Record inedit: Alfa Romeo Giulia a parcurs circuitul de la Silverstone cu pilotul "legat la ochi" (VIDEO)

de Mircea Meşter
Marti, 22.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ce se întâmplă când acoperi geamurile unei Giulia Quadrifoglio și parcurgi circuitul de la Silverstone ghidat prin telefon? Răspuns corect: un timp identic cu cel realizat de piloții de Formula 1 acum 65 de ani.

Noua Alfa Romeo Giulia este una dintre cele mai așteptate mașini lansate în acest an în Europa. Cu o versiune superioară Quadrifoglio care a aprins competiție în zona sportivă a segmentului mediu premium, oferind 510 CP dintr-un V6 Biturbo de proveniență Ferrari, Giulia are șansa de a deveni mașina care a adus renașterea brandului milanez alături de SUV-ul Stelvio, prezentat oficial în această toamnă, la Salonul Auto de la Los Angeles.

Dacă testele oficiale cu Giulia Quadrifoglio și Giulia diesel sunt deja semnate și realizate pe Automarket, iar prețurile lui Giulia sunt cunoscute în România, ne rămâne să urmărim de acum traseul de piață al modelului italian. Iar prima oprire are loc în Marea Britanie, acolo unde un exemplar Giulia Quadrifoglio a reușit un record inedit pe circuitul de la Silverstone.

Pilotată de Ed Morris, cel mai tânăr pilot britanic care a luat startul în cursa de 24 de ore de la Le Mans, Giulia a parcurs celebrul circuit de la Silverstone în 1:44.3. Cu acest timp, Morris a egalat performanța realizată acum 65 de ani de legendarul Nino Farina, care a stabilit timpul-record pe tur de un minut și 44 de secunde în cursa de Formula 1 de la Silverstone din 1951.

Dacă timpul semnat de Giulia vi se pare unul modest pentru anul 2016, avem o informație suplimentară: pilotul Ed Morris l-a realizat "legat la ochi", adică cu suprafețele vitrate ale mașinii complet acoperite. În aceste condiții, timpul este cel mai bun rezultat semnat pe Silverstone de un mașină a cărui pilot a rulat fără să poată vedea traseul.

Pe parcursul turului oficial, pilotul britanic a rulat cu o viteză de vârf de 160 de kilometri pe oră și a fost ghidat permanent din spate prin telefon de o mașină asemănătoare la volanul căreia s-a aflat David Brise, un alt cunoscut pilot britanic. Pentru a reuși timpul-record, cei doi s-au antrenat timp de două zile pe un circuit alăturat pistei de la Silverstone.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru