Renault ar putea lansa Alpine, un coupe abordabil ca preţ

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 21.09.2010
Noul designer Renault promite un model sportiv în maxim trei ani. Coupe-ul ar urma să dispună de tracţiune spate şi să reînvie numele Alpine.

Esential

6 concepte pregăteşte Laurens van den Acker, designerul Renault.

Instalarea lui Laurens van den Acker în fruntea departamentului de design Renault promite o abordare mult mai îndrăzneaţă a segmentului dedicat tinerilor, acolo unde constructorul francez intenţionează să plaseze în următorii trei ani un model complet nou.

Este vorba despre un coupe abordabil ca preţ, care ar putea lua naştere destul de uşor, mulţumită alianţelor strategice ale grupului. Într-un interviu acordat celor de la Autocar, van den Acker a declarat că orice constructor cu o gamă atât de variată ca Renault ar trebui să aibă loc şi pentru un model sportiv abordabil ca preţ. "A desena o maşină dedicată şoferilor pasionaţi este o provocare deosebită. Este greu să faci din această idee una profitabilă, însă alianţele globale încheiate de Renault pot reprezenta un factor serios de susţinere în acest sens", a declarat designerul.

Surse din interiorul constructorul francez susţin că în ultimii 10 ani au existat mai multe propuneri pentru dezvoltarea unui coupe botezat Alpine, ultima dintre ele venind în 2006.

Ideea avea la bază conceptul Nepta, prezentat în acelaşi an, însă ea a fost abandonată rapid, în 2007.

Proiectul a revenit însă în atenţia consiliului de conducere şi va fi prefigurat de unul dintre cele şase concepte pregătite de van den Acker în următorii ani. Unul dintre concepte va expune viziunea francezilor asupra unui model orientat către satisfacerea şoferilor cu un stil de condus sportiv.

Declaraţiile designerului şef au fost întărite de o sursă neoficială, care susţine că proiectul propune un coupe apropiat de vechiul Alpine 110 Berlinette. Dacă informaţiile sunt corecte, Renault ar putea apela la ajutorul partenerului Daimler pentru împrumutarea platformei viitorului Smart Fortwo, care le-ar oferi francezilor o mult aşteptată propulsie posterioară.

via | autocar

Comentarii (2)

  • Vasilon
    Hmmm
    Dupa cate esecuri au avut nu cred ca mai au curajul!!!Dar daca statul acopera gaurile de ce nu
    3 14
  • odin27
    @Vasilon
    Eu n-as fi atat de sigur... Din '99 de cand a facut alianta cu Nissan, Renault a crescut semnificativ .. daca acum 2-3 ani era numarul 4 mondial la vanzari, in prezent e in top 3 surclasand Ford si Hyundai-Kia.
    In prezent Renault e pe profit serios si e pe cale de a-si achita datoria catre statul francez pana la sfarsitul anului. Contrar impresiilor unor visatori nimic nu e moca pe lumea asta...

    Calitatea fabricatiei s-a imbunatatit si asta o dovedesc masini ca Laguna, Scenic sau Megane, cu tehnologia fac progrese - avem EDC, motorizari noi, siguranta, etc - iar designul e pe maini bune cu Laurens van den Acker (DeZir e doar inceputul). Dupa parerea mea Renault are perspective f bune in perioada urmatoare
    13 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru