Recall de 9.000 unităţi Renault Kangoo

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 10.08.2010
Francezii de la Renault vor rechema în service 9.815 de unităţi Kangoo pentru înlocuirea furtunelor de frână de pe puntea faţă pentru a elimina riscul pierderii frânelor în urma perforării acestor conducte de cauciuc.

Esential

9.815 unităţi Renault Kangoo sunt afectate de acest recall.

Renault va opera un recall pentru modelele Kangoo produse între 1 şi 24 aprilie 2009. Problema vizează furtunele de frână de pe puntea faţă, care sunt prea scurte şi pot să se rupă în timp sau să provoace o scurgere de lichid de frână. Mecanicii Renault vor înlocui toate furtunele de frână de pe puntea faţă pentru a elimina orice fel de problemă la nivelul frânelor lui Kangoo. Proprietarii vehiculelor afectate de acest recall vor fi anunţaţi de Renault prin poştă.

Înlocuirea furtunelor de frână pe puntea faţă durează circa 90 de minute şi va fi efectuată în mod gratuit. Până în acest moment, nu există informaţii despre niciun incident legat de această problemă. Din cele 9.815 unităţi Kangoo rechemate la nivel mondial, 5.130 se află în Franţa. Acesta nu este primul recall pentru Kangoo, modelul francez fiind supus unui recall voluntar în 2008, după ce nemţii de la ADAC au descoperit că sistemul ESP al acestui model lasă maşina să se ridice pe două roţi la manevra elanului efectuată la 90 km/h.

La acea vreme, Renault a rescris software-ul sistemului ESP pentru a corecta această problemă.

Primul recall pentru cea de-a doua generaţie a lui Kangoo a avut loc în vara lui 2008, când francezii au rechemat 10.700 de exemplare în Franţa şi 26.660 de unităţi la nivel mondial. Problema era situată la retractorul centurii de siguranţă, care nu funcţiona corespunzător în cazul unui accident ( 14.700 de unităţi afectate în total), în timp ce a doua problemă a acestui model era legată de mecanismul de legare a coloanei de direcţie cu cardanul de direcţie. Repoziţionarea acului de siguranţă a fost realizată pentru 26.660 de exemplare produse până în data de 6 martie 2008.

Via | Automobile-Magazine.fr

Comentarii (1)

  • Brutarul din Pipera
    era de asteptat, Renault sunt varza
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru