Salonul Auto de la Geneva 2018

Renault intră în hora transportului de persoane: francezii vor lansa un concept pentru mobilitate urbană

Publicat Joi, 22.02.2018
de Daniel Popescu
Comenteaza 0
Renault intră în hora transportului de persoane: francezii vor lansa un concept pentru mobilitate urbană - Poza 1
Renault va dezvălui în 6 martie un concept dedicat mobilității urbane, dar și un motor și o versiune specială pentru Talisman.

Grupul Renault are o agendă interesantă pentru ediția din acest an a Salonului Auto de la Geneva. Dacă Dacia pregătește lansarea unei versiuni în ediție limitată pentru un model din familia Stepway, Renault anunță la rândul său câteva noutăți interesante.

Capul de afiș va fi ținut de un "nou concept care simbolizează viziunea mărcii pentru mobilitate urbană".

Constructorul francez nu a oferit alte amănunte despre acest concept, însă în ultima perioadă astfel de vehicule au fost lansate de tot mai mulți constructori. Câteva dintre cele mai recente exemple sunt Volkswagen Sedric, care va fi utilizat în cadrul viitorului serviciu de transport urban Moia, sau Toyota e-Palette, un concept care poate fi adaptat pentru transport de persoane sau de mărfuri.

Tot la Geneva, francezii vor dezvălui o nouă versiune pentru Renault Talisman care va fi disponibilă doar pe anumite piețe, dar și un nou motor pentru modelul de segment D, despre care nu avem încă alte detalii.

Pe de altă parte, Renault va introduce și pe Captur noul motor turbo pe benzină cu capacitate de 1.3 litri și performanțe între 115 CP și 160 CP dezvoltat în colaborare cu partenerii de la Daimler. Unitatea de propulsie a fost anunțată încă din luna decembrie, însă la vremea respectivă producătorul a menționat doar numele primului model care o va utiliza: Scenic.

Nu în ultimul rând, Renault Zoe va fi prezent la standul francezilor în versiunea cu noul motor R110 de 108 cai putere care permite o scădere cu două secunde a timpului necesar pentru a ajunge de la 80 la 120 km/h, ceea ce înseamnă performanțe mai bune în regim extra-urban, cum ar fi pe autostrăzi.

Via Renault


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru