Renault deţine acum pachetul complet de acţiuni al joint-venture-ului Alpine şi va lansa un model de serie în 2016

de Sebastian Toma
Marti, 10.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Renault a anunţat că a achiziţionat şi pachetul de acţiuni al celor de la Caterham din joint-venture-ul pe care l-au format împreună. Marca din Paris deţine acum toate acţiunile Société des Automobiles Alpine Caterham.

Renault a cumpărat partea deţinută de Caterham din compania pe care cele două mărci au format-o împreună: Société des Automobiles Alpine Caterham. Acel joint-venture a fost format în 2012 şi avea rolul de a renaşte marca Alpine în fabrica Renault din Dieppe, în baza unei colaborări dintre Renault şi Caterham. În urma achiziţiei, Renault a anunţat că va dezvolta modele Alpine în regie proprie, primul fiind programat pentru lansare în 2016, aşa cum au planificat iniţial. În acelaşi timp, Grupul Caterham are propriile planuri de dezvoltare ale unui model sport, dar asta nu înseamnă că vor exista legături între cele două modele, din moment ce achiziţia pe care au făcut-o cei de la Renault înseamnă şi încheierea parteneriatului.

POVEŞTI AUTO: Alpine - diamantul din sertarele Renault

Din moment ce Renault deţine acum pachetul complet de acţiuni al companiei formate împreună cu englezii de la Caterham, francezii au decis să scoată numele mărcii britanice din cel al companiei pe care o deţin integral.

Modificarea va avea loc în cadrul unei şedinţe generale, programată în decursul lunii curente, în urma căreia noul nume va fi Société des Automobiles Alpine. În ciuda cumpărării pachetului de acţiuni deţinut de partenerul său din Regatul Unit, Grupul Renault nu exclude viitoare colaborări cu englezii, dacă aceştia vor avea obiective sau planuri comune.

POVEŞTI AUTO: Alpine - brandul francez renaşte după 35 de ani

Revenirea pe piaţă a mărcii Alpine le-ar aduce clienţi noi celor de la Renault, noua divizie putând să atragă pasionaţii de automobile sport care nu au fost atraşi de gama RenaultSport.

Primele imagini cu noul Renault Alpine 110-50

Urmareste Automarket

Pentru că proiectul Alpine rămâne în picioare şi fără englezii de la Caterham, sindicaliştii uzinei Renault din Dieppe pot să stea liniştiţi cu privire la viitorul uzinei lor, care era sprijinită de statul francezi şi de autorităţile locale în momentele în care producţia nu asigura profitabilitatea.

Nu este clar unde îşi vor construi cei de la Caterham modelul lor sport, dacă acesta va mai fi lansat vreodată.

Caterham şi Alpine vor lansa un model în 2016

Via Renault

Comentarii (1)

  • Caterham au ploanuri marete sa faca modelul propriu sport dar ei se zbat sa traiasca. Nu or sa mai faca nimic.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru