Renault cedeaza in Iran

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 26.05.2006
Logan va fi construit in continuare in Iran. Dupa aproape doua luni de negocieri la sange, francezii se vad nevoiti sa accepte conditiile iranienilor din cauza cererii mari pentru modelul romano-francez.

Agentia Reuters relateaza faptul ca Renault este pe punctul de a semna un acord cu autoritatile iraniene in privinta viitorului modelului Dacia Logan in aceasta tara.

Productia modelului romanesc in Iran fusese oprita in aprilie, cand iranienii doreau ca 20% din productia autohtona sa fie exportata pe pietele traditionale ale marcii Renault. Daca initial francezii declinasera orice fel de negociere, cresterea constanta a cererii pentru Logan i-a facut sa accepte propunerile, pana acum considerate imposibile, ale iranienilor. Asta pentru ca simplul fapt ca Iranul nu face parte din tarile care au incheiat intelegeri economice bilaterale va face ca pretul unui Logan sa creasca simtitor.

Contractul de tip joint-venture intre Renault si cei doi producatori auto iranieni controlati de stat, Saipa si Iran Khodro, se afla in desfasurare din 2004. Obiectivul Renault in Iran (250.000 de exemplare Logan) reprezinta 1/3 din totalul productiei modelului in 2008.

Ministrul Industriei de la Teheran a confirmat faptul ca Renault a acceptat toate revendicarile partii asiatice si ca noul contract va fi parafat la sfarsitul acestei saptamani.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru