Recensământul mașinilor electrice: 562 de unități există în prezent în România, dintre care peste jumătate sunt în București

de Daniel Popescu
Marti, 19.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
562 de mașini electrice au primit Cartea de Identitate a Autovehicului din 2012 și până în prezent, iar 299 dintre acestea sunt înmatriculate în București, potrivit datelor Registrului Auto Român.

Piața mașinilor electrice este încă într-un stadiu incipient de dezvoltare, însă vânzările au început să crească într-un ritm accelerat după introducerea programului Rabla Plus.

Datele furnizate de Registrul Auto Roman (RAR) pentru publicația Startup Cafe indică faptul că în România există 562 de mașini electrice care au primit Cartea de Identitate a Autovehicului (CIV) din 2012 și până în prezent.

Dintre acestea, 299 de mașini electrice au primit CIV în București, astfel că în Capitală se află peste jumătate dintre mașinile electrice vândute la nivelul țării. Deloc surprinzător, 2017 a fost cel mai prolific an pentru mașinile electrice în București, cu 135 CIV-uri eliberate, în creștere puternică de la cele 80 de unități înregistrate pe parcursul anului 2016.

Datele oficiale arată că, dacă eliminăm Bucureștiul din ecuație, locuitorii din Transilvania sunt cei mai interesați de mașinile electrice, în condițiile în care în județul Timiș există 55 de mașini electrice, în Arad 49 de unități, în Sibiu 31 de unități, iar în Brașov 28 de unități. De altfel, doar în 25 de județe există cel puțin o mașină electrică.

Prin programul Rabla Plus, orice cumpărător al unei mașini electrice primește un bonus de 10.000 de euro fără să fie nevoit să caseze o mașină veche.

Via StartupCafe

Comentarii (3)

  • distributia pe zone spune ca .....electrica la ban trage ca puricele la tzgan...
    14 3
  • GigelPurcel
    eh, date oficiale ... statistice care va sa zica ... dac esti o firma din orasul X si iei in leasing o electrica, iar societatea e cu sediul in Bucuresti ... ghici unde este inmatriculata masina :)
    Realitatea arata putin altfel dar nu conteaza
    10 0
  • Timisul e in Transilvania ????
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru