Renault a lansat noul Megane RS în România

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 24.09.2010
Renault România a lansat astăzi versiunea Renault Sport a celei de-a treia generaţie Megane. Preţul de lansare este de 23.600 de euro cu toate taxele incluse.

Esential

23.600 de euro este preţul de pornire al lui Megane RS în România.
340 Nm este cuplul motor maxim furnizat de propulsorul turbo de 1.998 cmc al lui Megane RS.
250 CP furnizează motorul lui Megane RS.
60 de litri este capacitatea rezervorului de carburant a acestui model.
5 locuri oferă cel mai performant model din gama Megane.

Renault Megane RS a sosit şi pe piaţa din România. Modelul franţuzesc de performanţă a debutat astăzi pe circuitul AmcKart din Pipera şi asteaptă comenzi de la pasionaţii de hot-hatch-uri. Megane RS este unul dintre cele mai de succes modele sportive de pe piaţă, generaţia precedentă înregistrând vânzări de peste 20.000 de exemplare de la lansarea sa din 2004 până la debutul noii generaţii. Renault foloseşte modelul Megane RS pe post de răspuns la adresa hot-hatch-urilor precum Volkswagen Golf GTI, Ford Focus ST, Mazda3 MPS şi altele.

Renault oferă noul Megane RS în două versiuni, ambele având aceeaşi motorizare, diferenţa fiind făcută de şasiul utilizat. Astfel, clienţii pot opta fie pentru versiunea Sport a lui Megane RS, fie pentru versiunea Cup a acestui model, cea din urmă fiind optimizată pentru performanţe deosebite pe circuit. Iniţial, Renault România a anunţat un preţ de pornire de 25.000 de euro cu TVA inclus pentru Megane RS, dar modelul este disponibil la un preţ de lansare de 23.600 cu TVA inclus.

Nivelul standard de dotări include sistemul RS Dynamic Managament( trei moduri diferite de lucru ale ESP), RS Monitor li sistemul audio 3D sound by Arkamys, printre multe alte dotări. În standard, Megane RS mai beneficiază şi de aer condiţionat pe două zone, sistem de închidere centralizată şi pornire cu card şi conectare USB şi audio jack 3.5mm. La fel ca toate modelele din gama actuală Renault, modelul se laudă cu cinci stele EuroNCAP şi cu un punctaj maxim la testele de siguranţe ale organismului respectiv.

Megane RS este echipat cu un motor turbo cu patru cilindri în linie, care oferă 250 CP la 5.500 rpm şi un cuplu motor maxim de 340 Nm la 3.000 rpm. Unitatea otto de 1.998 cmc este cuplată unei transmisii manuale cu şase rapoate şi poate să ducă modelul de 1.387 kilograme de la 0 la 100 km/h în 6.1 secunde.

Viteza maximă a lui Megane RS este de 245 km/h, iar emisiile sale sunt de 195 grame CO2 per kilometru, ceea ce îl încadrează în normele Euro 5. Consumul mixt al modelului este de 8.4 litri la sută, iar rezervorul are capacitatea de 60 de litri. La un drum mai lung, Megane RS se laudă cu un consum de 6.7 litri la sută, iar banii de benzină se vor împărţi la cinci, deoarece modelul are cinci locuri şi un portbagaj de 344 de litri.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA FIŞA TEHNICĂ A LUI Renault Megane RS

FLUENCE ŞI MEGANE PRIMESC UN NOU MOTOR PE BENZINĂ

Renault a anunţat că va comercializa în România versiunea 2.0 16v a modelelor Fluence şi Megane. Această motorizare oferă 140 CP la 6.000 rpm şi un cuplu motor de 195 Nm la 3.750 rpm. Francezii oferă propulsorul respectiv doar în compania unei transmisii automate tip CVT, care ajută cele două modele să ofere un consum mediu de 7.7 litri la sută. Propulsorul otto respectă normele Euro 5, iar transmisia este optimizată să ofere cele mai bune rezultate posibile în materie de economie de carburant, emisii poluante şi nivel de zgomot.

CLICK AICI PENTRU FIŞA TEHNICĂ A LUI FLUENCE 2.0i 16v CVT

CLICK AICI PENTRU A VEDEA FIŞA TEHNICĂ A LUI MEGANE 2.0i 16v CVT

LAGUNA COUPE VA FI DISPONIBIL CU DIRECŢIE PE TOATE ROŢILE

Renault România va comercializa şi versiunea 4Control a lui Laguna GT. Modelul respectiv beneficiază de patru roţi directoare şi are un preţ de lansare de 30.950 de euro cu TVA inclus în versiunea 2.0 dCi de 180 CP. Sistemul de direcţie care acţionează toate cele patru roţile a fost dezvoltat alături de inginerii Renault Sport Technologies şi operează roţile din spate în mod electric şi independent de cele din faţă.

Francezii spun că şasiul Active Drive al lui Laguna GT 4Control oferă o direcţie cu o precizie de neegalat şi cu un nivel deosebit de control.

CLICK AICI PENTRU FIŞA TEHNICĂ A LUI LAGUNA COUPE GT 4Control

Tot în gama Laguna, oficialii mărcii franţuzeşti au anunţat că vor încerca să ofere şi versiunea berlină a acestui model cu direcţie pe toate cele patru roţile. Totodată, facelift-ul lui Laguna va debuta în ţara noastră în a doua parte a lunii octombrie, iar versiunea de echipare standard va include un sistem de navigaţie. Odată cu facelift-ul lui Laguna va debuta şi cutia de viteze EDC cu dublu-ambreiaj în gamele Megane şi Fluence. Francezii vor oferi transmisia respectivă doar în compania motorului dCi de 1.5 litri şi 110 CP.

RENAULT TWINGO DEBUTEAZĂ ÎN ROMÂNIA ÎN DECEMBRIE

Luna decembrie va aduce modelul Twingo în România, spun oficialii mărcii Renault. Deşi a debutat în Europa în urmă cu mai bine de şase luni, modelul nu a fost importat niciodată în ţara noastră deoarece piaţa pentru acest gen de modele era prea mică. Între timp, se pare că situaţia s-a schimbat, iar voiosul model franţuzesc se va lupta cu celelalte modele chic din segment cu toate forţele sale în 2011.

Via | Renault

Comentarii (23)

  • Bestiuta
    Eu am vazut masina disponibila in configuratorul site-ului oficial renault romania inca de acum cateva luni. Care o fi adevarul nu stiu.

    Raportul Pret/Performanta este imbatabil. Daca inchizi putin ochiii la calitatea materialelor atunci este Hot-Hatchul ideal.

    Problema este ca masina cu sasiul CUP (care face valva pe circuit) nu prea se impaca cu drumurile noastre, iar sasiul Sport care este mai "cuminte" nu ofera nici pe departe aceleasi performante.

    Eu as da 4000 Euro in plus pt un Scirocco R, care ofera Adaptive Drive, care e putin mai rapid in linie dreapta, iar pe circuit e aproape de Megane3 RS Cup, materiale ceva mai bune si parca arata si ceva mai bine.

    Bine, aici e si o chestie de gusturi. Oricum comparat cu alte masini la acelasi pret, gen GTI, Civic TypeR, sau Focus ST e cu mult in fata....parerea mea
    14 25
  • @ZZZ
    "Problema este ca masina cu sasiul CUP"
    Sasiul CUP nu este o problema, deoarece se ofera la cerere (optional). Astfel ca in functie de modul de utilizare si dorintele fiecaruia se poate opta pt un sasiu rigid sau mai putin rigid.

    "Daca inchizi putin ochiii la calitatea materialelor "
    Ni ai la ce calitate a materialelor sa inchizi ochii deoarece generatia 3 a Meganului are materiale foarte ok din pct-ul de vedere al calitatii la interior, iar in ceea ce-l priveste RS nici nu se pune problema, stiiut fiind faptul ca modelele care poarta acest "badge" primesc un tratament special.

    Scirocco R as alege doar daca as vrea mai mult confort, insa daca vreau hot-hatch de ce as pune confortul pe primul loc? Si nu uita ca 4000E in plus inseamna aproape 20% din pretul unui RS.
    39 5
  • mircea
    @ZZZ
    Corect, se putea comanda încă din aprilie: http://www.automarket.ro/stiri/noul-renault-megane-rs-costa-22600-de-euro-in-romania-30132.html

    Dar maşina va fi fizic pe străzi de-abia de astăzi.
    20 0
  • Stanila
    urata cu spume, nu degeaba Renault este o masina pentru pensionari,asta la vista baby!
    8 55
  • @c-g-c
    scirocco r ai alege dc ai vrea ceva mai mult! Adaptive drive-ul iti da confort sau la o atingere de buton fara sa fi obligat sa optezi "pt un sasiu rigid sau mai putin rigid."
    de look nu are rost sa vorbim!
    11 31
  • @ZZZ perfecta dreptate.....
    LA BANII EI ESTE BOMBA......ABSOLUT SI NU CONTESTA NIMENI....

    DAR AU FOST CATEVA COMPROMISURI PT BANII ASTIA SI PREA MULTE OPTIONALE IN LOC DE STANDARD-URI CA SA SCADA LA PRET....

    MOTORUL E FENOMENAL MASINA ESTE PENTRU IMPATIMIT AI SOFATULUI DAR FARA MULTI BANI.....
    AI BANI BINEINTELES ALEGI CE TREBUIE....: SCIROCCO FOCUS rS IMPREZA LANCER EVO....

    INTERIORUL NU SE RIDICA LA HIGH CLASSE DAR NICI NU TREB ;A BANII ASTIA...

    MERGE!!!
    20 17
  • Hmmm
    Megane-ul RS, Laguna Coupe cu 4 roti directoare, si noile motorizari pe Megane si Fluence sunt disponibile in Romania de prin mai, acum a fost probabil doar o prezentare cu presa. Atunci Laguna Coupe avea un alt pret, mult mai mic, deci cel de acum, anuntat de voi, nu e pretul de lansare.

    Si a propos de Megane RS, sunt curios cati dintre cei care au comentat au incercat masina, sau macar au vazut-o mai bine la fata (si exterior, si interior)? Vad ca sunt foarte putini cei care stiu cu ce "se mananca" Renault Sport.
    33 34
  • Twingo 1992.. 1995
    @Automarket
    eu imi amintesc ca prima generatie de Twingo s-a importat in Romania pana la mijlocul anilor '90, deci afirmatia voastra ca "nu a fost importat niciodată în ţara noastră" nu poate fi adevarata
    10 1
  • sportivitatea primeaza la un hot-hatch, iar cand vbim de tinuta de drum Scirocco r n-are nicio sansa in fata unui Megane RS... Megane RS e referinta pe segment... este un fapt unanim acceptat de specialisti, asa ca fanii vw n-au decat sa se dea cu capul de pereti
    31 12
  • RS vs TGi vs ST vs Type R vs OPC si tot asa...
    Fratilor, eu nu sunt fan al niciunei marci, dar nu pot sa trec cu vederea ca megane RS 2 a rupt fundul la toate masinile in gama ei, vezi Top Gear, Fifth Gear...etc...si sasiu si pret/CP...
    Sa speram ca aceeasi inraiti ai masinilor vor testa din nou si aceasta bijuterie ieftina cu realii ei rivali si atunci cred ca va fi mult mai evident ce anume..?? sportivitatea si calitatile ei pe strada, look-ul e doar subiectiv, sa le vedem fratilor pe sosea..ca de asta sunt RS si tot asa...
    Nu degeaba ia batut frumos RS-ul pe toti in varianta 2..sa vedem ce poate la RS 3...Chiar sunt ...f f f curios...
    :)
    17 21
  • scirocco r vs megane rs3 http://www.youtube.com/watch?v=J3o6wlBwLno
    3 5
  • "Puterea nu inseamna nimic fara control”
    Tocmai de aceea e mai bun un Megane RS decat orice alta masina din clasa ei, inclusiv Scirocco R.

    http://www.youtube.com/watch?v=voY2Eu4JzWw
    19 3
  • fifth gear praf
    nu stiu despre Megane RS sau Scirocco R care e mai buna , dar cei de la Fifth Gear sunt praf pe circuit comparativ cu cei de la Top Gear ( mai ales cu Stig )
    1 31
  • Hot-Hatch
    Degeaba va contraziceti atat. Diferenta dintre hot-hatch-urile actuale le-ar putea simti doar un sofer de curse. O persoana care poate duce fiecare masinuta la limite. Eu personal sunt fan Focus RS. Nu zic acum ca e cel mai bun, poate ca fata de Megane-ul asta nou, pe circuit n-are nici o sansa. Da' sa fim seriosi, cati dintre noi, am fi in stare sa scoatem tot ce-i mai bun dintr-o masinuta d'asta?
    Scuzati pentru off-topic. Acum, ON: arata demential masinuta asta, si sa speram ca cifrele nu mint prea tare :D
    17 31
  • Megane RS
    Un hot-hatch care arata foarte bine si are materiale de buna calitate la interior. Dupa cate am aflat din diverse teste, Megane RS este foarte bine echilibrat, lasa ceva de dorit doar in privinta directiei, care nu face soferul sa se simta o ''componenta a masinii''. Un master test spune ca daca ar fi avut o directie ceva mai buna, acesta ar fi fost un hot-hatch perfect.
    In ceea ce priveste comparatia cu alte modele, aici intervine ceea ce prefera fiecare. Oricum, in exploatarea de zi cu zi nu folosim tot ce poate o astfel de masina, asa ca alegerea unui model hot-hatch nu tine intotdeauna de performantele pe circuit. Chiar Stig a preferat Renault Clio RS Cup, ca invingator in acel master test. Acest aspect nu diminueaza din calitatile lui Megane RS, care cred ca ofera destul de mult pentru pretul cerut.
    35 26
  • exact octav......ai dreptate..
    apropo frumos linkul yoyo.........

    oare cati dintre cei care comenteaza pot conduce masina aia fara a o innoda sau cati din voi(cei asi in soferie) isi cumpara o masian pentru a merge cu ea doar pe circuit CA E RS DOMNE~ ce sa spunem.........nu sta chiar asa treaba......daca le ai nu inseamna ca trebuie sa o conduci doar acolo ci sa fie perfecta oriunde.....(GEN FOCUS RS sau SCIROCCO R)
    oare cati dintre voi ati vazut sau ATI CONDUS un FOCUS Rs sau un SCIROCCO ca sa va pronuntati....interiorul fata de concurenta e jalnic feeling-ul transmis la fel.......
    e o masina dementiala? DA pentru banii ei...dar nu generalizati....:))))
    21 26
  • Doamne, ma tot mir
    Cum de puteti scrie tot felul de "pareri avizate" fara a fi vazut macar masina "live", nu mai zic s-o fi condus?! Ati vazut interiorul, ati testat masina ca sa puteti spune ca are probleme cu directia?

    Din seria "tipic romanesc", cum sa ne dam cu parerea fara sa avem habar...
    26 35
  • Carlos
    exact gilly... tipic romanesc... critica nefondate bazate pe... nimic

    *ati vrea voi sa urcati intr-un Megane RS amaratilor
    30 35
  • @ _-Tr0ubL3-CReW-AnnDr3Y-_
    Bine spus, in viata de zi cu zi genul acesta de masina nu este condus la limita, cum se intampla pe circuit, de catre piloti care stiu cum sa conduca un hot-hatch. Cei care cumpara un astfel de model, fac de multe ori o alegere emotionala. Unii prefera o suspensie mai putin rigida, adaptata drumurilor zilnice, altii apreciaza performantele, sunetul motorului unui anumit model, interiorul sportiv, aspectul exterior, etc. fiecare dupa cum considera. Fiecare cu motivele lui.

    @ gilly
    Poate tu ai o problema si nu citesti cu atentie, nu era vorba de ''probleme cu directia'' la Megane RS. Era clar ca ma refeream la altceva, o prestigioasa publicatie sau chiar mai multe ( nu dau nume aici, nu fac reclama ), ce au oameni cu experienta care au testat o gramada de modele. Iar despre interior, noul Megane vine cu plastice mai bune, imbinari mai bune si ceva in plus fata de generatia anterioara, cred ca se poate vedea asta chiar si din poze. Poate tu esti atat de priceput incat nu ai nevoie sa te documentezi din surse avizate si consacrate depre diverse modele de masini, dar ai grija sa nu ramai cumva prea mirat. Sau poate la tine este o stare naturala ...

    @Carlos
    Dupa cum vorbesti, s-ar putea sa stai in acelasi colt de cartier cu @ gilly. Cauta sa te vezi pe tine ... inainte sa vorbesti de oameni pe care nu-i cunosti. Dar poate voi doi sunteti mai buni decat aceia care fac teste serioase despre masini, oameni cu multa experienta, aceia la care faceam de fapt si eu referire. Poate aveti voi o parere mai buna decat ei. Dar dupa cum va dati cu parerea, mi-e greu sa cred asta. Mai curand voi doi reprezentati ceva tipic romanesc.

    P.S. Scuze pentru off-topic, este din cauza ca unii ca @ gilly si @ Carlos, isi dau de fapt masura propriei lor ''valori'' ...

    Numai bine!
    30 27
  • Carlos
    @Octav72 romancierul
    ăi căcâcea pana nu vii cu argumente reale, fara texte pre-fabricate și alte inflorituri, tu n-ai fața sa discuți cu mine... asculta-mi sfatul și condu macar odata un Megane RS
    24 38
  • @ Octav
    Octav draga, nu e cazul s-o iei personal, si nici sa aplici judecati unor oameni pe care nu ii cunosti. Aici discutam (sau cel putin asa credeam) despre masini, nu despre persoane. E drept ca la nivelul extrem de elevat care se poarta prin zona, de multe ori esti tentat sa devii mai... "academic" si sa comentezi si persoanele.

    Diferenta dintre noi doi (una dintre multele, probabil) este ca eu am un condus un Megane RS din noua generatie, asa ca da, as putea spune fara sa gresesc prea mult, ca totusi cunosc "putin" mai bine subiectul decat tine si decat multi dintre cei care au comentat.

    Am condus si Scirocco R si Focus ST (recunosc, prin prisma jobului trebuie sa ma "sacrific"), si totusi, raman in continuare fan declarat Megane RS, si fan al "productiilor" Renault Sport Technologies. Cine stie, cunoaste...

    Publicatiile prestigioase le cunosc si eu, si as spune ca foarte bine (iarasi, prin natura jobului), e ok ca te-ai documentat, dar cred ca e o mica-mare diferenta intre a citi despre ceva, sau a vedea fotografii/filme, si a vedea/conduce/simti produsul tu insuti. Fara suparare.

    Sincer, mi-ar fi placut ca pe acest site sa ne lansam in discutii mai documentate, mai tehnice, cu argumente concrete, iarasi cred ca aveam lucruri interesante si inedite de spus, daca tot sunt in domeniu si am ceva experienta, fara falsa modestie... dar, calitatea discutiilor lasa mult de dorit, iar demersul imi pare inutil.

    Si poate ai dreptate, mirarea devine starea mea naturala, e si greu sa nu te miri vazand tot ce se petrece in jur. Raman in continuare surprins, si sper ca asta sa nu te supere prea tare, de felul in care oamenii comenteaza plini de patos si vehementa lucruri pe care nu le cunosc (again, don't take it personally), sau arunca permanent cu noroi si invective, fara argumente concrete si la obiect.

    Noapte buna, eu ma pregatesc de Salonul de la Paris si nu vreau sa fiu prea obosit, e cazul sa ma documentez strasnic pentru noi discutii... :)
    21 32
  • @ gilly
    Trebuie sa recunosc ca e dificil sa am incredere in cineva care incepe o discutie cu ''Octav draga'', fara sa ma cunoasca ...
    Caut sa nu mai adaug multe randuri la acest subiect si incerc sa fiu concis. In ceea ce priveste masinile, asa cum spune cineva, ''masina buna este aceea care imi place mie''. In exploatarea de zi cu zi, unora le place Focus RS, altora Scirocco R, altii prefera Megane RS, pentru unii e ok Clio RS sau alt model, fiecare are dreptul sa aleaga ce considera ca i se potriveste.
    Sunt foarte multe pareri, mai ales ale celor care lucreaza in domeniu, care sustin faptul ca Megane III are materiale mai bune la interior decat modelul anterior. Eu am avut un Megane I si cand am urcat in Megane II am vazut ceva diferenta la calitatea materialelor. Asa ca nu vad ce este gresit in faptul ca am spus despre Megane RS ca are materiale de buna calitate la interior. Nu e prima data cand vad un Megane III ''normal'', deci e firesc ca si noul RS sa fie mai bun.
    Am citat dintr-un Mega-Test, in care 11 masini hot-hatch au fost conduse de Stig si o anumita echipa, de aceea am pus ghilimele necesare pentru cuvintele ''componenta a masinii''. Cineva care pretinde ca este in domeniu, ar trebui sa cunoasca rezultatul acelui test. Si sa stie sa aprecieze nuantele, nu sa intrebe despre ''probleme cu directia''. Nuanta respectiva nu se referea la asa ceva. De asemenea, sa dea dovada de profesionalism, sa spuna cine este, daca are ''ceva experienta''. Sa nu stea in anonimat, dar in schimb sa puna ''etichete'' ca unii comenteaza ''tipic romanesc'', respectiv in stilul ''cum sa ne dam cu parerea fara sa avem habar...''. Eu prefer sa nu-i judec pe altii, fara sa-i cunosc. Unii avem ''ceva'' habar, chiar daca nu lucram in domeniu. Cand cineva pretinde ca lucreaza in domeniu, ar face bine sa nu afiseze superioritate, sa fie un adevarat profesionist. Bravo lui Stig ca a laudat Toyota Aygo, este un gest care merita tot respectul. Iar daca acel Mega-Test de care spuneam a beneficiat de parerea lui Stig, tin foarte mult cont de ea. Si de anumite filme si teste auto in care apar oameni avizati, buni cunoscatori. Stig si multi altii sunt mai buni decat tine, asa cum sunt constient ca altii au mai multa experienta decat mine in a testa o masina. Cei care sunt consacrati au insa alta atitudine in a purta o discutie cu cei care nu au atata experienta ca ei. Cam asa procedeaza cineva care lucreaza cu profesionalism in domeniu. Asta, ca sa vorbim un pic si de multe diferente. Fara suparare.
    Nu m-am suparat si nici nu am luat-o personal, mai ales ca nu eu am inceput comentariile la adresa altora. Apreciez ca ai vrea ca pe acest site sa apara discutii frumoase despre masini, discutii fara invective, este ceea ce-mi doresc si eu. Dar, mai in gluma, mai in serios ... sa afirmi ca lucrezi in domeniu si sa comentezi sub un nume fictiv, este ca si cum cei de la Top Gear ar comenta la Fift Gear, fara sa-si dezvaluie identitatea ... sau invers. Dar totusi, sa respectam proportiile ...
    Noapte buna si tie, indiferent daca esti cine pretinzi sau nu ...
    Pace ! :)
    30 24
  • bine de retinut
    @ZZZ & others
    "calitatea materialelor este deosebită pentru acest segment"

    http://www.automarket.ro/drive-test/renault-megane-coupe-episodul-6-epilog-33564.html
    21 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru