Renault Megane RS rămâne în producție în aceeași configurație până la finalul lui 2016

de Sebastian Toma
Luni, 21.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va fabrica în continuare varianta de performanță a lui Megane RS până la finalul anului viitor. Succesorul lui Megane RS va renunța la caroseria cu trei uși.

Renault Megane RS va rămâne în producție în aceeași configurație până la finalul anului 2016, titrează australienii de la Motoring.com. În urma unui interviu cu reprezentanții RenaultSport, divizia responsabilă de această versiune, australienii de la Motoring.com au anunțat că viitorul Megane RS va debuta abia în 2017, când va fi oferit doar într-o configurație cu cinci uși și cu o motorizare care va livra în jur de 300 CP. În materie de transmisie, reprezentanții Renault au preferat să nu dezvăluie dacă vor trece la transmisia EDC și pentru varianta RS a lui Megane sau dacă vor păstra cutia manuală pentru această variantă.

Noul Renault Megane este primul model din istoria Renault care va fi și hibrid, și RS

În orice caz, cei de la Renault au bătut deja în cuie decizia renunțării la caroseria cu trei uși în gama Megane, indiferent că vorbim despre modelul de performanță RS sau despre modelul standard în gamă. Motivația din spatele acestei decizii, pe lângă costurile aferente dezvoltării unei variante cu trei uși – care nu va atinge rezultatele de vânzări ale celei cu cinci uși, este oferirea unui model mai practic prin alegerea acestei configurații. Regis Fricotte, oficialul RenaultSport care a discutat cu jurnaliștii australieni pe acest subiect, a promis că divizia pentru care lucrează va asigura un design sportiv pentru viitorul Megane RS, astfel încât să compenseze lipsa unei caroserii cu trei uși.

O săptămână cu Renault Megane RS Trophy prin Bucureşti: cu bune şi cu rele

Urmareste Automarket
În timp ce puriștii Renault Sport au criticat decizia optării pentru o transmisie EDC în echiparea standard a lui Renault Clio RS și oferirea variantei doar cu o caroserie cu cinci uși, cifrele de vânzări anunță rezultate mai bune pentru această generație a modelului de performanță decât pentru predecesorul său.
Cei de la Renault spun că sunt deschiși la ambele variante de transmisie pentru viitorul Megane RS, adică transmisie manuală și trasmisiei EDC, dar că nu au luat încă o decizie finală în această privință.

Test drive Renault Megane RS facelift (2014)

Via Motoring.com.au

Comentarii (1)

  • pai daca n-au rival?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru