Recall masiv în SUA: aproape 5 milioane de unități Fiat-Chrysler, rechemate în service pentru că sistemul cruise control poate rămâne activ

de Daniel Popescu
Sambata, 26.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat-Chrysler va rechema 4.8 milioane de unități în service în Statele Unite din cauza unei erori software care poate împiedica șoferii să dezactiveze sistemul cruise control.

Fiat-Chrysler se confruntă cu un recall semnificativ în Statele Unite după identificarea unei probleme de natură software la sistemul cruise control, care permite unei mașini să păstreze în mod automat viteza setată de șofer, funcție utilă în special pe autostrăzi.

Constructorul italo-american a descoperit că, în cazul în care sistemul cruise control inițiază accelerația simultan cu un scurtcircuit în rețeaua electrică, este posibil ca șoferul să nu mai poată dezactiva sistemul cruise control. Într-o astfel de situație, constructorul recomandă șoferilor să apese pedala de frână până când mașina se oprește și apoi să seteze cutia de viteze pe poziția de parcare, întrucât în acel moment sistemul cruise control se va dezactiva.

Fiat-Chrysler menționează că până în prezent nu au fost raportate accidente legate de această problemă, însă a primit o notificare în acest sens din partea unui client.

În total, producătorul va rechema în service nu mai puțin de 4.8 milioane de unități echipate cu motor pe benzină și cutie de viteze automată fabricate în perioada 2014-2019. Printre mașinile afectate se numără modele Jeep (Cherokee, Grand Cherokee și Wrangler), Chrysler (200, 300, Pacifica), Dodge (Challenger, Journey și Durango) și Ram (1500, 2500, 3500).

În plus, Fiat-Chrysler a rechemat și unele modele comercializate pe piețele din Canada și Mexic, însă nu a menționat numărul acestora.

Constructorul a precizat că rechemările în service vor începe efectiv în cursul săptămânii viitoare și că problema este una de natura software, fără să intre în detalii în această privință.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • Du-ma acasa, mai tramvai,
    Du-ma a casa, ce mai stai !!!
    3 7
  • Edikkk
    Bravo Fiat !

    Deşi nu a fost niciun accindent generat de această problemă, deşi al cauza sunt şanse extrem de mici, nu se ascund şi rezolvă problema.

    NEMŢII AU MINŢIT CU NERUŞINARE ANI DE ZILE !
    5 0
  • Rudolf D.
    Bravo Fiat!
    Pai 5 milioane de unitati inseamna productia pe cativa ani buni a respectivelor modele. Si n-au aflat decat acum de erorile astea de "software"? Care oricum n-au avut, nu au si nu vor avea niciodata niciun impact asupra consumatorilor.
    Rusine germanilor.
    1 1
  • Nu e oare vrăjeală ieftină?
    "până în prezent nu au fost raportate accidente legate de această problemă, însă a primit o notificare în acest sens din partea unui client"
    Deci pentru un client nemulţumit, se cheamă în service 5 milioane de maşini.
    Oare nu e o altă problemă software, chiar dacă motoarele sunt pe benzină?
    1 1
  • @nica, clientul ala nemultumit, poate sa-i dea in judecata. Si va castiga milioane ce despagubire, Asta se poate intampla in trumpland! Nu ca le-ar pasa de oameni, le pasa mai mult de profit.
    1 0
  • Toti au bubele lor si toate masinile se construiesc pentru profit in primul rand, tu cum ai proceda daca ai detine o astfel de companie?

    Uitati-va la GLC de la mercedes:
    https://www.youtube.com/watch?v=VTT0U8fciR0

    Si nu am auzit de nici un recall, nimic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru