Renault Duster Oroch: conceptul unui pick-up sud-american, bazat pe SUV-ul de la Mioveni

de Bogdan Mirică
Miercuri, 29.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a dezvăluit noul Duster Oroch, un concept bazat pe SUV-ul românesc construit la Mioveni. Prototipul anticipează un viitor pick-up al constructorului francez pe piaţa din America de Sud.

Nu a trecut nici măcar o lună de când Dacia a debutat la Salonul Auto de la Paris cu noile Lodgy şi Dokker Stepway.

Dacia Lodgy Stepway şi Dokker Stepway, surprizele constructorului român pentru Paris

Cu toate acestea, constructorul român şi părintele său francez sunt gata să ne ofere o nouă surpriză, de această dată în celălalt colţ al globului, în America de Sud.

Cu ocazia Salonului Auto de la Sao Paolo, cel mai mare eveniment de acest gen din America Latină, cu aproape 750.000 de vizitatori la ultima ediţie, un nou concept va fi în centrul atenţiei. Se numeşte Duster Oroch şi este prezentat sub sigla Renault, având în vedere că toate produsele constructorului român se vând aici sub logo-ul părintelui francez.

Exerciţiu pentru un viitor Duster pick-up

Deşi se inspiră din Duster, conceptul Oroch oferă o abordare emoţională, caracteristică designului din America Latină.

Lauren van den Acker
designerul şef Renault
După cum o sugerează şi numele, Duster Oroch are la bază SUV-ul de la Mioveni, reinterpretat cu succes de biroul de design Renault din America Latină, sub îndrumarea şefului Laurens van den Acker.
Conceptul este un exerciţiu de design, care încearcă să demonstreze tuturor că Renault plănuieşte să introducă un model pick-up în următorii ani, pe piaţa din America Latină, unde astfel de modele sunt la mare căutare.

Cu alte cuvinte, am putea vedea un Duster pick-up şi pentru partea sudică a continentului american, după ce Dacia a construit o serie limitată a modelului cu partenerul local Romturingia.

Dacia Duster Pick-Up: a doua versiune de caroserie a modelului este construită de un carosier român

Design inpirat de kitesurfing

Revenind la Duster Oroch, trebuie notat faptul că vorbim despre un pick-up cu cabină dublă, capabil să transporte cinci pasageri. Culoarea albă satinată a caroseriei se combină cu inserţii portocalii pentru a sugera o legătură inspiraţională cu sportul kitesurf, din care se şi inspiră.

Spre deosebire de clasicul Duster, conceptul vine cu spoilere faţă şi spate redesenate, cu o benă generoasă, cu un acoperiş panoramic, cu bare de amarare şi cu jante de 18 inch.

În partea posterioară, conceptul foloseşte două camere capabile să surprindă cadre în timpul mersului, pe care le proiecteze în timp real pe ecranul din centrul planşei de bord. Ele pot fi controlate cu un buton amplasat pe consola centrală.

Tot la interior, Renault susţine că scaunele au fost construite după o tehnică specială, care le face mai rezistente şi mai confortabile. În plus, ele sunt tapiţate cu un material durabil, care imită neoprenul.

Comentarii (13)

  • Tembelus Rex
    E...e...e.... titan ice, alta viata (dupa cum suna o veche reclama pe cand eram copiii o parte din noi). Diferenta enorma intre acest pick-up si cel facut de Romturingia pentru OMV.
    28 1
  • Da-l doamne pe strazi ca e frumos tare.... cel putin la interior
    22 1
  • johnny_Zwee
    arata super
    16 1
  • mishazaitev
    @Tembelux Rex

    Atata timp cat pick-up-urile pentru OMV sunt o comanda speciala iar modificarile au fost facute post fabricatie pentru un beneficiar determinat si modelul respectiv nu este destinat marelui public, nu cred ca ar trebui comparat cu un model la al carui dezvoltare si-au adus contributia designer cu experienta si care a fost desenat ca atare.
    17 2
  • dar motoare mai puternice...??? nimic?
    6 2
  • hauhau
    bazat pe SUV-ul de la Mioveni.Automarket mai invatati si voi ca la Mioveni,sa construit ca era mai ieftin pentru a scoate profit al 2 ran este reanult ca marca nu dacia,pt ca daca era dacia in restul lumi se vindea tot dacia ,la noi sa scos ochii francezi cu dacia
    2 3
  • antonny
    pozitionare intre 20-25 mii de euro.....succes magnific si profit dublu fata KOLEOS
    2 0
  • Scrooge
    ce tare se incapataneaza astia de la Dacia sa nu faca o consola cu cotiera intre scaune.
    5 1
  • Mitica
    @HRares

    1.5 dCi-urile si 2.0 dCi 150 CP. La fel ca pana acum...in America de Sud.
    1 0
  • Ionica
    Nu exista Duster cu motor diesel in America de Sud
    In Brazilia motoarele diesel sunt interzise prin lege ,,pe persoana fizica'' :)
    2 0
  • Julian
    Salutare,

    @Ionica, de ce sunt interzise in brazilia motoarele diesel?
    0 0
  • Mudster Romania
    At Mudster Romania you can find : modifications for Renault Duster, tuning and offroad. Also, many products available in shop Mudster such as : limited slip differential for Renault Duster, winch for Renault Duster, tyres for Renault Duster, protection shields, rear metal bumper, Snorkel for Renault Duster, Ironman4x4 Suspension Kit, DLR Headlights etc. Contact us at : +40760554307 or shop mudster.ro/en
    0 0
  • malex.dodo
    frate, da' e departe america de sud asta ?!?!?! noi chiar nu meritam ? cred ca ar fi coada si liste de asteptare ... halal marketing ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru