Recall de 90.000 de unitati Mazda3 in Japonia si China

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 15.04.2010
Mazda a anuntat un recall in China si Japonia pentru 90.000 de unitati Mazda3. O anumita versiune a acestui model are un furtun amplasat prea aproape de un panou al radiatorului, iar cele doua piese se pot freca intre ele pe drumuri proaste, lucru care ar putea duce la pierderi de ulei.

Japonezii de la Mazda vor efectua un recall de 90.000 de unitati Mazda3 pe piata interna si in China. Problema apare la nivelul unui furtun de ulei, care este amplasat prea aproape de un panou al radiatorului. Pe drumuri de calitate inferioara, cele doua componente s-ar putea freca, lucru care poate duce la o eventuala scurgere de ulei si potentiale probleme la motor. Cei de la Mazda au primit doua plangeri in acest sens din China, care au fost deja rezolvate. Aceasta problema nu a cauzat niciun accident si nu este un pericol de siguranta pentru clientii de Mazda3. Modelele afectate de recall au fost vandute doar in China si in Japonia si au fost produse intre ianuarie 2006 si martie 2009.

Pe piata din Japonia vor fi rechemate 35.181 de unitati Mazda3, in timp ce pe piata din China vor fi rechemate circa 54.000 de unitati. Desi compacta de la Mazda este vanduta atat pe piata din Japonia, cat si in China si Europa, oficialii marcii nipone nu au anuntat un recall la nivel global pentru acest model.

Mazda3 este comercializat si pe piata din Statele Unite ale Americii, dar versiunea afectata de recall nu este disponibila pe piata respectiva. Cei de la Mazda nu au mentionat despre ce versiune de motorizare sau echipare este vorba, ceea ce inseamna ca probabilitatea unor probleme tehnice este extrem de redusa, din moment ce au existat doar 2 plangeri la 90.000 unitati afectate.

Compatriotii de la Toyota au fost afectati de numeroase potentiale probleme de siguranta in ultima perioada, iar situatia nu a fost roz nici pentru cei de la Honda. Mazda este cel de-al treilea constructor japonez care face un recall in ultimele trei luni. Ultimul model afectat de la Toyota este Lexus GX 460, a carei vanzare a fost stopata din cauza unei reactii intarziate a sistemului ESP in unele situatii.

Via | AFP (inreg.)

Comentarii (1)

  • .............
    ................
    Made in Japan....ce sa faci.....o prinde din urma pe China
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru