Reguli mai dure în Hexagon: francezii interzic folosirea telefoanelor mobile în mașini, chiar și când acestea sunt trase pe dreapta

de Petre Barac
Miercuri, 07.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Folosirea telefoanelor mobile în maşini, chiar şi când acestea sunt oprite sau staţionate în altă zonă cu excepţia parcărilor, poate duce la suspendarea permisului de conducere în Franţa, potrivit presei din Hexagon, citată de agențiile internaționale.

Autoritățile din Franța au instituit reguli mai dure pentru șoferii care folosesc telefoanele mobile atunci când sunt la volan și nu numai.

O decizie luată de Înalta Curte arată că şoferii francezi au interdicţie la utilizarea telefoanelor mobile nu doar atunci când conduc, ci şi când maşinile sunt trase pe dreapta iar motorul este oprit, cu excepţia situaţiei în care autovehiculul se află într-o parcare special amenajată, potrivit publicației franceze Le Figaro.

Dacă încalcă această regulă, şoferii se pot alege cu suspendarea pe loc a permisului de conducere, o pedeapsă mult mai aspră faţă de măsura anterioară care prevedea sancţionarea şoferilor indisciplinaţi cu puncte de penalizare şi amendă.

Singura excepţie se referă la situaţia în care autovehiculul s-a defectat sau când a fost implicat într-un accident, potrivit noii dispoziţii.

Via Agerpres

Comentarii (6)

  • Si telefonul si tigara, va rog si in Romania!
    18 5
  • Arogantul
    cata imbecilitate
    10 16
  • Valius
    Asta trebuia la noi frate, ca nu se mai poate. Chiar si cu Bluetooth, esti distas de la condus, esti concentrat mai mult in discutie decat la sofat. Mi s-a intamplat de multe ori,. Nu e bine. Mai apare o problema, te mai certi prin telefon, esti bagat in situatii nasoale.
    12 8
  • bla bla
    Mi se pare cam absurda masura.Daca e o urgenta?Stai sa cauti o parcare amenajata?
    4 3
  • mircea badea
    eu cred ca e o diferenta intre trasa pe dreapta si parcata pe dreapta.
    2 1
  • Și ca să fie treaba treabă, bandă adezivă lipită pe bot(gură -după caz).
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru