Recunoașteți diferențele: Mazda CX-3 primește o actualizare estetică și tehnologică minoră

de Mircea Meşter
Joi, 29.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Salonul Auto de la New York le prilejuiește celor de la Mazda lansarea unui soi de facelift cât se poate de subtil pentru cel mai mic SUV din gamă. Atât de subtil, încât chiar și clienții lui CX-3 vor avea probleme încercând să recunoască diferențele.

Actualizările estetice și tehnice venite la mijlocul carierei de piață a fiecărei generații a unui model sunt episoade cu care ne-am obișnuit deja. Mazda încearcă însă să schimbe acest ritm și mizează pe update-uri subtile venite anual sau cel mult odată la doi ani. Așa s-a întâmplat recent în cazul lui Mazda 6 și așa se întâmplă astăzi cu SUV-ul CX-3, care a primit un refresh aproape invizibil la Salonul Auto de la New York.

Actualizarea estetică aplicată SUV-ului de clasă mică lansat pe piață în 2014 se rezumă la montarea unei grile cu aceeași formă, dar cu design nou al barelor orizontale cromate, la lansarea unei noi nuanțe de caroserie - Soul Red Crystal - și la apariția în lista de opțiuni a unui set de jante de 18 inch. Cu precizarea că acestea din urmă sunt disponibile exclusiv pe anumite piețe, deci s-ar putea ca acest element să lipsească din ofertă în România, de exemplu.

Interiorul nu a primit nicio schimbare la capitolul design, dar oferă câteva elemente care cresc confortul pasagerilor și al șoferului: o cotieră centrală pentru locurile din față, frână e parcare electronică cu funcție Auto Hold, opțiunea unor faruri Matrix LED și îmbunătățiri la nivelul sistemelor de siguranță.

În acest ultim caz este vorba mai ales de implementarea unui asistent de rulare autonomă în traficul aglomerat (Traffic Jam Assistant) pe versiunile cu transmisie automată.

În rest, Mazda susține că a implementat modificări ușoare la nivelul motoarelor diesel și pe benzină din gamă pentru ca acestea se atingă cel mai coborât nivel de emisii la nivel european: Euro 6d-Temp. Mazda nu anunță în schimb nicio modificare a cifrelor de consum sau de performanțe pe modelele sale.

via Mazda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru