Renașterea păsării Phoenix: McLaren F1 va renaște sub forma unui supercar cu scaunul șoferului amplasat central

de Bogdan Mirică
Miercuri, 16.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a decis să readucă la viață cel mai important model din istoria sa: legendarul F1. Înlocuitorul va fi tot un supercar extrem de puternic, cu numai trei locuri, dintre care unul amplasat central.

Una dintre cele mai iubite și mai scumpe modele din lume, McLaren F1 este așteptat să primească un succesorîn viitorul apropiat. Deși toți se așteptau ca McLaren P1 să fie considerat supercarul suprem al constructorul englez, planurile acestuia surprind fanii mărcii și pasionații modelului legendar F1.

Se pare că proiectul celor de la McLaren presupune construirea unui supercar cu numai trei locuri, dintre care unul, cel al șoferului, va fi amplasat central. Exact ca în cazul vechiului McLaren F1.

Proiectul poartă numele de cod BP23, abrevierea de la Bespoke Project 23, iar rezultatul său ar urma să fie un Hyper GT, adică un gran turismo destinat călătoriilor lungi, capabil însă de performanțele unui hipercar veritabil.

Dezvoltarea se va desfășura în atelierele McLaren Special Operations, divizia de personalizare a constructorului britanic. Aici se vor naște doar 106 unități, adică exact același număr în care a fost produs F1.

Esential 2019 este anul în care vom vedea viitorul hipercar McLaren.
McLaren ne promite că modelul va deveni cel mai luxos model al mărcii, precum și unul dintre cele mai puternice supercaruri din lume, beneficiind de un tren de propulsie hibrid.
În aceste condiții, nu este de mirare că toate cele 106 unități au fost deja comandate, iar McLaren colaborează deja cu viitorii clienți pentru a personaliza viitoarele exemplare.

Designul este în lucru și este cert că modelul de serie va beneficia de uși cu deschidere verticală, urmând ca balamalele să fie conectate de acoperiș, o noutate pentru constructorul englez.

Primele livrări vor debuta la începutul lui 2019, ceea ce înseamnă că am putea vedea supercarul în cadrul unuia dintre saloanele auto ale lui 2018.

Comentarii (1)

  • da,a fost ata de celebru ,precum ford Gt40...incat ar putea continua cu vechiul model ,insa n-ar mai avea exclusivitatea pe care o are
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru