Renault anunta retragerea lui VelSatis

De Cornel Șocariciu
Publicat Miercuri, 02.12.2009
Renault a produs ultimul exemplar al modelului VelSatis. Masina franceza si-a inceput parcursul pe piata auto in 2001, iar de atunci si pana azi s-au vandut 62.000 de exemplare.

Esential

62.000 de exemplare au fost produse din 2001 si pana acum

Constructorul francez Renault a anuntat oficial ca renunta la producerea modelului de lux VelSatis. Istoria acestuia pe piata auto a inceput in anul 2001 in cadrul Salonului de la Geneva, cand VelSatis venea sa inlocuiasca modelul Safrane. Anul trecut pe portile uzinelor frantuzesti au iesit 1.700 de exemplare totalizand un numar de 62.000 de unitati.

Numele sedanului frantuzesc a fost creat prin prescurtarea cuvintelor “Velocity” si “Satisfaction”. VelSatis dispune de un design nonconformist si a fost primul automobil din lume care a primit cinci stele la testele EuroNCAP. Modelul de lux al francezilor dispunea de patru versiuni de motorizari, doua pe benzina si doua diesel.

Varful de gama al lui VelSatis este propulsorul V6 de 3.5 litri care livreaza 245 de cai putere si dezvolta un cuplu motor de 330 Nm. Limuzina franceza sprinteaza de la 0-100 km/h in 8.3 secunde si viteza maxima la care poate ajunge este de 235 km/h.

via | leblogauto

Comentarii (1)

  • abia acum???
    eu spun ca a fost in mare un insucces....si cica cand a aparut se vroia un concurent pt E-classe si seria 5.........cel putin asa au spus cei de la renault cand lau introdus pe piata....dar a fost clar sub ele si sa vazut asta in vanzari.. ...mie mia placut bordul din interior cum era desenat......seamana putin cu borduriile actuale de la renault
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru