kW pe autostrăzi pentru mașini electrice. Acest proiect va continua, însă va fi implementat cu întârziere.

În plus, BMW și Mercedes negociau unificarea propriilor servicii de car-sharing DriveNow și, respectiv, Car2Go, pentru a concura mai bine cu rivalii de la Uber. Până în prezent, oficialii BMW au refuzat să comenteze aceste informații.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru