Record mondial: un chinez a parcurs întreg circuitul de la Nurburgring doar pe două roți, la volanul unui Mini

de Bogdan Mirică
Vineri, 04.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Mini care parcurge circuitul de la Nurburgring pe două roți? Un peisaj neobișnuit, dar și un nou record mondial pentru cea mai lungă distanță parcursă de un automobil pe două roți.

Cascadoriile auto s-au înmulțit în ultima vreme. La numai o săptămână de la recordul de viteză stabilit de un finlandez pe numai două roți, o altă performanță incredibilă a fost înregistrată tot pe două roți.

Dacă Vesa Kivimaki a vrut să fie cel mai rapid om din lume la volanul unei mașini pe două roți, chinezul Han Yue și-a dorit să devină omul care parcurge cea mai lungă distanță într-o mașină care merge pe două roți. Pentru ca recordul său mondial să fie unul cu o puternică rezonanță în mentalul iubitorilor motorsportului, cascadoria a avut loc pe celebrul circuit de la Nurburgring.

Esential 20.8 kilometri măsoară circuitul de la Nurburgring.
45 de minute a durat parcurgerea circuitului de la Nurburgring pe două roți.
Acele de păr și văile numeroase au fost parcurse de chinez la volanului unui MINI Cooper S de generație trecută.
Cei 20.8 kilometri ai celebrului circuit german s-au scurs în 45 de minute. Un timp fantastic de mare, având în vedere că cele mai rapide mașini de serie au recorduri de timp care scad sub șapte minute. Prin urmare, turul pe două roți al chinezului Han Yue a fost și cel mai lent tur înregistrat vreodată pe Nurburgring.

Mașina care a stabilit recordul a fost una de serie, fără prea multe modificări. Excepție au făcut un rollcage și mai multe elemente de ancorare ale pilotului.

De asemenea, foarte importante au fost și anvelopele care au avut un profil ranforsat pentru a rezista presiunii pe o asemenea distanță. De fapt aceasta a și fost principala piedică în stabilirea unor astfel de recorduri. vechile încercări abia dacă însumau câțiva kilometri. Profilul anvelopei ceda și orice încercare de record era inutilă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru