Reactiile marilor echipe la anularea Dakar 2008

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 07.01.2008
Mitsubishi si Volkswagen accepta decizia organizatorilor Dakar 2008, in timp ce KTM ataca hotararea acestora.

Cele mai multe dintre echipele care trebuiau sa participe in editia 2008 a Dakar-ului au primit cu resemnare vestea anularii concursului, insa s-au conformat si accepta decizia organizatorilor. ASO (Amaury Sport Organisation), compania organizatoare a competitiei, a decis sa anuleze editia 2008 a raliului din cauze de securitate, dupa ce patru turisti francezi au fost ucisi in Mauritania intr-un atentat terorist revendicat de Al-Qaeda.

"Respectam in totalitate decizia deoarece aceasta a fost luata pe driterii de securitate, element care constituie o prioritate absoluta pentru noi. Anularea in sine reprezinta insa o dezamagire enorma pentru fiecare membru al Volkswagen Motorsport Team, mai ales in conditiile in care fiecare dintre noi am privit cu optimism startul unei competitii care promoveaza pacea si sportivitatea", a declarat Kris Nissen, seful celor de la Volkswagen.

Carlos Sainz, pilotul VW care era cotat printre favoritii la castigarea competitiei, lauda decizia organizatorilor: "Anularea unei competitii ca Dakar-ul din cauze paralele cu aspectele sportive este un precedent periculos pentru sport in general.

Insa organizatorii au luat o decizie precauta si foarte curajoasa. Am tot respectul pentru aceasta decizie, chiar si fara a sti toate detaliile care au dus la ea, deoarece am incredere ca au fost analizati absolut toti factorii. Cu toate acestea, am pierdut un an intreg de pregatiri si de sperante", spune Sainz.

Rivalii de la Mitsubishi au acceptat si ei aceasta decizie, desi regretele sunt mari: "Este foarte trist si e pacat ca a 30-a editia a Dakar-ului nu va avea loc. Dupa luni intregi de pregatiri asteptam cu interes startul competitiei si sansa de a continua sirul-record de victorii in competitie. Oricum, Repsol Mitsubishi Ralliart Team, Valeo, BFGoodrich si toti partenerii nostri respecta decizia anuntata de organizatori", a anuntat Dominique Serieys, directorul echipei Mitsubishi.

Nu toti participantii au privit insa cu ochi buni decizia organizatorilor. KTM sunt cei mai cunoscuti reprezentanti ai "valului" care s-a opus deciziei organizatorilor. "Intelegem si respectam decizia ASO, dar vom avea o discutie cu acestia in legatura cu modul in care hotararea a fost adusa la cunostinta competitorilor.

ceea ce ne intereseaza este de ce nu a fost aleasa solutia unei competitii care sa se incheie la granita dintre Maroc si Mauritania . In acest caz, toti sponsorii si partenerii ar fi fost multumiti cu acoperirea media pe care ar fi avut-o competitia si in care au investit atat de mult", sustine Heinz Kinigadner, directorul sportiv al celor de la KTM. "Decizia este catastrofica pentru sportul nostru. Dakar-ul e corespondentul Olimpiadei in motorsportul off-road si le ofera marilor campioni, cum este Cyril Despres, sa isi apere titlurile. Toate celelalte competitii sunt doar pregatiri pentru Dakar. Pilotii si echipele noastre traiesc pentru Dakar, este o mare dezamagire pentru noi", sustine acelasi Kinigadner.

Taguri: Dakar

Comentarii (2)

  • emilio
    e cam ciudat...
    De ce nu s-a mers pina in Egipt, la Sharm el Seikh, ca acum citiva ani? Sau sa fi facut ceva "bucle" prin maroc, si, gata, asta era...Mi-e ca hotarirea asta are IZ politic de sarkozi...
    0 0
  • mm
    Despre ce kozi vorbesti ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru