Renault Coupe Corbusier: mașina care omagiază un arhitect despre care probabil n-ai auzit niciodată

de Sebastian Toma
Joi, 22.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a decis să omagieze aniversarea a 50 de ani de la decesul arhitectului de origine elvețiană care a preluat pseudonimul Le Corbusier. Așa că i-a dedicat un concept care îi poartă numele: Coupe Corbusier.

Esential 50 de ani au trecut de la trecerea în neființă a lui Le Corbusier, arhitectul pe care îl omagiază Renault prin acest concept.
Renault Coupe Corbusier este cel mai nou exponat al mărcii franțuzești și este dedicat unui arhitect care își spunea Le Corbusier. Vorbim despre elvețianul Charles-Édouard Jeanneret-Gris, născut în octombrie 1887 în La Chaux-de-Fonds și decedat în august 1965 la Roquebrune-Cap-Martin, Franța. Chiar dacă numele sau porecla sa nu vă spun nimic, el a fost un arhitect, urbanist, decorator, sculptor, pictor, scriitor și realizator de mobilier, recunoscut internațional pentru contribuțiile sale la curentele arhitecturale numite astăzi "modernism", "brutalism" și "stilul internațional". Mai mult decât atât, Le Corbusier este cunoscut drept promotor al Purism-ului, un concept de arhitectură adaptat proporțiilor și nevoilor firești ale corpului uman.

Așa arată din spate conceptul Renault Coupe Corbusier.

Cei de la Renault au specificat încă de la prezentarea primelor imagini ale acestui concept că nu plănuiesc nicio variantă de serie inspirată de acesta.

Mai mult decât atât, Couper Corbusier a fost descris drept un exercițiu stilistic pentru designerii mărcii, care au avut mână liberă să deseneze ce doreau, iar rezultatul se vede în imaginile atașate. Renault n-a specificat niciun detaliu despre propulsia acestui exponat, dar nu este exclus ca vehiculul să nu fie motorizat, din moment ce nu va fi nevoit niciodată să se deplaseze și nu pregătește sau anticipează niciun automobil de serie.

Profilul lui Renault Coupe Corbusier.

Urmareste Automarket
Cei de la Renault îl vor expune pe Coupe Corbusier Concept la Villa Savoye din Poissy (Franța) în cadrul expoziției "Des voitures à habiter: automobile et modernisme XXe-XXIe siècles", concentrate pe automobile și modernism în secolele XX-XXI și felul în care au afectat traiul uman.

Via Renault

Comentarii (7)

  • si da..
    ...sper sa n-o produca niciodata ar fi pacat,tocmai s-au apucat si ei sa faca masini frumoase si pleosc!
    1 7
  • Silueta e interesanta. Are potential; totusi e un exercitiu de design ce mai trebuie rafinat. Trebuie inteles ca-i un concept-car ce nu va putea fi pus niciodata in practica in forma actuala, asa ca unii ar trebui sa se calmeze
    5 0
  • Eu mi l-as lua daca as putea si ar fi o masina bună. Păcat că nu prea imi permit masini de genul ăsta si ma orientez catre genul practic mai mult
    2 0
  • scrambler
    Nu zic ca e urata, fiecare masina are farmecul si clientii ei, dar ...capota aia .....pat de doua persoane.
    3 3
  • Am auzit de Corbusier, i-am vizitat casa din Paris iar Teatrul National din Bucuresti copiaza o cladire proiectata de el! Na! :) !
    2 0
  • Copiii de aici ar trebui sa invete notiunea de roadster ce PRIN DEFINTIE implica o capota plonjata si alungita... console scurte... mda, era o moda candva in vremuri mai imbelsugate... ce stiti voi pufuletilor?
    4 0
  • Trebuie sa fii extrem de incult sa nu fi auzit vreodata de Le Corbusier
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru