Red Bull SoapBox 2014: o idee trăznită aduce prima cursă de maşini artizanale nemotorizate în România

de Sebastian Toma
Marti, 29.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull va organiza în România prima cursă de vehicule artizanale propulsate cu ajutorul gravitaţiei. Cursa are loc în Bucureşti, pe 14 septembrie, traseul fiind stabilit pe Calea 13 Septembrie.

Esential 70 de echipe vor fi primite în prima ediţie Red Bull Soapbox 2014.
2 membri reprezintă formaţia minimă pentru un echipaj Red Bull Soapbox.
Red Bull, producătorul băuturii energizante cu acelaşi nume, va derula o competiţie în centrul Bucureştiului dedicată şoferilor amatori. Întrecerea este dedicată vehiculelor propulsate de gravitaţie şi se numeşte Red Bull Soapbox. Este vorba despre un bal mascat al curselor pe patru (sau mai multe) roţi, în care echipele îşi construiesc singure vehiculele de competiţie şi le trimit la vale pentru a vedea care este mai rapid. Prima ediţie Red Bull Soapbox a avut loc în anul 2000, în Belgia, dar evenimentul are loc pentru prima oară în România. Cursa este programată pe 14 septembrie 2014, dar lista de înscrieri este deja deschisă. O echipă este formată din trei sau patru persoane, urmând să fie selectate maximum 70 de astfel de echipe.

Dacă imaginea asta te-a pus pe gânduri şi îţi spui deja ”pot şi eu să fac asta”, Red Bull SoapBox ar putea fi pentru tine.

Înainte de cursă şi de înscriere, echipele sunt rugate să solicite kitul de inscriere de pe portalul dedicat Red Bull Soapbox.

În pachetul respectiv vor găsi sugestii privind realizarea prototipului şi cum ar trebui să fie totul asamblat pentru a evita un vehicul nefuncţional. După ce echipa trasează o schiţă a vehiculului de competiţie, aceasta trebuie trimisă la Red Bull alături de datele echipei, până pe 30 iunie. Bineînţeles, formularul de înscriere completat poate fi transmis atât prin e-mail, cât şi prin poştă, cât timp poate să ajungă la timp la reprezentanţii Red Bull România, iar echipele pot să trimită materiale auxiliare (fotografii sau clipuri video) dacă doresc să facă acest lucru. Echipele sunt alese pe baza creativităţii şi fezabilităţii tehnice a proiectului în limita respectării regulilor de proiectare, iar câştigătorul concursului nu va fi doar cel cu cel mai rapid timp, ci cel care va obţine puncte şi la capitolele "impresie artistică" şi "creativitate".

Dacă ne întrebi pe noi, vehiculul din imagine este, cu siguranţă, original.

Urmareste Automarket

REGULILE PE SCURT

Până acum, Red Bull a organizat zeci de curse SoapBox în toată lumea.

Respectând regulile de proiectare, participanţii pot veni cu aproape orice proiect care are roţi şi îi duce până la linia de finish. Oricum, regulile sunt destul de simple: vehiculul nu trebuie să fie mai lung de 360 centimetri, mai lat de 180 de centimetri şi de maxim 214 centimetri înălţime. Garda la sol minimă este de 20 de centimetri. Indiferent de ideea sau design-ul vehiculului, nu este permisă propulsia motorizată în nicio formă. Masa maximă a vehiculului este de 80 de kilograme, iar organizatorii le recomandă participanţilor să folosească materiale cu un impact cât mai redus asupra mediului. Din motive de siguranţă, frânele şi direcţia vehiculului sunt obligatorii, iar pilotul şi eventualul copilot nu au voie să fie legaţi în niciun fel de soapbox-ul lor. Orice vehicul prefabricat este interzis.

Via RedBull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru