Renault Clio Williams s-ar putea întoarce în 2014

de Sebastian Toma
Joi, 11.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault Clio Williams ar putea să renască la două decenii de la debutul primei generaţii. Modelul va debuta în 2014, spun surse din cadrul mărcii.

Esential 225 CP are putea dezvolta versiunea Williams a lui Renault Clio 4.
Renault Clio Williams s-ar putea întoarce pe piaţa auto în 2014, anunţă englezii de la Autocar. Modelul ar putea să dezvolte 225 CP, sugerează publicaţia britanică citând surse din cadrul mărcii franţuzeşti. Noua generaţie a lui Renault Clio RS dezvoltă 200 CP, dar versiunea Williams ar putea dezvolta cu uşurinţă mai mult graţie motorului supraalimentat, care i-ar permite o creştere semnificativă a nivelului de putere fără modificări majore.

Prima generaţie a lui Clio Williams a debutat în 1993 şi aniversa titlul lui Nigel Mansell în Formula 1. La vremea respectivă, uzina din Dieppe a construit 12.100 unităţi ale lui Clio Williams, aproape de patru ori mai multe decât cele 3.800 plănuite iniţial. Viitorul Clio Williams ar putea să fie oferit în serie limitată, deşi francezii ar putea să mizeze pe volum şi în cazul acestei versiuni.

Dacă va debuta pe piaţă în 2014, Clio Williams se va lupta cu noul Volkswagen Polo R, model confirmat pentru debut în acelaşi an.

Renault ar putea dezvolta şi alte ediţii ale lui Clio RS, pe care să comercializeze cu diferite nume. Spre exemplu, francezii ar putea oferi o versiune Alpine a lui Clio RS200, alături de o versiune Red Bull Racing a aceluiaşi model, după cum au făcut cu cea de-a treia generaţie a modelului de segment B.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • jato d
    Oricum Clio 4 e o bijuterie.

    Daca noul Clio ar fi un inel de 24 de carate, atunci Clio Williams ar fi un diamant albastru pe acel inel.
    42 13
  • Cei de la Renault au inteles ca in loc sa experimenteze modele ce ar trebui sa le concureze pe cele germane, mai bine se intorc la propriile lor valori. Si asta pentru ca fanii marcii apreciaza mai mult masinile cu preturi rezonabile, sigure si care nu ies in evidenta decat hardughiile reci si cu preturi exorbitante.
    22 1
  • _steli
    Felicitaro Renault-Williams. Sper sa se reinoade "idila" Ford-Coswoth.
    7 11
  • cristy
    Mi se pare o idee , nemaipomenita, ma intorc la Renault in cazul asta, am avut un renault 21 turbo williams, si acum imi aduc aminte cu placere de el.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru