Renault a produs patru milioane de unităţi Scenic

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.12.2010
Primul monovolum de clasă compactă din lume aniversează patru milioane de unităţi fabricate. Acesta este Renault Scenic, ajuns la cea de-a treia generaţie.

Fabrica Douai din Franţa produs exemplarul Renault Scenic cu numărul 4.000.000. Realizarea a avut loc la 14 ani de la debutul modelului pe piaţă. Acum, Renault Scenic a ajuns la a treia generaţie şi se distanţează evident de modelul de la care au plecat francezii atunci când au dezvoltat primul Scenic. La vremea sa, Scenic a fost primul monovolum compact din lume şi era bazat pe prima generaţie a lui Megane. Debutul său a avut loc în 1996, iar anul următor acesta a câştigat titlul "Maşina Anului".

Odată cu cea de-a doua generaţie, Scenic a primit şi un frate cu ampatament mărit. Debutul lui Scenic şi Grand Scenic a avut loc în 2003. Şase ani mai târziu a debutat cea de-a treia generaţie a modelului. Aceasta este oferită tot în două versiuni de caroserie – cu ampatament standard sau ampatament mărit şi poate fi comandată în versiune cu şapte locuri. Fabrica Douai din Franţa aniversează 40 de ani de activitate în acest an şi este sigura responsabilă de asamblarea lui Renault Scenic.

Renault Scenic porneşte del a 16.700 de euro cu TVA inclus pe piaţa din România. Versiunea entry-level este echipată cu un motor otto aspirat de 1.6 litri şi 110 CP.

Cea mai puternică motorizare este un dCi de 1.9 litri şi 130 CP, care are un preţ de pornire de 21.600 de euro cu TVA inclus. Grand Scenic este oferit în România într-o singură versiune de motorizare şi echipare – 1.9 dCi Privilege, care porneşte de la 22.850 de euro cu TVA inclus.

CLICK AICI PENTRU A CITI TESTUL AUTOMARKET CU RENAULT SCENIC

CLICK AICI PENTRU A CITI TESTUL AUTOMARKET CU RENAULT GRAND SCENIC

Via | Renault

Comentarii (2)

  • Jake Sully
    Pacat ca absolut toate lasa de dorit!
    0 6
  • scrie unul care nu-si deosebeste fundul de cap...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru