Recall BMW: 176.000 de maşini turbo pe benzină sunt rechemate în service pentru verificări

de Mircea Meșter
Joi, 31.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O posibilă defecţiune a servofrânei declanşează o rechemare în service la nivel mondial pentru o parte dintre versiunile echipate cu motor turbo de 2.0 litri ale modelelor Seria 3, Seria 5, Z4 şi X1.

Esential 176.000 de maşini sunt afectate de recall-ul BMW.
BMW a anunţat astăzi oficial că va iniţia o campanie de rechemare în service pentru 176.000 de maşini, cauza fiind legată de o problemă care ar putea apărea la sistemul de asistenţă la frânare. Conform analizelor tehnice, lubrifierea insuficientă a unor pompe de aer poate duce la pierderea asistenţei la frânare. Deşi sistemul funcţionează în continuare în caz de urgenţă, şoferul trebuie să acţioneze forţe mai mari pe pedala de frână.

Nu au fost sesizate cazuri de accidente din cauza pierderii servofrânei, însă recall-ul iniţiat de BMW la nivel mondial vizează 176.000 de maşini produse între 2011 şi 2013, toate fiind dotate cu motoare turbo pe benzină de 2.0 litri. Modelele în cauză sunt versiunile sedan ale modelelor 320i, 320i xDrive, 328i şi 328i xDrive, versiunea break a lui 328i xDrive, sedanurile 528i şi 528i xDrive, roadsterul Z4 sDrive28i şi SUV-urile X1 xDrive28i şi X1 xDrive28i.

Cea mai mare parte a maşinilor vizate de recall se află în Statele Unite (76.000), China (25.000), Germania (6800) şi Mexic (2700).

Restul exemplarelor afectate de recall se află pe celelalte pieţe BMW.

Comentarii (6)

  • Nici BMW nu mai este ce a fost.
    8 7
  • @Fopel
    Dar ce anume a fost BMW ? O companie care face masini de o siguranta induielnica, insa abia acum a inceput sa faca recall-uri ???
    1 6
  • @@Fopel
    Bmw a facut multe rechemari in ultimii 10 ani, acum ai aflat tu, dar daca nu e toyota sa recheme cate un milion de masini pe an nu face nimic, si ca drept dovada primul comentariu, oricine face rechemari reprezinta o bila neagra, daca face toyota este o bila alba.
    6 2
  • @@@Fopel
    Toyota poate sa faca rechemari de cate un milion de autoturisme pe an pentru ca vinde cate 10 milioane anual.
    BMW daca cheama un milion inseamna ca toate masinile vandute intr-un an sunt rechemate.
    Oricum la fiabilitate Toyota e mult peste BMW, deci nu te stresa ca faci riduri.
    4 6
  • @@Fopel
    Era un exemplu cu-n milion, aici e vorba de 176 000 produse in 2 ani, cred c-ai retinut ideea, oricine face un recall inseamna ca are masini proaste, daca toyota face de un milion inseamna ca are masini bune, acum au dat de gust si fac rechemari si pt nimicuri sa puna unii botul cu respectul pt clienti. Iar Bmw si toyota nu incap in aceeasi propozitie, cu toata fiabilitatea ei, toyota este o masina low cost pe langa bmw, din toate punctele de vedere, dar prinde la pensionari, vor sa aiba fiabilitate pe vecie.
    5 1
  • @amicii de mai sus , nu aberati cu prostii ....
    Toate marcile au masini cu defecte .
    NU inseamna daca e BMW sau Mercedes-Benz nu au probleme .
    O masina e facuta din mii de componente e de ajuns un fleac dintr-un milion sa nu fie perfect compatibil si apare eroarea peste 1-2 ani.
    Multe maisini au problème dar putini fac RECALL-uri, asta e mai grav.
    In general 99% BMW este o marca peste Toyota se adresa altei clase... Bussines Class la Low COst , si BMW e o masina cu mai multe componente tehnice decat Toyota probabilitatea de defect e MAI MARE decat la TOyota.
    ASa ca faceti SLOW DOWN cu afirmatii de genul BMW nu a fost ce mai este .
    BMW mereu a avut probleme si nu numai BMW, si Mercedes-Benz si Audi si Toyota ., Acum toti au inceput moda cu recall-urile pentru ca masinele sunt mai sofisticate si probabilitatea de defect e mai mare , si mai repet odata nu toti isi recunosc greselile si fac recall-uri , sunt multi alti producatori care fac greseli si mai mari, nu vreau sa intru in detalii ca e mult de povestit dar am probe multe , Ford , Dodge,Nissan , Mazda , Peugeot si ei sunt vizati aici.
    Care ma provoaca le arat eu defectele intr-un mesaj mai jos.
    Bafta.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru