Recall stupid pentru C3 Picasso în Marea Britanie: pasagerii pot acţiona frâna!

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 20.05.2011
Citroen va organiza un recall în service în Marea Britanie pentru 20.000 de unităţi C3 Picasso din cauza faptului că pasagerul poate să acţioneze frânele prin atingerea podelei.

Citroen va efectua o rechemare în service pentru 20.000 de unităţi C3 Picasso pentru a cerceta o problemă neobişnuită legată de sistemul de frânare. Vorbim doar de automobilele cu volanul pe dreapta, ai căror pasageri de pe locul din stânga şoferului pot să acţioneze frânele dacă apasă suficient de tare pe podea. Cei de la BBC au semnalat problema după ce au demarat o anchetă la sugestia unor telespectatori. Respectivii telespectatori deţin trei automobile Citroen C3 Picasso în cadrul flotei, iar unul dintre acestea s-a oprit fără motiv pe autostradă, la o viteză de peste 100 km/h.

Ulterior, celelalte două vehicule din flotă au fost şi ele testate în aceeaşi manieră şi au prezentat aceeaşi problemă. Compania care deţinea cele trei automobile a alertat emisiunea "The Watchdog" a celor de la BBC, specializată în protejarea consumatorilor. Realizatorii emisiunii au testat şi ei două modele C3 Picasso puse la vânzare în Marea Britanie şi au descoperit aceeaşi problemă. Alertaţi de situaţie, francezii de la Citroen au decis să facă un recall pentru toate modelele cu volanul pe dreapta, deşi nu a fost raportat niciun incident cauzat de această problemă.

Potrivit inginerului Mark Brown, care examinat automobilele respective, sistemul de frânare şi-a păstrat numeroase componente pe partea stângă, iar acesta poate fi apăsat cu uşurinţă de un pasager deoarece este acoperit cu un strat subţire de material textil şi cauciuc.

Sistemul va fi protejat cu ajutorul unei plăci de metal care va izola mecanismul de frânare de compartimentul pasagerilor într-un mod corespunzător. Ca de obicei în cazul unui recall, reparaţia va fi gratuită, iar proprietarii automobilelor cu probleme vor fi înştiinţaţi.

Via | BBC

Comentarii (5)

  • .marius.
    Cred ca s-ar putea gasi multe intrebuintari la acest "accident" de fabricatie.
    15 0
  • danutz
    Avem si o parte buna a problemei: o sa fie masina ideala pt scoala de soferi din UK. Partea si mai proasta e ca nevestele pot frana masina oricand doresc. :)
    21 0
  • citroen
    foarte tare, numai niste francezi puteau face asa ceva
    10 3
  • ????
    Ceva e neclar! Pt. cei care cunosc ceva mecanica le este greu sa creada ce naiba ar putea ala sa apese acolo. Poate ca au conducte expuse sau un furnizor de subansamble incompetent.Chiar sunt curios.
    9 1
  • citroen
    masina frantuzeasca, patetic,
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru