Renault Clio, prima imagine neoficială a noii generaţii

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.06.2012
Noua generaţie a lui Renault Clio a fost surprinsă pentru prima dată fără camuflaj. Modelul a fost pozat înainte de a intra într-o facilitate de testare a siguranţei, anunţă olandezii de la AutoWeek.

Renault se pregăteşte de lansarea noii generaţii a lui Clio, iar unul dintre prototipuri a fost surprins fără camuflaj în drumul spre un crashtest. Spre deosebire de predecesorii săi, modelul va fi oferit doar în versiunea de caroserie cu cinci uşi, care promite un design exterior care să nu necesite prezenta altor versiuni. Modelul din imagini a fost surprins înainte de un crashtest organizat de francezi pentru a evalua comportamentul real al prototipului, de unde şi lipsa de camuflaj şi însemnele speciale aplicate pe caroserie. Renault a prezentat deja un teaser al viitorului Clio, care prezintă montantul C al subcompactei franceze, iar o comparaţie a celor două elemente confirmă autenticitatea exemplarului din imagini.

Noua generaţie a lui Renault Clio va debuta la Salonul Auto de la Paris, iar constructorul promite materiale de calitate superioară şi un sistem multimedia avansat. Noul sistem multimedia al lui Renault Clio este dezvoltat alături de Tom-Tom şi va permite descărcarea de aplicaţii de pe internet.

Renault va oferi şi o serie de elemente de personalizare ale lui Clio, în încercarea de a atrage mai mulţi clienţi şi de a-şi spori veniturile pentru fiecare model vândut. Fanii lui Clio RS nu vor fi dezamăgiţi, francezii confirmând în avans versiunea de performanţă a noului Clio, care va avea tot o caroserie cu cinci uşi.

"Am avut întotdeauna o cerere mult mai mare pentru modelul cu cinci uşi. Este costisitor să investeşti într-o variantă cu trei uşi, iar profitul este relativ scăzut, deci profitabilitatea nu este deloc atractivă.", a explicat Beatrice Foucher, directorul de produs al mărcii Renault, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Noua generaţie a lui Clio poartă amprenta lui Laurens van den Acker, noul şef de design al mărcii Renault, care a stabilit o serie de obiective clare în privinţa acestui model. Exemplarul din imagini prezintă un design diferit de celelate trei generaţii care îl precedă, fiind modificat atât posteriorul, cât şi profilul.

Totodată, noul Clio va fi mai spaţios, cu o gardă mai mică la sol şi cu un ecartament mai mare, după cum au anunţat în trecut oficialii mărcii franceze.

Via | Autoweek.nl

Comentarii (24)

  • Spate dezamagitor daca chiar asa arata, nu ca este urat dar dupa cum tot anunta de cel putin un an ca viitorul clio va avea un aspect deosebit....nu pare deloc deosebit, poate din fata va fi si din interior
    10 29
  • Nu stiu daca-mi place sau nu ce vad. Prima impresie a fost negativa, insa poate tine de unghiul din care a fost pozata masina. Analizata putin, linia masinii imi aduce aminte de Scirocco. Se vede clar ca pt manerul usii spate au adoptat solutia "seat leon" si chiar nu-si mai avea sensul o varianta cu 3 usi. Un lucru este cert: RS-ul in 5 usi va fi "must have".
    18 4
  • Angevin
    "Copy- paste" dupa alte modele.
    8 27
  • are ceva cam mult din SEAT Leon. Imi place spatele de la Leon dar nu ma asteptam sa-l vad reeditat. Aduce usor si cu Brera. Totusi e cam intarziata preluarea acestor linii de design...

    mmm...astept cu nerabdare si restu masinii....
    4 22
  • mda, spate cam de leon si profil a la scrirocco ... daca ii pun si o fatza mai frumusica, 4 usi, va fi hot-hatch-ul anului 4 ani :))) mmm, ma pun sa strang banii
    6 20
  • Si daca nu ma insel, usile din spate se deschid ca si la Seat Leon sau Alfa 156 ?
    7 10
  • era vorba de alfa 147 scurpion....la 156 sunt normale!!!
    4 15
  • La Alfa 156 sunt la fel de "normale" ca la 147, da tot pe acolo, Scorpyon da dovada de spirit de observatie mai bun
    9 8
  • TRAFICANTU DE ZACUSCA
    ba la 156 sunt ca la leon sa mor io
    8 14
  • chuck norris
    ce cazan ordinar...
    JOHN desteptule unde esti ca ai o stire pe ,,sufletul tau".
    10 20
  • @dangrc
    nu-l contrazice pe edi80, el e expert si are ochi! ;) ;) ;)
    9 5
  • Daca va uitati destul de atent la blocul optic spate, puteati sa observati ca e rosu cu alb, gen megane coupe... deci cam greu sa zici ca e spate de seat sau de alfa... pe negru/orange va arata foarte bine masina... cat despre "imprumutatul" design-ului, singura originala la ora asta e Delta Wing....
    19 5
  • mea culpa!!! si la 147 si la 156 sunt la fel! scuze scorpion!
    7 12
  • Din poza asta putem spune ca designul nu e chiar original. Mie imi aminteste de Mazda 3. Si nu e un lucru rau.
    6 7
  • cineva
    Destul de mica si neclara imagine, insa designul e promitator. Manerele portierelor spate sunt ascunse pentru a crea iluzia unei versiuni cu 3 usi.
    17 1
  • Daca va arata asa nu imi trezeste nimic....banal si plictisitor
    6 12
  • Arata mai bine decat Clio actual. Exista asemanari cu alte modele existente, (cum ati spus) dar trebuie sa vedem masina toata.
    Exista inca o posibilitate ca poza sa fie pentru versiunea break
    9 0
  • @laucalin, pe bune, tu ai vazut pana acum o Mazda 3?
    10 0
  • tigaia magica dry cooker clio-ul asta
    9 15
  • Ce ma amuza cand vad comentarii cretine. Imi da o idee cati copii sunt pe site-ul asta. Destui se pare. Oricum, la Renault spre deosebire de Volkswagen, o noua generatie este o NOUA GENERATIE.
    18 3
  • C-G-C, uite

    http://www.automarket.ro/masini-noi/mazda/3-facelift-2089/poze/269402/
    3 8
  • Nu te supara pe mine, dar unde este asemanarea?
    5 0
  • chuck norris
    @581 tu nu sti ca reno nu face masini fiabile,e un cazan ordinar si clio asta,tot mai bun e un vw polo
    3 9
  • Nu e vorba de suparare, ce naiba! :))
    Pai mie mi se pare ca seamana la forma stopurilor care sunt in unghi drept si modul cum geamurile din spate sunt la margine in unghi drept. Ceva de genul asta este si la Leon cum ati spus si voi, insa mie prima masina care mi-a venit in minte a fost Mazda 3.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru