Renault Laguna, facelift pentru toată gama

de Sebastian Toma
Luni, 15.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gama Renault Laguna a primit un facelift discret, care va debuta comercial în vara anului curent. Modelul vine cu mici modificări stilistice, un interior îmbunătăţit, motoare mai economice şi sistemul R-Link.

Renault Laguna a primit un facelift, care îi aduce modelului franţuzesc de segment D motoare mai eficiente, transmisii EDC, sistemul multimedia R-Link şi mici modificări stilistice. Partea frontală prezintă acum blocuri optice cu LED-uri, o gamă nouă de jante din aliaj de 16 inch şi tapiţerie nouă pentru anumite niveluri de echipare. Gama Laguna este disponibilă atât cu motorizări de 1.5 şi 2.0 diesel, care dezvoltă între 110 şi 175 CP, cât şi cu motorizare mai convenţională, un 2.0 16v alimentat cu benzină.

Alături de Laguna Coupe este oferită şi motorizarea V6 dCi de 240 CP din gama Latitude, iar Laguna şi Laguna Estate vor putea fi comandate în compania unui motor Tce de 180 CP, cuplat unei transmisii automate cu şase trepte. Cu excepţia motorizărilor TCE 180 şi dCi V6, clienţii vor putea comanda şi transmisia EDC cu două ambreiaje. Clienţii care vor opta pentru sistemul 4Control şi pentru R-Link vor beneficia de un meniu suplimentar în interfaţa sistemului multimedia, unde vor putea urmări cum operează sistemul de direcţie integrală al modelului franţuzesc. Sistemul audio Bose care poate fi comandat în gama Laguna colecţie 2013 prezintă 10 difuzoare şi se mândreşte cu un nivel ridicat al fidelităţii.

În compania transmisiei EDC, motorul 1.5 dCi de 110 CP prezintă un consum mediu de numai 4.3 litri la sută şi prezintă emisii de CO2 de 113 grame pe kilometru (Laguna şi Laguna Coupe), respectiv 115 grame pentru Laguna Estate.

Motorizarea Energy 2.0 dCi este disponibilă în trei niveluri de putere, 130, 150 sau 175 CP şi prezintă un consum de 4.5 litri la sută în compania transmisie manuale cu şase tretpte atunci când este montată pe Laguna şi Laguna Estate. Transmisia automată cu şase trepte şi motorizarea 2.0 dCi Energy de 175 CP aduc un consum de 5.7 litri la ustă pentru Laguna, Laguna Estate şi Laguna Coupe colecţie 2013. Versiunea V6 dCi a lui Laguna Coupe are un consum mediu de 7.1 litri la sută.

Urmareste Automarket
Renault va deschide listele de comenzi pentru Laguna colecţie 2013 la finele lunii aprilie.
Vânzările efective ale lui Laguna facelift vor debuta începând cu jumătatea lunii iunie.
Ne aşteptăm ca prezentarea publică a modelului să aibă loc în toamnă, la Salonul Auto de la Frankfurt. Francezii de la Renault se declară încântaţi de nivelul de calitate atins de Laguna, una dintre ţintele pe care le-au avut la lansarea actualei generaţii de Laguna fiind creşterea nivelului de calitate, iar studiile in-house şi independente le-au relevat acestora că această sarcină a fost îndeplinită cu succes.

Via Renault

Comentarii (17)

  • Ma mir ca nu au pus si 1.6 dci 130cp
    41 7
  • Pot sa ii puna si emblema de 24K, daca nu scad costurile reviziilor si a pieselor care "cad" intamplator dupa garantie tot degeaba.
    23 49
  • Nu ma mira vanzarile.....Or sa ramana cu listele deschise mult timp ...
    22 43
  • Un facelift atat de discret , ca n-am observant nimic. Si mai ales n-au schimbat farurile alea cretine, pacat.
    In ce priveste coupe-ul mai bine I-ar lasa numai cu spatele . Sa-l puna si-n fatza.
    23 37
  • sa intelegem ca va avea spatele de la Coupe?
    3 21
  • Cred ca la ora actuala Renault adreseaza destl de confuz clientul.
    Adica exista si latitude si (inca) laguna, amandoua oarecum canibalizandu-se.
    Degeaba o fi buna Laguna daca exista si Latitude (stiu multi amici care au impresia ca Laguna e modelul vechi...).

    Imi pare rau sa o spun, insa multitudinea de (denumiri de) modele face mai mult rau decat bine, mai mult invaluie in confuzie nou vs. vechi.
    Iau ca exemplu Ford: Fiesta, Focus, Mondeo.... nu nene, la Renault ai Clio, Symbol, Megane, Fluence, Latitude, Laguna...
    22 35
  • Dar nu ziceau intr-un anunt recent ca Laguna lor ii demodat si ca se cumpara asa cum ar fi sperat si ca vor scoate un model cu totul nou care va avea un aspect schimbat si vor avea din nou vanzari ?
    22 2
  • puterile alea de lodgy sunt la nivelul puterii lui avensis, care are un motor mai mare, de 2200 cmc. deci, raportat la cp / cmc , lodgy asta are motoare mai puternice ca toyota
    17 2
  • o masina buna , break-ul arata chiar bine din spate si lateral pacat de fata , dar din pacate fata vinde :). am o intrebare la GsmWorld (primul; comentariu) de ce i s-au dat minusuri pentru o intrebare bine venita ca nu inteleg, poate cel care l-a notat negativ ma lamureste .
    26 0
  • Reno - plastice de inalta cali
    va rugam scoateti stirea asta din primele 5 stiri ca pierdeti multi vizitatori...

    lumea vrea sa afle informatii despre masini decente nu reno...

    de reno a mai ramas doar divizia rs, de fapt doar megane rs, ca modelul clio e batut la fund de 208 t16 4x4 1200kg si 280cp, iar megane-ul sasiul e de el, ca altfel pentru practicalitate orice om normal ar alege un golf R cu materiale ok si 4x4. Si ce mai ramane de la Reno? Istoria? Poate Koleos? :))
    11 42
  • arkkan
    De 20-30 de ani Renault nu are o masina ce putin decenta la clasa asta din punct de vedere al design-ului.
    9 32
  • Am vazut multe test drivere despre motorul 1.6dci 130cp.
    Multi au spus ca motorul are laag mare si cuplul nu este in nici un caz 320nm, ci mult sub 300nm, undeva pe la 260-280nm.
    E posibil sa mai lucreze inca la acest motor.
    Este oricum si o chestie de marketing!
    5 29
  • George
    @ eu

    Amicii tai au un nivel de cultura auto scazut, la fel ca si tine de altfel. Cine se aseamana se aduna. Ca esti tu fan Ford, foarte bine, dar nu inseama ca ce fac americanii ar trebui sa faca toata lumea.
    Renault, la momentul actual, a incercat o alta strategie tocmai pentru a crea o personalitate diferita la masini cu platforme similare, dar caroserii diferite. De exemplu Renault a creat o "prapastie" intre Clio si Symbol. Clio e o masina rafinata cu materiale si echipamente mai scumpe, pe cand Symbol e o alternativa ceva mai dichisita la Logan (bineinteles, asta pana sa apara Logan 2). Actualmente, Symbol a ramas putin in urma fata de Logan. Symbol e pe moarte in Romania si nu va avea urmas.
    Clio, Megane si Laguna sunt masini dinamice, pe cand Symbol, Fluence, Latitude sunt masini de familie, spatioase, confortabile, pentru toate buzunarele. Nu vad nimic rau in strategia asta.
    30 1
  • paul80
    Cred ca viitoarea Laguna din 2014 va arata excelent. Am sperante mari !
    24 1
  • prejudecati stupide
    Mancati bors! Reviziile nu sunt mai mari ca la un 508 sau passat.
    21 0
  • Andrei Predescu
    O masina excelenta in unele combinatii de motoare si echipari, si u o tinuta de drum impecabila, mult subevaluata fata de realitate si fata de rivali, uneori, dar care sta mult mai bine la foarte multe capitole, inclusiv fiabilitate. Vorba aia, nici Reno nu mai este ceea ce a fost, dar in varianta de bine.
    Francezii platesc inca tributul idioteniilor facute in anii 90, dar si a unui foarte bun PR al nemtilor mai ales. Cine lucreaza in media, stie ceea ce spun.
    Foarte mult si mediocru este mult mai bun decat suficient si bun. Si acesta este un mod de trai in societatea actuala, cand, mai ales la noi, citez.... "cum ar fi sa apari la o intalnire importanta, mai ales de afaceri, intr-o masina germana si cum ar fi sa vii in una cu romb pe capota", am incheiat citatul dintr-un personaj public celebru.... doar mioritic.
    7 0
  • Multi vorbesc de designul lagunei ca ar avea probleme,ba fata ba spatele ba lateral nu da bine,ba nimeni nu zice de noul passat,o porcarie de design nu am vazut pana acum ,o uratenie greu de suportat ochiului,dar nu vorbim de asta ca e passat,nemtoaica.au cazut si din punctul de vedere a calitatii injectoarele pica intr o veselie si costa si 3000 de euro,dar nu conteaza ca e nemtoaica ,idiotilor.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru