Reclame chiar și atunci când ești la volan: GM se va folosi de IBM Watson ca să-ți învețe obiceiurile din mașină

de Bogdan Mirică
Vineri, 28.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
GM a anunțat că a semnat un parteneriat cu IBM pentru folosirea tehnologiei cognitive Watson. Aceasta va învăța preferințele șoferului pentru a-i putea recomanda benzinăria sau hotelul preferat.

Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că site-urile pe care navigăm colectează date despre preferințele noastre, cu scopul de a afișa reclame mult mai bine țintite.

Ne-am obișnuit cu această practică atunci când navigăm pe internet de acasă, dar ne vom obișnui și atunci când suntem în mașină?

GM vrea să revoluționeze interacțiunea șoferilor cu brandurile preferate. Mai exact, americanii au semnat un parteneriat cu IBM Watson pentru a da naștere lui OnStar Go. Această funcție suplimentară a deja celebrului sistem OnStar le va aduce clienților un asistent personal similar lui Siri, de la Apple, capabil să ofere însă doar sugestii publicitare.

Cu acordul clientului, Watson va învăța preferințele utilizatorului și se va folosi de algoritmii săi pentru a anticipa deciziile și obiceiurile sale. Aceste informații le vor oferi celor de la IBM și OnStar capacitatea de a livra interacțiuni personalizate cu anumite locuri.

IBM
IBM Watson este o platformă tehnologică cognitivă, cu o mare putere de procesare a informației, capabilă să aibă acces la date în timp real și să-ți învețe obiceiurile.

”Cu acordul clientului, Watson va învăța preferințele utilizatorului și se va folosi de algoritmii săi pentru a anticipa deciziile și obiceiurile sale.

Aceste informații le vor oferi celor de la IBM și OnStar capacitatea de a livra interacțiuni personalizate cu anumite locuri”, se arată în comunicatul oficial GM.

Spre exemplu, un lanț de benzinării ar putea folosi OnStar pentru a-i ajuta pe clienții care preferă combustibilul său în găsirea celei mai apropiate stații. În benzinărie, sistemul ar putea autoriza plata carburantului, iar cel de la volan nu ar mai fi nevoit nici măcar să coboare din mașină.

Deși poate părea ușor intruziv, sistemul i-ar putea ajuta pe cei care caută servicii atunci când sunt la volan. Mai mult, progresele în domeniul inteligenței artificiale ar fi ajutate considerabil.

Comentarii (2)

  • GM nu s-a invatat, pretuieste mai mult banii din reclame in masinile oamenilor decat banii oamenilor care le cumpara masinile. Nu sunt destule reclame la tv, pe strada, pe net, pe mobil? Nici in masina nu mai ai liniste? Cu idei crete ca asta, GM se duce usor la vale in groapa.
    2 6
  • cred ca nici n-ai citit textul....

    pe scurt...eu alimentez doar de la "x". Mi-ar placea, fiind intr-o zona necunsocuta, ca sistemul sa ma duca direct la benzinarul preferat si sa nu imi pierd timpul sau sa atentia de la volan cautand pe GPS statia de alimentare. Asa...smecheria asta ma duce direct acolo

    ai reusit sa citesti de data asta sau tot mult a fost?
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru