Recordmenul Rainer Zietlow pleacă într-o nouă expediţie: 3 continente străbătute în 10 zile cu un Volkswagen Touareg V6 TDI

de Sebastian Toma
Luni, 22.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un recordman va porni într-o expediţie de 17.000 de kilometri alături de un Volkswagen Touareg V6 TDI. Pentru fiecare kilometru parcurs în cele 10 zile ale expediţiei, aventurierul va dona 20 de eurocenţi unei organizaţii umanitare.

Celebrul recordman german Rainer Zietlow a pornit în încercarea de a doborî un record mondial pentru parcurgerea a trei continente în mai puţin de 10 zile. Călătoria sa porneşte din Nordkapp, Norvegia, şi merge până în Cape Agulhas, Africa de Sud. Germanul şi echipa sa călătoresc la bordul unui Volkswagen Touareg V6 TDI, model pe care acesta l-a mai folosit într-o expediţie anterioară, echipat cu anvelope Goodyear Wrangler HP, producătorul de anvelope fiind unul dintre sponsorii principali ai expediţiei. Lungimea totală a traseului este de 17.752 de kilometri.

VW Touareg va traversa cele două Americi într-o expediţie de 25.000 de km

Echipa de aventurieri a lui Zietlow va traversa 19 ţări de pe trei continente, cei trei membri urmând să conducă cinci ore pe zi fiecare. Singurele opriri planificate sunt cele pentru alimentarea cu carburant şi trecerea din Andana (Turcia) la Cairo (Egipt), care va fi realizată cu avionul. Echipa se numeşte Challenge4 şi va întâmpina suprafeţe rutiere şi temperaturi extreme, de la zonele îngheţate din Capul Nord, până la "road to hell" din Kenya, un drum de 400 de kilometri cu roci vulcanice şi pietriş.

În plus faţă de standard, maşina prezintă folii speciale de protecţie împotriva zgârieturilor cauzate de pietre, jante Borbet C2C, un laptop on-board care afişează elemente de telemetrie, frigider onboard, sistem de frânare Ferodo şi un acumulator special Exide de 88Ah.

Rainer Zietlow a călătorit în peste 110 ţări cu maşina în scop caritabil. Germanul a făcut donaţii către organizaţia SOS Satele Copiilor în aproape toate călătoriile sale caritabile derulate din 2005 până în prezent.

Volkswagen Touareg a stabilit cea mai rapidă traversare a celor două Americi

Urmareste Automarket
Aventura de 17.000 de kilometri este un vis mai vechi de-al lui Zietlow, iar parcugerea traseului în mai puţin de zece zile va duce la stabilirea unui nou record mondial. Pe lângă palmaresul unui record mondial , Zietlow s-a angajat să doneze 20 de eurocenţi către organizaţia SOS Satele Copiilor din Zambia şi Tanzania pentru fiecare kilometru parcurs, iar cei de la Goodyear, unul dintre sponsorii principali ai excursiei, vor dubla donaţia germanului către aceeaşi organizaţie.

Volkswagen Touareg Panamericana a fost expus în Wolfsburg

Via TouaregCapetocape

Comentarii (1)

  • Respect pentru initiativa si donatiile facute, PACAT insa de alegerea gresita. Vw Touareg NU merita asemenea expunere !
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru