Renault lansează EZ-Flex: utilitara electrică cu autonomie de 150 de kilometri pentru livrări în oraș va fi testată într-un program pilot

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a dezvăluit EZ-Flex, o utilitară electrică cu autonomie de 150 de kilometri pe care francezii o vor testa într-o serie limitată în Europa în cadrul unui program pilot.

În toamna anului trecut, Renault a prezentat la Salonul Auto de la Paris conceptul unei utilitare electrice pentru livrări în marile orașe.

Conceptul s-a numit EZ-Pro, iar acesta a evoluat acum într-o versiune apropiată de producția de serie și și-a schimbat numele în Renault EZ-Flex. Constructorul francez consideră că, în viitorul apropiat, livrările de mărfuri în orașe vor fi realizate cu utilitare electrice pentru reducerea emisiilor.

Renault nu a oferit detalii despre performanțele sistemului de propulsie, însă menționează că acumulatorul integrat oferă o autonomie de 150 de kilometri, suficient de mare pentru ca EZ-Flex să fie utilizat fără încărcare pe parcursul unei zile obișnuite de muncă.

EZ-Flex are o lungime de 3.86 metri, o lățime de 1.65 metri și o înălțime de 1.88 metri, ceea ce îi permite o capacitate de încărcare de 3 metri cubi. Șoferul are acces rapid la informațiile afișate pe ecranul central, care se poate integra cu telefonul pentru utilizarea anumitor aplicații specifice transporturilor de mărfuri.

Pentru început, Renault va furniza 12 unități EZ-Flex care vor fi testate în Europa în cadrul unui proiect pilot care va avea o durată de 2 ani. Utilitarele de test sunt echipate cu senzori care vor acumula date despre localizare, autonomie, viteze și procesele de încărcare și descărcare pentru că inginerii Renault să înțeleagă mai bine cum sunt folosite.

Via Renault

Comentarii (2)

  • Adrian
    Haios cum anunta ei autonomii de x kilometri, cand de fapt habar nu au cat poate merge masina pentru ca nu au date despre modul de utilizare. Abia acum vor sa le stranga.
    Deci kilometrii aia 150 sunt din burta. Sunt cumva cu masina incarcata full sau goala?
    2 2
  • @Adrian
    Ai dreptate ca sunt din burta.
    Ca toate autonomiile la electrice, cifrele sunt pentru situatia in care sunt oprite clima, muzica, luminile, radio, etc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru