Recall VW in Brazilia: 193.000 de masini rechemate in service

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 11.02.2010
Volkswagen a anuntat un recall de aproape 200.000 de masini in Brazilia din cauza ca lubrifierea proasta la nivelul rotilor ar putea determina pierderea acestora.

Esential

193.600 de exemplare Gol si Voyage sunt rechemate in service in Brazilia

Nebunia rechemarilor la service, initiata de Toyota prin cel mai mare recall din istoria producatorului nipon, continua si tinde sa se extinda si la alti producatori mari ai lumii. Dupa ce Honda a anuntat ieri ca recheama in service peste 400.000 de masini la nivel mondial din cauza unor posibile defecte la nivelul airbag-urilor, Volkswagen a anuntat oficial ca va initia un recall de peste 193.000 de masini in Brazilia.

In cazul companiei germane, modelele implicate sunt noua generatie a hatchback-ului de segment mic Gol si sedanul Voyage, ale caror roti de pe puntea spate s-ar putea bloca in mers sau, in cazuri extreme, ar putea sa se desprinda si sa cada. Problema identificata de Volkswagen este lipsa unei lubrifieri corecte la nivelul rotilor spate. In cauza se afla 193.600 de exemplare Gol si Voyage produse inainte de iulie 2009.

"Utilizarea acestor masini in anumite conditii poate cauza zgomote la nivelul rotilor, iar folosirea continua in acest context ar putea duce la blocarea lor sau chiar la pierderea acestora", afirma biroul regional Volkswagen pe site-ul propriu.

Acesta nu este primul recall anuntat de Volkswagen in Brazilia, constructorul german initiind anterior alte doua operatiuni de rechemare in service.

Prima a avut loc in aprilie 2008, cand 477.000 de exemplare Fox au fost chemate in service din cauza unui defect al banchetei din spate, iar a doua in decembrie 2008, cand 120.000 de exemplare Fox, Novo Gol si Voyage au fost nevoite sa sufere modificari la nivelul sistemului de franare.

via | AFP

Comentarii (21)

  • george
    A FACUT VASELINA COCOLOASE?
    Ca sa-ti cada roata de pe spate, trebuie sa mergi sute de kilometri cu un rulment care zornaie ca o fanfara militara...Dar sunt si din astia care poate nu-l aud din cauza motorului TDI...
    27 7
  • ha ha ha
    Multi copii cu cosuri si mustacioara, ce intra si-si dau cu parerea pe aici, credeau ca "japonezii e nashpa" iar "nemtii e cool" si infailibili! Tare s-au inselat copiii cu cosuri si mustacioara!
    14 17
  • Imposibil!!!
    La nemti nu se intampla "dastea"...
    Oooops :)
    16 5
  • aplaudacii nemtilor
    hai ma unde sunteti astia de ziceati ca toyota e e praf si nemtoaicele sunt perfectiunea intruchipata, hai aparati-va tractorasul nazist vw,
    13 15
  • Marius
    Rulment defect..
    Rulmentul "defect" scoate un sunet ff enervant,constant dar nu tare si mai ales in curbe cand se lasa greutatea pe el.
    Am testat un rulment spate "defect" pe o dacie papuc si a tinut cca 850 km dupa care s-a blocat...nu aveam incotro.. credeam ca tine pana in service de acasa,,
    Asa ca nu mergeti mai mult de 200-300km cand se aude acel zgomot ...cand veti fi in accea situatie o sa recunoasteti acel zgomot...

    cu bine.
    17 1
  • Marius
    catre MCD.....
    Nu stiu de ce cand toti vb. de masini vine unul ca MCD si ne baga pe gat Evreii -jidani-nazisti-tigani...
    Ce naiba astea tin de istorie...
    Cred ca MCD a gresit site-ul ...

    Sper sa te calce un tractoras..haha...peste maini...
    14 9
  • Si Honda a avut in 2007 o problema asemanatoare
    O problema asemanatoare a avut in 2007 Honda, cand a rechemat in service 182000 de Honda Civic . http://www.autoblog.com/search/?q=Honda+recall&invocationType=wl-auto
    9 2
  • @Marius, @MCD
    poi ce marius nu e asa cine a pus bazele vw ? ce inseaman vw ? si cand vb de masini tr sa vb si de istoria lor, nu?
    si ce am zis eu ca honda e perfecta cum ziceti voi stiu ca si honda a avut probleme si are, nu exista masina perfecta , dar voi fanii nemtoaicelor, veniti aici si spuneti (era unu care facea spam pe aici cu mesajele lui, acelasi mesaj la toate anunturile toyota si honda) ce perfecte sunt masini nemtilor si ce de rahat sunt ale japoneze, cand de fapt adevarul e la mijloc
    8 2
  • george
    IGNORANTA CRASA SAU REA VOINTA?
    @ MCD

    Dupa logica ta simplista, Inseamna ca Dacia e comunista iar tu esti un (pui de) securist pentru ca te-ai nascut in Epoca de Aur. Iar Honda e fascista pentru ca a alimentat masina de razboi japoneza...Care a facut niste chestii prin China si Asia de sud-est de ajunsesera SS-istii sa roseasca...

    Daca vrei sa vorbim de istorie, hai s-o povestim pe toata si sa tinem cont de circumstante, nu sa luam numai ce ne convine din ea.
    10 5
  • gresit
    sunt nascut la 6 luni dupa ce nea' Nicu fusese impuscat deci nu vb de Epoca de Aur, in mare parte vw exista datorita unui "om", stiti voi care, Honda a fost infintat in 1953 deci nu are legatura cu razboaiele mondiale, DAR NU ASTA CONTEAZA. Eu incecam sa spun ca nu exista masina perfecta desi fani vw asta incearca sa spuna. Si ma indigneaza faptul ca in momentul in care se anunta cate un recall toyota honda vin fani vw si altii si arunca cu pietre, spunand ce masini de "calitate" fac nemtii si ce rable fac japonezii, cand de fapt nu e asa
    11 5
  • gerogele tata
    uite aici:

    1948 (24 septembrie) - Soichiro Honda Infiinteaza compania "Honda Motor Company Ltd", la conducerea careia va ramana pana in octombrie 1973.
    6 1
  • NeoGalaxy
    Mitsubishi au fost implicati in razboiul al doilea mondial nu Honda... dar ma rog... cine dracu stie istorie zilele astea :) Iar Open, BMW si WV erau principalele site-uri de productie pentru camioane, motociclete si sa vezi tancuri pentru Germana :) Plus alte companii, dar asta nu inseamna ca este un lucru rau ci pur si simplu fiecare tara a facut cum a putut. Unii au luptat si au pierdut dar nu a fost chiar asa rau altii nu au luptat, au pierdut si ca sa vezi nici nu au castigat nimic. Primii s-au refacut dupa razboi si s-au concentrat pe tara lor, altii se uita cu ura la ce au reusit altii si se ascund dupa perdele. Istoria din pacate este o carte putin citita de multi.
    2 0
  • george
    NOI STIM CARE. VOI N-AVETI HABAR...
    @ MCD

    DUH...deci esti conceput pe vremea lu` Cescuta...Decretel?

    Nu ai nici un motiv sa spui niste gugumanii atat de mari. Daca vrei sa explici ceva, incearca sa gandesti putin...Daca unii sunt cretini si spun tampenii, tu nu trebuie sa spui niste tampenii si mai mari ca sa dovedesti ca ai dreptate...

    BTW, omul caruia i se datoreaza nasterea lu` Volkswagen este Ferdinand Porsche...Restul e politica...

    @ LEE

    Poor little thing. Cu ce ti-au spalat astia creierul frate? Cu acid sulfuric concentrat? Uite colea:

    "However, on December 7, 1941, Japan rushed headlong into the Pacific War. Tokai Seiki was placed under the control of the Ministry of Munitions. In 1942, Toyota took over 40% of the company’s equity and Honda was “downgraded” from president to senior managing director. The male employees gradually disappeared as they were called up for military service, and both adult women and female students began to work in the factory as members of the “volunteer corps.” Mr. Honda would calibrate the machines himself and took pains to ensure that the manufacturing process was made as safe and simple as possible for these inexperienced female workers. It was at this time that he devised ways of automating the production of piston rings.

    At the request of Kaichi Kawakami, President of Nippon Gakki (now Yamaha), he also invented an automatic milling machine for wooden aircraft propellers. Kawakami was very impressed with Mr. Honda’s ingenuity: previously it had taken a week to make a single propeller by hand, but now it was possible to turn out two every thirty minutes."

    Deci nenea Soichiro HIMSELF a pus umarul la cresterea performantelor armatei imperiale japoneze...Ar trebui sa-i fie rusine, NU-I ASA LEE?!?!?!?!

    Nu-ti spun sursa acestui citat...E o surpriza!

    @ NeoGalaxy

    Cu tine ce s-a intamplat? Stiam ca ai idee pe ce lume traiesti...
    3 2
  • vwagin
    Nu se poate domnule nu se poate asa ceva eu nu cred ca este adevarat.Si cate defectiuni au vw-urile despre care nu se afla.
    8 5
  • degeaba
    mda... 200.000 de masini fabricate in america de sud rechemate in service. Oare de ce nu sunt afectate celelalte modele din lume? Sa fi primit brazilienii proiectele gresite? ei ei..... totusi, 200.000 de wv fata de cate milioane toyota?
    4 3
  • LauCalin
    cine nu face recall...
    Oameni bun, ce aveti? Auzi, al doilea Razboi Mondial, istoria Honda, Hitler, SS, fascisti... despre o stire in care VW face recall. Pe bune, mai off topic de atat nu se poate (cred :)))
    Oricum mie mi se pare amuzant ce se poate intampla, sa ramai fara roti, desi stiu ca nu e tocmai de ras.
    Asta e, a facut Toyota recall, a facut Honda, acum VW... deci nu ma mai mira niciun recall la nicio marca. :)
    2 0
  • ''vai de capul meu"..
    Dupa 2 luni citesc si eu o chestie si vreau sa vad cum a evoluat clientul abonat la opinii. Constat cu dezamagire ca balacareala si derapajul de la subiect sunt la ele acasa, precum si comportamentul, mai infantil si semidoct ca oricind. Ce bine ar fi sa nu se mai poata posta pe aici decat cu adrese de e-mail valide, cu fata individului care doreste sa behaie sau sa spuna ceva, adica fata din C.I, nu aia de pe hy mother f.. 5, ca sa stim unii de altii ce si cum. Sa vezi ce civilizati si mai aproape de realitate am fi.
    Vai de capul multora...
    2 0
  • De acord
    Subscriu la cele afirmate de Moshu.
    1 0
  • alexthebuldog
    pt moshu
    De acord cu tine,dar sunt prea multi copii frustrati pe aici,nu o sa mearga ce propui tu
    2 1
  • @alexthebuldog
    Dintre toti cei care puteau sa comenteze , tocmai tu te-ai gasit.
    2 1
  • pt Moshu
    Ai dreptate, ideal ar fi o setare de genul: ascunde comentariile facute de cei care nu sunt inregistrati.

    Poate s acada roata? Aberant asa cum a zis si Marius.
    Cat de idiot sa fii sa mergi cu rulmetul pulbere, cu roata blocata pe spate pana iti cade?

    Dar, dupa cum vad din comentariile de pe aici, sunt destui :(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru