Record de frânare de la 300 la 0 km/h cu Porsche 911 GT3 RS 4.0

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.01.2012
O publicaţie germană a stabilit un nou record de frânare de la 300 la 0 km/h. "Vinovat" de această performanţă este Porsche 911 GT3 RS 4.0, care a avut nevoie de numai 6.5 secunde pentru a opri de la 300 km/h.

Esential

6.5 secunde îi sunt necesare lui Porsche 911 GT3 RS 4.0 să frâneze de la 300 de la 0 km/h.

După ce Auto Motor und Sport a publicatla finalul anului trecut un top al maşinilor care frânează cel mai bine de la 100 la 0 km/h, o altă publicaţie de specialitate revine asupra subiectului. De această dată este vorba despre germanii de la Sport Auto, care au vrut să se convingă de performanţele de frânare ale unor supercaruri ce pot atinge 300 de km/h.

Jurnaliştii au întocmit astfel un top al maşinilor sportive care frânează cel mai bine de la 300 la 0 km/h. Testul lor a condus la stabilirea unui nou record mondial de frânare, trecut în dreptul versiunii Porsche 911 GT3 RS 4.0. Modelul german a depăşit recordul deţinut în trecut de Koenigsegg Agera cu 0.16 secunde, reuşind să oprească complet de la 300 de km/h în doar 6.5 secunde.

Cu toate acestea, supercarul suedez păstrează cea mai bună performanţă pe intervalul 0-300-0 km/h. Agera R se laudă cu o accelerare până la 300 km/h şi apoi o decelerare până la 0 km/h, în doar 21.9 secunde. În cazul lui 911 GT3 RS, timpul este ceva mai modest, de numai 47.5 secunde.

La testul celor de la Sport Auto au mai intrat în scenă şi alte nume mari, cum sunt Bugatti Veyron Super Sport, Cadillac CRS-V Coupe, Alpina B5 biturbo, Jaguar XKR-S, McLaren MP4-12C Şi Bentley Continental GT, însă nici unul dintre concurenţi nu a putut depăşi performanţele lui GT3 RS 4.0.

Comentarii (10)

  • Slab sprintu la 330 un megan rs il.spulbera mai ales ca sunt si in f1

    Hai La Multi Ani si cat mai multe aberatii pe noul an.
    8 22
  • se poate si mai bine... la Mamaia
    Cu un sofer inconstient, un pom si un gard se poate si in 2 secunde si maxime 100 m (si nu 300 cum am vazut be bord) noi romanii am demonstrat-o
    Lasand bascalia este un super rezultat
    11 1
  • la decceleratia asta daca n-ai ochelarii pe nas iti ajung ochii pe parbriz
    13 0
  • Mircea
    @Lica
    Un megane rs are viteza maxima 245 km/h si sprint 0-100 in 6.1 secunde iar tu ne zici noua ca jafu asta de megane spulbera porsche-ul vazut in videoclipul de mai sus ? deci tu ori esti un rebut mintal ori esti un copil al carui tata are un megane sau clio si crezi ca e cea mai tare masina din lume :))
    17 6
  • ciurik
    @Mircea
    esti fantastic! din cauza ta si a oamenilor ca tine rad eu pe 9gag!
    4 4
  • Mircea
    sa inteleg ca cei care mi-au dat manutze rosii sunt de parere ca un megane rs intrece un porsche 911 gt3 rs 4.0 ? doamne ce oameni
    , renault-urile voastre sunt masini supersport sau ce?:))
    cele mai jafuri si penibile masini din cate am intalnit
    5 4
  • puimarin
    Maşinile nemţeşti sunt cele mai tari , apar doar gustutile diferite Mercedes, BMW AUDI, WV, Porsche şi toate mărcile drivate de la mărcile de mai sus .
    Dar să nu imi spună cineva ca masinile franţuzeşti sunt mai tari decît cele nemţeşti . doar un pshiopat după renault megan ex. cel cu renault va vedea cind va băga bani in maşină si va vedea că ex. un injector costă cit doua la BMW .
    Fapt real păţit de mine : Am avut reno la 115000km mi sau dus două injectoare un injector costa atunci 17mil.
    Unui prieten tot atunci i sa dus un injector la BMW 530d la 325000km si la el injectorul a fost 9 mil
    De atunci mi-am luat mercedes si nu am probleme , îl am de doi ani si in afară de consumabile nu am schibat nimic .
    Să taiască nemţi să poată face masini bune .
    7 3
  • bai oameni...chiar asa?
    ba voi astia de mai sus, voi chiar nu va prindeti ca Lica face misto? si tocmai de voi si de viitoarele voastre commenturi face misto? jeezas...
    3 0
  • motoriciu
    Dah' frat', nemti astia e tare de tot sa moa-ra ma'sa! Astia stie sa face mashini frat'le meu cum nu mai face nimeni.
    Decat ca cam are si probleme cu cutile de vite-ze automate pe la bemveuri si mai pica electronica pe la fols'vaghen da' in rest e tari vere... ce mai - RULZ!

    Hai ca-mi place :D ne mai radem si noi de unu-altu'
    Tineti-o tot asa si La Multi Ani tutulor.
    6 0
  • @puimarin
    Unele piese pt BMW sunt mai scumpe ( comparativ cu masinile din aceeasi clasa), in cazul amicului tau a fost mai ieftin, dar adevarat este ca nu te lasa la greu si calitatea e prezenta.
    O ruda are un Mercedes cumparat de nou,( are cca 17 ani vechime) si in afara de consumabile, no problema.( e ingrijita, tinuta in graj, a condus-o doar el etc) Ai grija de ea si ea de tine. Cu respect
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru