Renault cauta o alianta cu Peugeot-Citroen?

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.06.2007
Membrii staff-ului de conducere Renault si PSA Peugeot-Citroen sunt aproape de o alianta.

Dupa alianta esuata cu GM in toamna, Renault isi indreapta atentia catre conationalii de la PSA Peugeot-Citroen. Surse preluate de Reuters au afirmat ca Patrick Pelata, vicepresedintele Renault, si Isabel Marey-Semper impreuna cu Gregoire Olivier, noii directori de strategie si inovatie PSA, se intalnesc frecvent.

Niciun reprezentant al celor doi constructori nu a comentat asupra intalnirilor dar se pare ca Renault, Peugeot si Citroen pregatesc un proiect care presupune dezvoltarea in parteneriat a unor trenuri de rulare hibride. Cei trei giganti francezi par sa urmeze exemplul altor trei mari grupuri care si-au unit fortele pentru dezvoltarea unei tehnologii hibride: DaimlerChrysler, BMW si GM.

Prima colaborare dintre PSA si Renault dateaza inca din 1969 cand cei doi au creat un joint venture pentru dezvoltarea unei game de motorizari V6 si a unor cutii de viteze automate.

Comentarii (9)

  • ..
    doamne ajuta.
    daca asta va insemna masini mai bune foarte bine.
    0 0
  • renault sucks
    Astia sunt disperati dupa o alianta. Acum vreo cateva zile "cerseau" prin America. Nu-i mai baga in seama nici un constructor serios de cand fabrica "consumabile".

    Pronosticul meu e ca peste ceva timp vor fi constransi de imprejurari sa renunte la Nissan. Vom vedea...
    0 0
  • da
    Campionii mondiali de F1 vor gasi usor o alianta ! Succes !
    0 0
  • mai mai
    Cum domne cauta Renault o alianta! pai nu au ei pe Dacia Pitesti alaturi de care au speriat toata lumea constructorilor de automobile mai ales in Germania! pai nu este concurenta in deruta de cind a aparut Loganul?...
    0 0
  • laurentiu
    !?
    Ce mi-e geam, ce mi-e fereastra !! Tot una e ! Ca-i Renault, ca-i Citroen sau Peugeot tot masini de sindicalisti scot orice ar face ! Buna remarca cu consumabile !! Asa este. Dupa un an sau doi de la cumparare, te costa intretinerea mai mult decat una noua ! Si masinile frantuzesti ruginesc si in poze !!
    0 0
  • Daca-i adevarat...
    Asta inseamna inceputul sfarsitului pentru PSA...Pe ce pune Renault gheara se alege praful. Parerea mea...
    0 0
  • Danutzky
    aliante peste aliante...
    in curand o sa avem doar cativa producatori in ritmul asta... deci nu masini mai bune, ci mai scumpe :|
    0 0
  • AndreiRN
    Sistem socialist
    Un sistem socialist va produce mediocritate intotdeauna. Isi protejeaza piata impotriva concurentei adevarate si taxe exorbitante ca altfel ar fi dat faliment de mult timp. Nationalismul francez a fost dintotdeauna propria lor problema. Acum se aliaza intre ei ca sa primeasca doar un ajutor de la guvern, nu doua.
    0 0
  • VARZA
    NU VA CUMPARATI renault. CEA MAI MARE TEAPA. AU PIESE MAI SCUMPE DECAT LA MERCEDES. MAI AU PUTIN SI O SA VA OBLIGE SA CUMPARATI PLANETARA CU TOTUL DESI VA TREBUIE DOAR BURDUFUL DE PLANETARA. SA SE ASOCIEZE CU MINE CA-I FAC DE C...T.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru