Renault Megane electric - un concept creat de Continental

de Bogdan Mirică
Vineri, 31.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental a creat o versiune concept a actualului Megane. Compactul fracnez a devenit astfel un model electric de 96 de cai şi autonomie de 150 de kilometri.

Intrigaţi probabil de faptul că Renault nu propune publicului o versiune electrică a unui dintre cele mai populare modele ale sale, cei de la Continental au venit cu o versiune concept electrică a actualului Megane.

Producătorul german de pneuri a decis să dea naştere unui Megane electric folosind doar componente proprii. Scopul final a fost acela de a obţine performanţe apropiate de cele ale modelelor electrice Renault de serie. Nu a fost foarte greu, având în vedere că cei de la Continental sunt responsabili pentru producerea motoarelor electrice regăsite pe Fluence ZE şi Kangoo ZE.

Esential 96 de cai putere oferă Megane-ul electric creat de Continental.
Noul Megane EV gândit de Continental vine echipat cu un motor electric ce produce 96 de cai putere şi 226 de Nm. Unitatea este ţinută în viaţă de o baterie litiu-ion ce cântăreşte 154 de kilograme şi poate garanta o autonomie totală de 150 de kilometri.
Cu resursele enunţate mai sus, Megane EV poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 11.9 secunde.

Pe lângă modificările aduse trenului de propulsie, Megane EV beneficiază şi de un nou set de jante, de 20 de inch, de pneuri cu rezistenţă redusă la rulare şi de o gardă modificată.

via wcf

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru