Reacția Franței la arestarea lui Carlos Ghosn: “Stabilitatea și viitorul Renault nu vor fi afectate”

de Paul Cosma
Marti, 20.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Arestarea CEO-ului Carlos Ghosn și înlăturarea sa iminentă din conducerea Nissan nu pune în pericol stabilitatea și supraviețuirea Renault, a declarat ministrul francez de Finanțe, potrivit Reuters.

Președintele Nissan și CEO-ul Renault a fost arestat ieri în Japonia, pentru fals în declarații privind veniturile sale, iar vestea a zguduit constructorul japonez și industria auto.

Procurorii japonezi l-au reținut pe Carlos Ghosn, după ce acesta a mințit în declarațiile financiare din ultimii ani și a comis alte nereguli, printre care folosirea banilor și activelor companiei în scop personal.

Board-ul Nissan a admis acuzațiile și a anunțat imediat că va propune înlăturarea lui Ghosn din conducerea sa.

Nu a întârziat nici reacția din partea oficialilor francezi. Ministrul de Finanțe, Bruno Le Maire, susține că arestarea lui Carlos Ghosn și iminenta sa concediere din cadrul Nissan nu reprezintă o amenințare la adresa stabilității și viitorului Renault.

Le Maire a transmis că autoritățile franceze rămân alături de partenerii de la Nissan și că vor lua o decizie pe acest subiect în următoarele zile.

Ministrul francez a refuzat să comenteze pe marginea arestării lui Ghosn, spunând că acestuia ar trebui să-i fie acordată prezumția de nevinovăție până la dovezile contrare.

Totodată, Le Maire a refuzat să spună cine ar putea să preia conducerea Renault.

UPDATE 11:00 Conducerea Renault se va întâlni astăzi pentru a discuta înlăturarea temporară a lui Carlos Ghosn din funcția de președinte și CEO, potrivit unor surse citate de Reuters.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • someone
    dancila: "stabilitatea duster-ului, desi sant suv. nu va avea de suferit. pentru ca are decat esp."
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru