Recall in SUA pentru Honda Accord si Hyundai Sonata

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.04.2008
350.000 de exemplare Accord si 400.000 de unitati Sonata vor fi chemate in service-urile din SUA pentru defecte de fabricatie.

Esential

353.000 de exemplare Honda Accord sunt supuse recall-ului din Statele Unite.
394.000 de unitati Sonata vor fi verificate de service-urile autorizate Hyundai de peste Ocean.

Probleme pentru diviziile americane ale Honda si Hyundai. Birourile de peste ocean au anuntat ca au inceput operatiuni de racall pentru doua defecte aparute la nivelul a doua modele din gama proprie.

Problemele celor de la Honda se refera la versiunea Accord pentru State si la faptul ca motorul care pune in miscare stergatoarele de parbriz ar putea intra in contact cu apa si ar putea rugini. In discutie se afla 353.000 de sedan-uri produse in 2003. Desi nu s-au inregistrat inca plangeri referitoare la un defect al stergatoarelor, Honda SUA a decis sa recheme in service masinile pentru ca mecanicii sa izoleze partile in cauza si sa evite o potentiala cadere a stergatoarelor.

Hyundai are probleme cu 394.000 de exemplare Sonata produse intre 2006 si 2008. Defectul se refera la faptul ca airbag-ul pasagerului din dreapta soferului ramane in stare inactiva chiar si in momentul in care pe scaun sta asezata o persoana. Vina o poarta senzorii de greutate, care in cazul celor aproape 400.000 de exemplare Sonata considera ca pe scaun s-a asezat un copil, nu o persoana adulta.

Partea buna este ca Hyundai a anuntat ca doar in cazul a 1% dintre masinile rechemate in service va fi nevoie de o schimbare efectiva a scaunului. Pe de alta parte, ghinionistii vor fi nevoiti sa lase masinile cateva zile in service pana la repararea problemei, urmand sa primeasca in schimb o masina imprumut pe aceasta perioada.

via | Automotive News (inreg.) & USAToday

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Bravo lor
    Un exemplu concret de responsabilitate.
    0 0
  • nu cricuri ???
    ca la dacie :)
    0 0
  • re
    bine ca nu este ca la VW sa le zboare motoarele
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru