Renault Clio sărbătoreşte 20 de ani de la naştere

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 19.05.2010
În 1990 Renault lansa Clio, un model subcompact care scrie şi în prezent istorie pentru constructorul francez. Cei 20 de ani de carieră au adunat peste 10 milioane de exemplare vândute.

Esential

147 de cai putere oferea Clio Williams, versiune de performanţă, lansată în 1993 în cinstea echipei de Formula 1, care folosea motoare Renault

Renault are mari motive de sărbătoare, unul dintre cele mai importante modele ale sale fiind aniversat zilele acestea. Este vorba despre subcompactul Clio, care împlineşte 20 de ani de la debutul său pe piaţa auto. Best-seller-ul francezilor a văzut lumina zilei în 1990, când a fost propus ca succesor al ilustrului R5, la rândul său un model care a scris istorie pentru Renault.

Văzut întotdeauna ca fiind primul model de volum care renunţă la numerotarea clasică Renault, deşi mai existaseră Fuego şi Espace, Clio a reuşit să bifeze în cei 20 de ani de carieră peste 10 milioane de exemplare vândute la nivel global.

Lansat pe piaţă cu motorizări pe benzină de 1.1 litri 48 de cai, 1.2 litri 58 de cai si 1.4 litri 78 de cai, Clio a devenit rapid o maşină populară în rândul europenilor, cucerind titlul de "Maşina anului" în 1991. Trei ani mai târziu, Clio i-a atins şi pe cei pasionaţi de performanţă, cu versiunea Williams, propulsată de un motor de 2.0 litri 16 valve şi 147 de cai putere.

În acest moment, actuala generaţie Clio este asamblată în uzinele Renault din Franţa, Turcia şi Spania.

Pentru a sărbători cum se cuvine cei 20 de ani de existenţă, Clio va oferi publicului ediţia limitată "20th Anniversary", disponibilă chiar şi pe versiunea sportivă RS.

via | Renault

Comentarii (4)

  • super clio
    Prima mea masina a fost un clio 1 acum 10. Super masinuta calitate exemplara pt clasa ei si anii 90.
    19 3
  • Amin
    Si pe cand ii aprindem o lumanare!?
    5 21
  • willy
    La Multi Ani Clio!!! De la renault 5, la williams si RS, in toate m-am simtit bine.Niste masini extraordinare.
    16 3
  • Clio
    o masina legendara
    13 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru