Record mondial: cinci gameri s-au jucat 48 de ore non stop pe simulatoarele auto

de Mircea Meşter
Luni, 22.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă îți plac mașinile, ai experimentat în mod sigur sentimentul pe care-l ai atunci când uiți de tine jucându-te consolă cu modelele visurilor tale pe cele mai tari circuite ale lumii. Ei bine, cinci gameri și Ford au dus acest sentiment la nivelul următor.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans este rezervată piloților profesioniști și reprezintă una dintre cele mai dure experiențe competiționale prin care poate să treacă un astfel de pilot. Deși amintirile cu care rămâne fiecare după terminarea "Revelionului Motorsportului" sunt fabuloase, cursa în sine este o provocare fizică și psihică la care foarte puțini rezistă fără să cedeze.

În aceste condiții, cum ar arăta oare o cursă de 48 de la Le Mans, un maraton de două zile în care rezistența tuturor ar fi întinsă la extrem și care s-ar transforma dintr-un eveniment anual dedicat mașinilor într-o experiență unică? Ei bine, această întrebare a stat și pe buzele celor de la Ford. Și chiar dacă nu e ușor să-i convingă pe ceilalți actori din Le Mans să participe la o astfel de provocare, americanii au convocat cinci gameri din cinci țări diferite care au reușit să treacă prin acest maraton în fața ecranelor, în simulatoare pe care a rulat Forza Motorsport 6 și în care cei cinci tineri au reușit să parcurgă virtual distanțe-record la volanul unor exemplare Ford GT precum cele care au câștigat categoria GTE-Pro la Le Mans 2016. 

Esential 48h 29m 21s a durat maratonul celor cinci gameri.
Cara Scott (25 de ani, Marea Britanie), Helene Cressot (Franța), Johannes Knapp (30, Germania), Lorenzo Facchinetti (42, Italia) și Jesus Sicilia Sanchez (23, Spania) au reușit să simuleze o cursă de Le Mans de 48 de ore, 29 de minute și 21 de secunde, adunând 41.004 kilometri virtuali pe parcursul a 3015 tururi ale circuitului La Sarthe în versiunea sa digitală perfect redată în Forza Motorsport pe versiunea sa de Xbox. Cei cinci gameri au reușit să treacă peste provocare cu ajutorul a 32 de energizante, 146 de sticle de apă, 47 de sticle de băuturi răcoritoare și 3 kilograme de dulciuri.
Chiar dacă au avut voie să doarmă în reprize foarte scurte, cei cinci au intrat oficial în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung maraton de gaming auto.

Media de tururi realizată de fiecare dintre cei cinci tineri, 603, depășește cu mult cele 136 de tururi realizate în puțin peste 9 ore de Stefan Mucke la volanul unui Ford GT real în cursa de la Le Mans din acest an. Cei 41.004 kilometri virtuali le-ar fi permis jucătorilor să înconjoare Pământul pe la Ecuator.

"Au fost două zile de Race Gaming într-un efort la superlativ. Rezistența acestor gameri este remarcabilă. Au fost implicați, concentrați și s-au distrat chiar și atunci când recordul a picat", a declarat Lena Kuhlmann, oficialul care a confirmat recordul pentru Guinness Book. Tentativa reușită de record mondial a avut loc la Koln, în sediul european al celor de la Ford.

Comentarii (1)

  • Mda,diabetu si alte boli nutritionale asociate si cu somnu aiurea este in floare....ceva stiri legate de un perpetuum mobile sau ceva chiar mai sf nu m-ar deranja...ln curind o sa avem ceva stiri legate de cine cu cine si-o tra... in nustiu ce automobil
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru