Reguli pentru comanda unui Tesla Model 3: 1000 de euro avans, actualii clienți ai mărcii au prioritate

de Mircea Meşter
Joi, 24.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va deschide listele de comenzi pentru noul Model 3 în 31 martie, ziua prezentării oficiale a celui mai mic model electric al mărcii. Producția lui Model 3 va începe însă abia la finalul lui 2017, iar europenii vor aștepta până spre toamna lui 2018.

Tesla Motors se pregătește asiduu de prezentarea primelor imagini oficiale cu noul Model 3, cel mai mic model din gama constructorului american de mașini electrice. Așa cum știm deja, evenimentul va avea loc în Statele Unite în 31 martie și urmează să fie transmis live video pe internet. Ce nu știam până astăzi sunt câteva detalii legate de momentul în care va fi disponibil noul model pe piață și despre ce trebuie să facă un client pentru a se înscrie pe lista de comenzi.

Conform unui mesaj trimis astăzi de Tesla Motors tuturor clienților săi, noul Model 3 va fi produs începând cu finalul anului 2017. Tesla va deschide lista de comenzi atât online, cât și în magazinele sale de pe întreg Globul în 31 martie 2016. Evident, clienții care vor ajunge în Tesla Store în dimineața zilei de 31 martie vor fi cu un pas în fața celor care vor comanda online, pentru că lista deschisă pe internet va fi publică abia după prezentarea oficială a mașinii, care are loc seara.

Esential 1000 de euro este avansul pe care trebuie să-l achite un client care vrea să intre pe lista de așteptare a lui Tesla Model 3.
Fiecare client care își dorește să intre pe lista de așteptare pentru Model 3 trebuie să achite un avans de aproximativ 1000 de dolari, suma variind în funcție de țară.
De exemplu, europenii din zona euro care vor depune o comandă la un Tesla Store sau online vor fi nevoiți să depună în contul Tesla 1000 de euro. Lista completă de sume de avans poate fi consultată pe site-ul oficial al mărcii.

Prețurile mașinii vor fi anunțate abia în 31 martie, însă presa din SUA avansează un preț de start care se învârte în jurul sumei de 35.000 de dolari. 

Foarte interesant este faptul că livrarea comenzilor, care va începe cel mai devreme în noiembrie-decembrie 2017, va porni de pe Coasta de Est a Statelor Unite și va continua spre vest, trecând apoi Oceanul către Europa. Altfel spus, sunt șanse reale ca primele exemplare Tesla Model 3 care vor apărea în Europa să întârzie până la sfârșitul lui 2018.

Pentru a păstra aceeași logică a ordinii livrări, listele de comenzi vor fi deschise pe regiuni, europa urmând să dispună de o listă de ordine separată față de SUA, de exemplu. Conform mesajului transmis de marca americană, clienții deja existenți care au în garaj un Model S sau un Model X vor avea prioritate absolută la comanda unui Model 3.

Comentarii (6)

  • pacat ca nu au service si in Romania
    2 5
  • fain,
    Dai la Tesla un avans de 1000 de $, iar apoi iti iei un leasing la un passat tdi pana in 2018....
    2 6
  • Tesla nu avea si o masina sport in gama? Nu aia a fost prima?
    5 0
  • @tibi: e adevarat, nu a fost chiar tesla, e un lotus la care ei au pus baterii si motorul, insanu este ceva 100% a lor, de fapt a fost un test sa se vada ca se poate. de aceea ei nu o promoveaza ca fiind tesla.
    3 2
  • a fost Tesla toata ziua, s-a numit Roadster si a fost promovat ca primul automobil electric de serie din lume. Pe vremea lui erau nenumarate emisiuni in care toti potentatii Europei (Coasta de Azur, MonteCarlo, etc) se pozau foarte fericiti in fata masinii care, de nu ma insel, costa aproape 100.000 Eu. Era la inceputurile miscarii eco ce cuprinsese si lumea buna.

    Modelul asta a fost facut nu sa se arate ca se poate ci pur si simplu ca platforma de test pentru tehnologiile viitoare. Au vandut-o scump si din motive de costuri dar si pentru ca era destinata doar elitei.

    Cat despre promovare...ce sa mai promoveze daca nu se mai fabrica de ani de zile?
    2 1
  • O sa fie un simplu prototip, nicicum model de serie, la fel cum a fost cu s si cu x.
    modelul de serie va fi prezentat la finalul lui 2017, atunci cand vor incepe livrarile (daca ne luam dupa model x)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru