Renault ia fața Volkswagen și va livra mașini Poliției Române: 5.600 de unități în valoare de 50 de milioane de euro

de Petre Barac
Miercuri, 06.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va livra Poliției Române 5.600 de mașini în valoare de aproape 50 de milioane de euro, după ce a câștigat o licitație în calitate de unic ofertant.

Inspectoratul General Poliția Română (IGPR) a lansat o licitație pentru achiziția de autovehicule pentru ordine publică și poliție rutieră, în următorii doi ani.

Singurul ofertant a fost Renault Commercial Roumanie, care a și câștigat contractul de aproape 50 de milioane de euro. Astfel, grupul francez trebuie să livreze Poliției 5.600 de mașini, cel mai probabil modele Dacia Logan.

“Autovehiculele trebuie să fie noi la prima înmatriculare, fabricate cu cel mult 9 luni înainte de data livrării. Perioada de garanție a fiecărui produs oferit va fi de minim 36 de luni sau 100.000 de kilometri pentru autovehicule și 24 de luni pentru echipamente”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Ultimele mașini pentru patrulare au fost cumpărate în 2015 de MAI. Licitația a fost câștigată atunci de Porsche România, care a livrat 400 de modele Volkswagen Polo.

Via Profit

 

Comentarii (11)

  • muhahaha
    in loc de polo 1.2 o sa fie logan 0.9 :)))) trendu downsizing :)))
    21 6
  • Stirea e veche (a mai aparut de vreo 3 ori pe automarket) si nu ofera nici o informatie in plus.
    Curiozitatea mea ar fi care au fost conditiile alea care au facut sa se prezinte un singur ofertant. In general cand la o licitatie ai un singur ofertant ceva este in neregula, ori sunt conditiile prea stricte ori e ceva masluit.
    Oare s-a considerat doar pretul de achizitie? asa cum face statul cand ii este frica de intrebari de la DNA sau curtea de conturi. A nu se intelege gresit ma bucur ca a castigat o firma care face masinile in romania dar parca as vrea mai multe informatii daca tot se insista cu stirea.
    25 3
  • Cineva
    Ce nasol....iar o sa avem masini de politie ruginite dupa 20 de mii de km. Dacia rugineste repede.
    9 23
  • @Cineva
    Ai vazut tu dacii de 20.000 km si mai putin de 5 ani cu rugina "naturala"? Ca daca vorbim de unele cu 20000 din 2004/2005 ... asta e alta mancare de peste. Hai, fii sincer!
    12 5
  • @Cineva: Dacia facute de Renault nu ruginesc. Alea sunt povesti din era comunista, care inca nu s-au stins. Dacia dinainte de renault, dacaia socialista, ruginea intr-adevar, dupa cca 4-5 ani max.
    12 8
  • Secretul lui vw
    @Green_Alex
    Intr-un Polo nu prea incape infractorul ,,ceafa de porc,,. Aia incap numai prin A6,seria5 ori suv-uri tip,,sufragerie,,.
    Un alt aspect ar fi costurile cu intretinerea masinii.
    13 1
  • Asta e standardul la Dacia? 5 ani? Credeam ca spui si tu macar 10. Dar ai dreptate. Daca dupa 5 ani nu apar puncte de rugina, e ceva. In conditiile in care Dacia are garantie anticoroziune de 6 ani (una dintre cele mai mici de pe piata).
    Una peste alta, ma bucur ca a castigat licitatia unul de-al nostru. Dar stai. Doar el a fost unicul ofertant.
    5 8
  • Curiozitatea mea ar fi cum au mânărit cei de la VW contractul prin care au furnizat Polo-urile de 1.2.
    Că s-a semnat fix în perioada miș-maș-urilor oamenilor lui Găbiță Oprea cu Porsche România.
    13 5
  • Nu stiu in ce masura a manarit VW acel contract. Cat costa un Logan MCV de politie si la cat ajungea un Polo?
    2 2
  • De parcă va fi vreodată un Polo la preț de Logan sau Sandero...
    Dar așa ne place nouă să ne furăm căciula singuri: comparăm mere cu pere, Dacie nouă cu sh, Polo cu MCV.
    Că poate unii nu se prind din prima.
    3 3
  • Interesanta conditia,,nu mai vechi de 9 luni''. De fapt asta e chichita, vor fi vandute masinile ce au zacut pe diferite campuri numite ,,parcuri auto,, ale concesionarilor, cum e si la Ploiesti, masini la care trebuiau sa faca discounturi mari datorita vechimii dar acum le dau ca si ,,fete mari,,. Mai roade un soarece la un cablu mai una-alta, dar lasa ca la prosii de politisti merg. Sigur cor fi motorizari handi, gen 0.9 tce samd iar vizavi de calitate, sa va spun ceva; din surse sigure stiu ca foarte multe dintre Daciile cu motorizare de 1.2, cumparate in 2015, au ramas fara ulei in motor, si au circa 30-35.000 km. Probabil vor dota Ordinea Publica cu Clio breack in care , pe locurile din spate, incap persoane de maxim 1,7 m inaltime. Ca si la Polo-ul actual, unde nu incape nici un copil de 10 ani in spate daca soferul are 1,85 m si sta cu scaunul dat in spate la maxim.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru