Record de autonomie: VW Passat a parcurs 2617 km cu un singur plin

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.05.2012
VW Passat 2.0 TDI a doborât un nou record de autonomie. Modelul german a parcurs 2617 km cu un singur plin, înregistrând un consum de numai 2.8 litri/100 km.

Esential

2617 kilometri este recordul de autonomie cu un singur plin, înregistrat de VW Passat 2.0 TDI.
2.8 litri la 100 de km este media de consum înregistrată de soţii Taylor.

Volkswagen a reuşit să doboare din nou recordul de autonomie cu un singur plin de rezervor. De această dată s-a întâmplat în Statele Unite, un cuplu de americani reuşind să bată cu mult performanţa anterioară, stabilită în Europa, care măsura 2465 de kilometri.

Dacă atunci recordul a fost stabilit cu un Passat BlueMotion echipat cu motor 1.6 diesel, de această dată a fost folosită noua generaţie a sedanului mediu, echipată cu motorul 2.0 TDI de 140 de cai putere.

John şi Helen Taylor, un cuplu cu experienţă mondială când vine vorba despre teste de consum (peste 90 de premii câştigate), au reuşit să parcurgă o distanţă de 2617 kilometri cu un singur plin.

Cuplul şi-a început călătoria în data de 3 mai 2012 în Houston, Texas, şi a încheiat-o două zile mai târziu, după ce atraversat nouă state, în Sterling, Virginia. Pentru a face din traseul lor o călătorie cât mai realistă, cei doi au circulat doar ziua, s-a schimbat mereu la volan, nu au condus mai mult de 14 ore în fiecare zi şi au avut cu ei un bagaj care cântărea 55 de kilograme.

Pe parcursul celor trei zile, soţii Taylor au reuşit să înregistreze un consum mediu de numai 2.8 litri/100 de kilometri.

După stabilirea recordului, John Taylor a declarat: “Suntem bucuroşi că am reuşit să doborâm recordul de autonomie cu un singur plin.

Passat TDI a fost o maşină excelentă pentru această călătorie. Oferă suficient spaţiu în interior şi în portbagaj, însă este destul de economic pentru a ne ajuta să atingem acest record.“

via l VW

Comentarii (57)

  • Amorezul
    asa si? cei cu asta?
    27 62
  • grigore
    marmota
    bagajul de 55 kg era constituit dintr-o marmota bine invelita in staniol...
    Consumul ala putea fi real doar daca 50% din drum ar fi fost vale, scos din viteza... si restul de 50% ar fi fost perfect drept...
    66 44
  • Vasilica
    Cred ca e o minciuna! au avut in buzunare motorina si au pus-o in rezervor noaptea.
    49 22
  • penibil...
    Astea impreuna cu stirile care incep cu "un grup de cercetatori" mi se par cele mai penibile chestii aparute vreodata in presa, alaturi de "divele" care se dezbraca pt putina publicitate.
    47 23
  • constantin
    ?@!@?!?@!?
    au mers cu 80 km in treapta 6 si la vale pe liber .Dap e psibil :D
    32 21
  • Clar e facatura de-a marketingului Volkswagen.

    Vai ce sa-ti povestesc, un cuplu de americani s-au decis ei ca vor sa mearga la sange pentru consum peste 2000km... S-o creada bunica!
    53 29
  • ...ok..dar ce model e asta?ceve pt. americani ca nu arata exact ca cel pe care-l stiu eu.si la 1500 rotatii scoti consumul dar termini motoru in cateva zeci de mii de km...deci se poate..dar...
    37 23
  • razvanis
    e cu asta
    ca o masina normala e mult mult mai economica ca un hibrid , asta e cu asta,
    26 11
  • adevarul?
    A fost ales un cuplu de americani pentru a da credibilitate povestii fabricate de marketing-ul VAG
    32 21
  • tot eu
    @automarket
    cacanarilor...iar incepeti cu cenzura????
    tot mai des stergeti comentariile...o sa mai intre dracu sa va citeasca aberatiile!!!
    21 28
  • carcotas
    poate sunt carcotas acuma dar scuzati-ma domni de la vag dar unde este afisajul de la computerul de bord ? nu de alta dar sa fie mai credibila anuntul. fie vorba la 1500 de ture si cu motorul praf la 15 000 km se cam poate acest consul. oricum niste detalii ne-ar mai trebui ... oricum 2617 km sunt cam multi... ori mai e varianta de rezervor modificat :D
    29 16
  • din rezervor au consumat 73 de litri ... atata da... 2617*2.8%.

    de mers au mers trei zile - 14+14+10 ( sa zicem 10 in ultima zi) adica 38 de ore - deci cu o viteza medie de cam 70km/h

    de condus au condus cu siguranta pe autostrada.

    niste cunostinte mediocre de geografie spun ca nu s-a mers pe vre-un munte

    ... toate astea adunate dau un consum posibil de realizat dar improbabil de obtinut de catre publicul larg.
    64 7
  • Dupa aia au schimbat injectoarele si au facut o mare economie.Cel putin asa se intimpla pe la Pasaturile de pe la noi.Am prieten care a patit-o,iar la firma unde lucrez pica injectoare si piese intr-o veselie.
    31 12
  • Anonim
    Ce mai spumega haterii VAG!
    21 29
  • dar ulei, cat ulei a consumat ?
    bina ca nu sa stricat pompa de motorina din rezervor.
    face lift :))
    26 25
  • doar eu
    :))
    mie imi place titlul : VW Passat 1.6 BlueMotion a doborât un nou record de autonomie"...1.6 da?...si in articol se spune :de această dată a fost folosită noua generaţie a sedanului mediu, echipată cu motorul 2.0 TDI"..2.0...deci ??
    30 4
  • Catalin
    aici radio Erevan,
    baiatul a plecat cu tricou Shell/VAG din Houston, stia deja ca face recordul
    20 15
  • Nea Ion
    Asta este din ciclul povestilor de adormit fraieri
    Sau mai bine spus.. "Fiabiliatea germana"... care ne-a cam lamurit.. ca nu este decat marketing si intoxicare. MINCIUNI.. mai ales ca motorul 2.0TDi de 140 Cp este un dezastru cosmic recunoscut de toti posesorii VAG. Si stiu ei bine ce probleme au intampinat.
    27 23
  • Penibil
    Pana cand mai vor astia sa vanda motoare pompa-duza? Poate ca ei nu au auzit dar de ceva vreme exista Caman-Reil si chiar de generatii noi. Proabil sunt fascinati de zgomotul de tractor. Sa nu mai zic ca Passat ca asta costa peste 40 000 de Euro fara taxe ( in versiunea cheala )
    13 25
  • pt h8arii VW : mai beti si apa baieti si mai rasfirati dc se poate! Au fost n teste de genul asta , oficiale, cu rezervorul sigilat , iar la unul au participat si cei de la GB http://www.volkswagen.co.uk/volkswagen-world/news/259
    "A Volkswagen Passat BlueMotion has set a new Guinness World Record for the longest distance travelled by a standard production passenger car on a single tank of fuel."
    INTREBARE: dc si altii pot de ce nu o fac?
    17 15
  • marius
    nici mie nu prea imi vine sa cred, dar cine stie, poate ca e adevarat... insa in ceea ce priveste motorul 2.0 tdi de 140 cp, Nea Ion, sa stii ca actualul motor nu e tot una cu cel de care se feresc fostii posesori din perioada 2006 - 2009... asta iti spun din proprie experienta, pt ca l-am avut pe cel cu probleme, mie insa nu mi-a mancat decat ulei, in rest nu am avut probleme cu injectoarele ca alti cunoscuti de ai mei si il am si pe asta de dupa 2009, care e cu totul alta chestie... deocamdata :))
    13 6
  • Jupiter
    Povesti nemuritoare
    Astfel de teste nu sunt relevante. Si voi afirma de ce. Cu orice masina bine pusa la punct, daca mergi aproape subturat in ultima treapta de viteza, la maximum 80 km/h, in regim extraurban, fara fortari sau depasiri, vei avea un consum minimal.

    Cu un Logan 1.4 de exemplu, si in regim extraurban, mers frumos fara depasiri, in ultima treapta, la 70km/h scot consum de 4 - 4.5 litri/100km. Dar e o prostie, pentru ca motorul e subturat.

    Concluzia: e adevarat ca un diesel este foarte economic, dar in traficul real valorile de consum sunt cu totul altele.
    20 12
  • priviti poza> au tricouri vw
    sunt sigur ca nu s-au ales numai cu niste tricouri pentru gogonata asta...
    13 9
  • Andrei_VVB
    @Nea Ion
    Bre nea ioane! Pt cultura matale auto generala care pt mine e clar cata este,2.0 Tdi au fost cel putin 10 modele. Unele de 140 altele de 170. Unele cu injectoare piezo siemens, altele bosch. Alea siemens pica in draci. Alea bosch deloc. Apoi unora de pana in 2007 li se fisura chouloasa, dupa, nici una. Eu am un 2.0 tdi BKD din 2007 cu injectie Bosch. Ce sa vezi, am 115000 km, si nici o problema. Si nici ulei nu completez intre schimburi. I-a explica-mi matale mie posesor de 2.0 tdi cum e cu fiabilitatea.
    In al 2-lea rand uite ca motoarele astea noi nu au nici o leg cu 2.0 tdi Pd ele fiind CR. ( dc nu stii ce inseamna te interesezi). Nu zic eu ca ar fi cele mai bune de pe piata, probabil cele ale grupului PSA-BMW sunt mai bune , dar sunt apreciate pt consum si silentiozitate. Eu am asa ceva pe un exeo si e un motor chiar economic pt performante.
    24 12
  • 2.0 tdi
    'VW Passat 1.6 BlueMotion a doborât un nou record de autonomie. Modelul german a parcurs 2617 km cu un singur plin, înregistrând un consum de numai 2.8 litri/100 km.

    Daca citesc ce scrie mei sus,ce ar trebui sa inteleg? Ca motorul era un 2.0 tdi?
    9 1
  • Flavius
    -
    Este posibil dar trebuie sa ai nervi foaaaarte tari.Plus ca-ti trebuie pilot automat setat pe MAXIM 70/h,sa pandesti tirurile ca sa stai in curu' lor , ca sa reduici frecarea cu aerul .Se poate , dar iti omori neuronii!
    19 6
  • @Flavius - tirurile te depasesc :)

    si nu prea cred ca poti sa tii masina in treapta a 6-a la 70km/h ... cat de scurta ar fi ea ar insemna sa mergi la sub 1000RPM si probabil in 2000 de kilometri ti s-ar duce draq motorul.
    10 9
  • *****
    pe o suma de banii declar si eu ce vor cei dela VAG ...........de ce nu au filmat anumite momente din calatorie??? .......
    11 9
  • f tare ce sa zic...vw e dumnezeu pe pamant!
    cum de nu crede nimeni asta oare?
    17 15
  • @
    Doar un VW poate face acest lucru.
    Daca problema cu injectoarele sa rezolvat, este o super masina :))
    10 14
  • Vampirelu
    nimic nu e imposibil
    Mai nimic nu e imposibil!
    Astia 2 cu asa ceva se ocupa, deci, sunt platiti ca sa faca teste de genul ...
    Sincer prefer sa fac cei 2600 de km intr-o noapte decat sa stau toata ziua buna ziua la volan ... si nu ma intereseaza ca acel motor scoate 2,8 fiind ca in fond si la urma urmei in aceleasi conditii cam ori ce motor scoate acelasi consum ...

    Sincer e o politica VAG de promovare a vw Passat ... insa consumul real niciodata nu o sa-l primim, fiind ca ei se bat pe marketing ...

    Acum vanzatorul nici nu mai stie ce-ti vinde, el vede doar ce e la suprafata.Daca e destept spre exemplu iti poate vinde un hyundai in loc la un vw :))

    PS. Moderatorilor, mai cititi si voi odata articolul asta si vedeti si voi, ce suna bine si ce nu suna bine !
    4 1
  • !?
    Si turbina ?
    Au schimbat 2 in cei doua mii si ceva de km ???
    Acum urmeaza Skoda ???
    6 5
  • fara comentariul lui edi articolul era incomplet!
    poate ca vw a dat spaga celor de la GB , la amaratii astia 2 ...si cine stie poate ca dau spaga si celor care le cumpara zilnic masinile :)) (bineinteles cei care cumpara vw sunt niste distrusi si niste cocalari)
    8 10
  • Cifrele astea se pot obtine. E adevarat insa ca, asa cum zicea cineva mai sus, e nevoie de nervi tari si eventual cateva pachete de tigari. In acelasi timp e foarte adevarat ca daca faci asa ceva sau daca faci constant teste de consum e posibil sa ai probleme cu motorul mult prea devreme. Deci se poate, dar o faci pe riscul si buzunarul tau.
    Si ca sa pun paie pe foc, astept un astfel de test si cu XL1. :))
    11 4
  • Flavius
    @uncle
    Ei , acu te agati de detalii! Ai scos consumu' , ai batut recordu' , te mai intereseaza ca se duce catalizatorul , ca se uzeaza prematur motorul , ca risti sa faci accident adormind la volan?
    4 0
  • LauCalin
    am un golf 4 pe bulgaria si nu ezit sa ocup parcarea degeaba
    cine vrea sa creada bine, cine nu nu.

    daca iti iei masini dupa astfel de stiri, atunci e bine, selectie naturala.
    5 1
  • felicitarile mele pentru record. dar daca toata lumea ar conduce la consum mai ales un tdi pun pariu ca masina aia dupa 50 000 km ii praf. asa oricine merge 2600 km la 1100 turatii
    3 10
  • of
    majoritatea, numai comentarii impertinente, e treaba lor, ca au reusit asa ceva e numai de laudat, io cu octi 1.6 tdi mai putin de 3,4 nu am reusit.
    5 0
  • cand te duci sa faci ITP ... nenea ala iti sugereaza sa iesi afara si sa ii dai talpa vre-o 5 minute, sa se curete ... cam asa si cu motorul astora :)


    @ cei care neaga veridicitatea testului : cica au avut rezervorul "sigilat" ..
    8 10
  • mitzap
    diesel in america
    Si mai ciudat e ca americanii au majoritatea masinilor 95 % pe BENZINA,rar vezi un diesel. Nu stiu cum de nimeni nu a observat lucrul asta. Aici e clar ceva putred si mituiala e cam evidenta "VW e the SHIT" :|
    4 5
  • bac , proba la romana
    Doar asa ca sa fiu hater, vad ca multi intampina probleme la citit si interptetat texte :)), probabil la bac au lipsit . se precizeaza ca recordul anterior era stabilit de un 1.6 tdi, iar acum s-a folosit noul 2.0 tdi :P "performanţa anterioară, stabilită în Europa, care măsura 2465 de kilometri.

    Dacă atunci recordul a fost stabilit cu un Passat BlueMotion echipat cu motor 1.6 diesel, de această dată a fost folosită noua generaţie a sedanului mediu, echipată cu motorul 2.0 TDI de 140 de cai putere."
    iar de veridicitatea articolului, tocmai romanul vorbeste :))) culmea, falsifica, fura, si trage tepe intruna, deci hai sa nu exageram, eu inca nu am vazut articol din america in care sa se deseneze cu photoshop intr-un strand apa in bazine, doar de a dragul sa se arate unde s-au consumat fondurile :))))
    8 2
  • griguţă
    alba/neagra
    hâtru sau nehâtru

    Hai sa nu facem speculatii referitoare la treapta de vinteza folosita, vs viteza de deplasare si turatia motorului. Pana una alta testul s-a facut in SUA si majoritatea masinilor comercializate sunt dotate cu cutie de viteza automata.
    Bineinteles ca e vorba de marketing, si bineinteles ca pentru a scoate acest consum s-au facut tot soiul de compromisuri, dar un consum redus, ramane un consum redus.
    Pana la urma era nevoie de acest test, mai ales in SUA, pentru a aduce un oarecare "avantaj", motorizarilor diesel.
    7 0
  • Fără violenţă! :)
    Cele mai bune motoare Diesel (din toate punctele de vedere) mi s-au părut întotdeauna cele de la VAG, într-adevăr, mai ales că le-am încercat pe speze proprii, dar multă lume şuşoteşte în jurul meu că cele mai performante la ora actuală ar fi cele de la…BMW, iar dacă Toyota, care se mândrea de mulţi ani în acest domeniu, a ajuns la concluzia că cel mai indicat ar fi să apeleze la constructorul bavarez pentru livrare, atunci înseamnă , logic, că n-avem de-a face cu un zvon senzaţionalist. Totuşi , maeştrii maeştrilor rămân cei care se simt în universul Diesel precum peştele în apă, de fapt cei care i-au dat viaţă, identitate şi însemnătate, recte MAN, aşa că insistenţa de ani buni a lui VAG de a pune laba pe colosul…bavarez nu pare inadecvată. De fapt, cred că şefii conglomeratului din Wolfsburg se urcă pe pereţi de bucurie, prevăzând că, prin îndeplinirea acestei operaţiuni capitale, vor cam da cu tifla concurenţei în următoarele decenii, eventual şi după fireasca întrepătrundere de scopuri cu Geniile Mânăriilor…Personal, eu am rămas cu impresia cea mai plăcută de pe urma utilizării motorului 4.2 TDI de pe A8. Evident, nu poate figura printre cele mai economice, dar comportamentul pe şosea este sublim…şi ar fi printre puţinele Diesel-uri care te pot lipi la propriu de scaun. În orice caz, Diesel-urile nemţeşti sunt incomparabile deocamdată, inclusiv prin prisma fiabilităţii, iar “triada” ştie cum să le pună în valoare. Că eu am început să mă “dau în vânt” după TTiD-uri via JTD, este altă mâncare de peşte.
    Legat de articol, nu pot să-mi dau seama dacă este o realitate sau o petardă. Totuşi, mă cam îndoiesc că s-ar fi întâmplat această minune mai mult decât fabuloasă, deoarece, de exemplu, cu Mercedes E200 2.2 CDI 116 CP eu n-am putut scoate mai jos de 4,2 L/100 km “afară” la o medie de deplasare de 80 km/h şi doar este tot sedan şi unul foarte economic pentru categoria lui! În plus, pe lângă “omiterea” precizării vitezei medii de rulare, autorii “recordului” au “uitat” să ne lămurească în privinţa unui aspect deloc neglijabil: emisia medie de noxe per km. Nu cea din manualul tehnic, ci cea reală, dar neînregistrabilă cu vreun dispozitiv anume, asta dacă au idee de “trucul neoficial” de a o afla: consumul mediu teoretic înmulţit cu constanta 26,5.
    12 6
  • Cam prea suna a reclama VW,desi...
    am avut o Skoda Octavia 1.9 tdi de 90 de cai cu care scoteam 4,5 litri la 100km cu un condus relaxat,chiar si cu depasiri,si cu viteze intre 80-100 km/h in treapta a 5-a,ca doar atatea avea,cu 6 trepte scoti si mai putin,deci cred ca e posibil totul daca nu conduci ca un apucat cu turatii mari si multe franari...
    10 1
  • consum
    daca testul se efectuiaza in urma unui camion care merge cu o viteza constanta consumu scade pana la 1-2 l /%in functe de disanta fata de camion lucru testat de mine
    5 1
  • Pe cineva am ofticat rau daca a inceput sa scrie in numele meu un comentariu asa cum il duce pe el capul. Multumesc, ma simt flatat! =))
    8 1
  • AndreiRN
    Felicitari
    Au realizat un subiect de reclama foarte buna pt public ca sa vanda VW cu motoare si alte alea Made in China.
    Pare amuzant dar eu cu un plin de motorina fac peste 4000 km.
    Hahahahaha
    3 5
  • f tare
    observ o groaza de cretineti care cred ca daca mergi subturat se duce motorul in 15000 de km
    4 1
  • Dovezi mai clare
    Asta as vrea eu sa vad ca sa fie mai credibila treaba asta!Oricum cam multi km sincer,ori cum au zis si alti colegi au mers cu viteza mica sub 100 la ora,oricum inteleg ca consuma putin acest tdi de 2,0 ,felicitari pt ei oricum,dar tot nu e credibil,fara dovezi mai clare!!!
    5 1
  • se poate !?
    ia uitati-va aci:
    http://www.vw.ca/en/models/passat_2012/features-specs.s9_trimlevel_detail.suffix.html/tdi-clean-diesel~2Ftrendline-tdi-clean-diesel.html#/tab=af7f711d58537c91fcaca0b55adb3174

    un vw american are un rezervor de 70 L, pe hirtie ! .... carburantul, daca il "indesi" bine, intra 75 ! poate mai mult .... chiar 77-78 ! deci : (75/2617)x100=2.865L/100km iar la (77/2617)x100=2.942L/100km; (78/2617)x100=2.980L/100km

    ei dau 2.8% de zecimale nu se zice nimic ....si nici de citi litri de motorina au folosit! apoi nu arata bordul ca sa vedem ala ce zice; deci ....

    oricum, o masina de aia are min 1500kg + greutatea soferilor si a incarcaturii de 55kg, deci spre 1700kg .... sa scoti 3% .... cam greu dar nu imposibil. poate au mers doar pe "cruise control" si doar pe drum drept (fara dealuri/munti) , autostrada; apoi cred ca au avut pneurile umflate mult peste media recomandata de constructor ceea ce le-a mai dat inca 1 L/100km in jos .... si iar nu se zice in articol de era cutie de vit automatica sau manuala, la cea manuala pe site zice ca pe autostrada ia 4.4L%, deci e vorba sa scoata de aici 1.5-1.6L% .... dupa mine ar putea fi posibil

    iar ca sa raspund unora din dintre cei ce au scris mai inainte: si in america de nord se vinde modelul cu motor diesel; vw a deschis de vreun an o noua uzina in kentuky unde il asambleaza si e vorba de un model special pt piata nord-americana, adica mai spatios ca sa poata concura cu americanii la ei acasa;

    am mai citit de unu din india care cu ceva mercedes diesel a scos, tot asa, un consum f mic si zicea ca a tinut tot timpul masina la 1500 rpm ....
    2 1
  • pentru cei ce nu au vazut, anterior s-a stabilt record in europa cu 1.6 tdi bluemotion, iar acum in america de 2.0 tdi generatia noua. oricum, sa fi idiot sa mergi cu motorul subturat ca se intampla prea multe sub capota si toate in sens negativ. eu am un passat din 2005 (b 5.5 sau semaforul) cu motor de 2.0tdi si am mers de cateva ori subturat si mi s-a infundat filtrul de particule... dar... cred ca pt un record .... sa zicem ca a meritat mai ales ca a fost mediatizat atat
    Respect !
    1 0
  • vasile
    E adevarat caci injectoarele de la vw passat din2005 -2012 au gatantie pe viata?
    0 0
  • Poate la Passaturile 2011-2012.
    Motorizarile din 2005-2006 au fost cele mai proaste. Google search.
    1 0
  • Gheorgeh
    Imi pare rau sa spun dar nu exista motorul de 140 CP la modelul din poza ci numai de 150CP ori nu este poza corecta... caci orice alt model cu 140CP sint modele vechi pina la pasat 6, de la pasat 7 sint introduse cu 150 CP si sint aceleasi cu 140 dar cu o performanta imbunatatita numai...
    1 0
  • Multi comenteaza ca rezervoarele sint modificate, este OK dar cititi corect ce consum are, de numai 2,8 L / 100 Km si iei distanta parcursa si calculezi citi litri sint in rezervor si imi da 73,28 Litri deci pot fi 75 sau 70 sau chiar 74... cine stie cum arata rezervorul modificat sa poata parcurge distanta asta... Asta ar insemnat la un rezervor de 55 de Litri cu un cosum de 2,8 l/100 cam 1964,28 Km autonomie, insa ce nu spune nimeni, este VITEZA cu care s-a condus sau VITEZA MEDIE... findca poti merge cu 50/h si consumi chiar 2,8 L si asta fac si eu cu golful meu vechi (diesel) dar viteza este aici importanta de stiut ceace nu scrie dar scrie ca au condus 14 ore ceace nu se potriveste si stiti de ce ? Fiindca eu cind ies din Romania am un traseu de 1700 km si il fac in mai mult de 22 de ore chiar si 24 de ore si la un consum de mediu 7 L la 120 sau si 130km/h si mai sint si greutatile ce le iau cu mine deci nu stiu cum naiba au mers astia 2600 km in 14 ore fara sa consume ? Ar fi atunci o medie de 186,92 Km la ora ceace in USA este imposibil si nimeni nu merge 180km/h timp de 14 ore, deci se minte pe RUPTE... indiferent de REZERVOR mare, mic... nu conteaza ci DISTANTA PARCURSA si TIMPUL spun citi km a mers in medie si imi ies 186km/h... nici la F1 nu merge nimeni media asta timp de 14 ore... scuze, am facut multe trasee lungi si stiu despre ce vorbesc si in plus o masina care merge cu 180km/h consuma peste 10 L chiar si Diesel ca asta... Sorry nu se potriveste minciuna in detalii tehnice, OAMENI BUNI, idea este o proba de inteligenta ca si VACCINUL care nu este vaccin...
    1 0
  • Gheorghe Ion
    Eu cred ca este o reclama de propaganda de la VW din perioada in care erau toti LEI PARALEI si apoi au fost prinsi cu minciuna si cu softul modificat si mintit, deci este o STRATEGIE DE CUMPARARE PE PIATA AMERICANA care a produs multa panica fiindca industria carburantilor din USA a intrat in panica fiindca ar da faliment daca masinile toate peste noapte ar consuma numai 2,8 L/100km iar in plus toata industria de masini ar falimenta si toti vor sa isi cumpere numai VW... ciudat ca dupa recordul asta, americanii speriati incep sa controleze masinile VW si descopera manipularea in MAI 2014 iar VW la acea vreme detinea 7% din vinzarile de pe piata americana, deci se potriveste cu ce spuneam mai sus, ca apoi in Decembrie 2014 au vrut sa publice FALSUL si s-au gindit la Craciunul german si Revelion si intreg globul ca se pot distruge si au lasat stirea pentru ianuarie 2015 cind au dat totul public unde VW Wolfsburg a tacut intii si la citeva ore a fost obligati sa reactioneze la acuzatii... DAR ciudat este ca manipularea exista si astazi si asta nu ii interesa pe americani ci faptul ca masina consuma oricum putin si mult mai putin decit toate jafurile americane si POLUA cu mult mai putin decit orice jaf american, deci PIESA care ii durea pe americani era PIATA de 7% detinuta de VW si in crestere, caci multi spun ca in vara lui 2015 ar fi ajuns VW la 9,8% (estimarile spun si mai mult) si ca pierderile ar fi fost imense la americani, reclame, produse, IMAGE, reputatie, accesorii, industria petroliera, combustibili. Dupa stirea SOC, a urmat un plan si logistica unde VW a retras din UZ toate VW-urile reclamate si cele nereclamate de la un anumit an de fabricatie in sus si au introdus noul soft si masinile citeva numai au putut sa recapete incredere (cred ca erau europeni emigrati in USA) si restul au fost DEPOZITATE PE TERENURI GOALE sau STADIOANE PARASITE... multe au fost modificate sau duse in China fiindca aia nu au norme si reguli si s-au vindut bine in Asia. Va amintiti multi dintre voi ca undeva in China intr-un PORT au explodat citeva mii de masini si au ars, exact astea sint masinile, deci banii au fost platiti de asigurare si incasarile au fost atunci facute ca si cum s-au vindut, deci o TILHARIE INCREDIBILA... Masina cind este in port, tot portul raspunde de marfa si este asigurata in caz de orice si asta a fost situatia respectiva... deci VW a lucrat cu chinezii pe mina si au inselat ASIGURARILE GERMANE sau cele globale ale Firmelor de transport portuare, maritime sau fluviale... Magaria a iesit oricum la suprafata si tot din China vine si alta magarie numita PANDEMIE... nu ii dau numele fiindca nu cred in ea... Multumesc la toti...
    0 0
  • Ce nu se spune aici, e pe ce lungime mașina, fost tratata, împinsă sau deplasata pe platformă... cu motorul pornit și pe platformă în 30 de ore consuma un plin
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru